Почетна / Фудбал / Супер лига

Звезда са играчем више лако против Рада уз четири гола Боаћија и два Пешића (ВИДЕО)

Лидер у шампионату је на свом стадиону дочекао градског ривала са Бањице и испратио га са шест голова у мрежи
ФОТО: Н. Неговановић

Црвена звезда – Рад 6:1 (3:1)

Београд - Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 10.000. Судија: Петар Пипер (Чачак). Помоћници: Бојан Бановић и Павле Пипер. Жути картони: Бабић (Црвена звезда), Лутовац, Петровић (Рад). Црвени картон: Срђан Ајковић (Рад) у 18. минуту. Стрелци: 1:0 Aлександар Пешић у 4, 2:0 Ричмонд Боаћи (једанаестерац) у 20, 3:0 Ричмонд Боаћи у 26, 3:1 Александар Лутовац у 41, 4:1 Александар Пешић у 54. Ричмонд Боаћи 5:1 у 63, 6:1 Ричмонд Боаћи у 83. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Родић (од 59. Радоњић), Ле Талек, Бабић, Стојковић, Гобељић, Канга, Доналд (од 72. Милијаш), Милић (од 66. Аџић), Боаћи, Пешић. Тренер: Владан Милојевић.

РАД: Дејановић, Љубинковић (од 76. Стојановић), Денић, Лутовац (од 58. Грбовић), Петровић, Танасијевић, Шипчић, Вицо, Милошев (од 76. Гузина), Зоњић, Ајковић. Тренер: Слађан Николић.

 

Звезда је са играчем више уз шест голова нападача Боаћија (4) и Пешића (2) лако дошла до победе над градским ривалом Радом - 6:1.

Почетак за пожелети за црвено-беле. Пробио је Родић у 3. минуту по левој страни, ушао до петерца, изашао сам пред голмана Дејановића, а онда је уместо шута решио да упути повратну, испоставило се то као лош избор, отворила се контра Грађевинарима, али је у последњи час уклизао Ле Талек, лопта је опет дошла на леву страну ка Родићу, уследио је центаршут по земљи, на осам метара је лопту примио усамљени Пешић, а онда лако матирао голмана Рада - 1:0.

Пробао је у 17. минуту Боаћи са 18 метара левицом, гађао је рашље, голман Дејановић је одлично одбранио и послао лопту у корнер.

Кратко је трајало затишје, таман толико да Канга оде до угла и изведе корнер, а онда пенал и црвени картон за госте. Био је корнер за Звезду, само што је лопта упућена у казнени, судија Пипер је зауставио игру, свирао пенал за Звезду због повлачења Милића од стране младог репрезентативца из редова Рада Лутовца. Уследио је и жути картон.

Неколико секунди и црвени Срђану Ајковићу, највероватније због протеста. Боаћи је са пенала био сигуран, постигавши свој 15. гол у сезони - 2:0.

У 26. минуту већ 3:0, осми гол Боаћија у Супер лиги, а 16. у шампионату. Пешић је пробио по десној страни, упутио лопту у срце казненог по земљи, Боаћи је само подметнуо ногу и скренуо лопту у празан гол - 3:0.

Пешић је у 39. минуту прошао по левој страни, дошао на десетак метара сам испред Дејановића, онда не баш најбоље шутирао.

Два минута касније Рад је смањио. Лопта у простор ка Лутовцу на 35 метара од Звездиног гола, утрчао је у празан простор који се створио испред њега док је Канга полако каскао за њим, повукао је двадесетак метара, а када је пришао Борјану послао му је кроз ноге у мрежу - 3:1.

У 54. минуту као пресликана акција од првог гола, продор Родића по левом боку, центаршут, само сада висока лопта, и мат Пешића - 4:1.

Боаћи је до свог трећег гола на мечу дошао у 63. минуту. Лопта центрирана са десне стране на петерцу је лоше избијена, падала је на седам метара где је Ричмонд ухватио волеј - 5:1.

У 83. минуту Петровић је шутирао са 17 метара и добрано намучио Борјана, а "казна" је стигла на другој страни двадесетак секунди касније.

Дуга лопта у казнени, Боаћи је стигао до ње пре голмана Дејановића, гурнуо је поред њега са десне, а заобишао га са леве стране и послао је у празну мрежу - 6:1.

Семафор 17. кола Супер лиге Србије:

Петак:

Младост – Раднички (Ниш) 2:2 (Симуновић 7. аутогол, Трифуновић 75 - Стојановић 19, Павков 33. једанаестерац)

Субота:

Црвена звезда – Рад 6:1 (Пешић 4, 54, Боаћи 20. једанаестерац, 26, 63, 83 - Лутовац 41)

Напредак – Чукарички 1:2 (Ђерић 22 - Копитовић 20, Бојић 37)

Војводина – Радник 0:0

Вождовац – ОФК Бачка 2:0 (Павловић 40, Луковић 85. једанаестерац)

Недеља:

13.00: Јавор – Партизан

13.00: Земун – Мачва

17.00: Спартак ЖК – Борац

Коментари105
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Buhahahaha
Kako li vam se leeepo dopomogloooo aaaa? sa igracem vise, Jeste li videli Partizan i Jankovica delije? ako niste, trebalo bi, zapamtite to ime, verovatno ce vam se smrknuti u derbiju, a kola vam uskoro inace krecu nizbrdo, nece pomoci ni mica trofrtaljka da je na terenu , caoooos
Istina vas boli
Kako bi drugacije pobedila zvezda ako ne bi bio koji penal za njih ili koji crveni karton...
Kole
Do sad sam navijao za nase klubove u Evropi, a od sinocnje utakmice i one iz Cacka zelim im sve najgore! Da ispadnu i to "sudijskim grekom"
@Kole
ti navijao za Zvezdu u Evropi, evo kunem ti se dami umres ti siguran sam da si uvijek navijao protiv Zvezde
misa tumbas
ja mogu da zamislim da je Partizanu svirao ovakav penal plus crveni ???Ljudi zna li neko realan zasto penal a jos vise zasto crveni ??
Marko
Jedva cekam derbi, da demonstriramo silu na duplo manjem stadionu od najveceg u zemlji i da konacno povecamo prednost na vise od 4 boda. Jer se odlicne igre sporim tempom isplacuju, pored stvari koje na celu sa FSS sprovodi JSD Partizan, a koje hvala Bogu imamo priliku da vidimo, naravno ko zeli da vidi.
Brazilac 11
I ja jedva čekam utakmice protiv Bate i Kelna, a potom i protiv Partizana, da vidim silu zvezde.Na ostalim utakmicama vidim sve sklanjalice i nameštaljke.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.