Почетна / Фудбал / Супер лига

Енглези уживо пратили меч у Суботици: Нисмо могли да верујемо сопственим очима... Једанаестерац сувише мекан, у Енглеској се не би ни свирао

Навијач Саутед Јунајтеда, сведок више од 6.000 утакмица, после дуела Спартака ЖК и Борца тврди - Ово, нигде нема
ФОТО: Д. Вуковић

Пропутовање кроз Србију остаће заувек у сећањима љубитељима најважније споредне ствари на свету из колевке фудбала – Енглеске. Решени да уживају у чарима фудбалера из разних рангова инострани гости одлучили су да проведу недељу по подне на Градском стадиону у Суботици и сведоче невиђеним сценама у историји српског фудбала, које су им приуштили фудбалери Спартака и Борца.

Чуђење гостију почело је након једанаестерца за домаћу екипу и реализације играча Спартака за поравнање резултата. Нежељене сцене на фудбалским теренима имали су прилику да виде од тог момента, све до краја утакмице.

Један од њих пожелео је ексклузивно за Журнал да посведочи како се осећао кад је видео сцене које се слободно може рећи, могу видети само у играним филмовима.

– Дошли смо у Србију да испратимо мечеве Супер, али и нижих лига. Уживали смо, али што се догодило у Суботици нисмо могли ни у сновима да замислимо – кренуо је у причу Питер Мајл, навијач Саутед јунајтеда. – Моји пријатељи и ја нисмо могли да верујемо сопственим очима. Прво нам није било јасно како је могао играч да удари судију код првог црвеног картона за госте. За то би у Енглеској најмање добио 20 утакмица неиграња, клуб био папрено новчано кажњен.

Каква су ваша досадашња искуства?

– Дешавало се на нашим путовањима да екипе неће да наставе утакмицу или касне на почетак другог полувремена, али што смо видели у наставку меча, кад је голман Борца намерно испуцавао лопте у аут, јесте за причу и неверицу. Морам истаћи да једанаестерац који је и узрок свих наредних сцена на терену, био сувише мекан. У Енглеској се не би ни свирао... Открићу вам нешто: много нас је било на овом пропутовању, неки од нас испратили су и више од 6.000 утакмица, дакле, имамо искуства у овоме. Али, слично досад нисмо имали прилике да видимо! Неуобичајена ситуација сачекала нас је у елитном рангу српског фудбала.

Да ли ће оваква дешавања на утакмицама спутати ваш ентузијазам да опет дођете у Србију?

– Не, не... Волимо вашу земљу, поштујемо ваше играче, уживамо на мечевима нижих лига. Желимо и долазићемо увек кад нам обавезе дозволе, али надам се да никада више нећемо видети сличне ситуације. Поручио бих играчима, руководиоцима клубова и судијама да шта год да се дешавало на терену морају да остану достојанствени и поштују што највише волимо – лопту, траву и стадион. Фудбал би требало да спаја људе, а не да буде предмет раздора и подсмеха. Нашим сународницима, наравно, објаснићемо да смо уживали претходних дана у Србији и предложићемо да наредни пут с нама посете ову дивну земљу, без обзира на све – рекао је дугогодишњи посетилац фудбалских терена широм Европе, Питер Мајл.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

franky
Dobri moji i posteni Englezi...da li bi Milan Rodic u Engleskoj dobio crveni karton za faul protiv Arsenala.Thanks.
Nis018
Kako objasniti srpskom "navijacu" da englez ne navija za MU,Celzi ili Liverpul!? Pa gde je tu analogija sa srpskim mentalitetom navijanja za pobednika (citaj:zvezda,partizan)?
Grunf
U jednoj rečenici : Englezi nisu licemerni poltroni koji svoje komplekse leče u količini bezlične iskompleksirane mase .
SRBA
Tek da odu na zvezdinu utakmicu pa da vide cuda nevidjena, penala izvan 16, i kada igrac sam padne a niko pored njega, i gol iz auta. Tek onda ne bi verovali svojim ocima.
Pedja
Upravo tako. U drugim zemljama bi zbog Partizanovih utakmica hapsili uveliko. Cega sve tu nije bilo, a tek legendarne utakmice sa Novim Pazarom i finale kupa protiv Vojvodine ostace zauvek zabelezene.
Вук-026
Да оду на неку вашу утакмицу, питали би се јел има Србија Полицију и Правосудне органе уопште, када би видели шта ради Партизаи.
Debeli
Posao fudbalskog sudije je jedan od onih gde moze da se zaradi "laka" lova , ali treba imati veliko znanje i iskustvo pa to odraditi smekerski. Nase sudije napreduju na listama gde kriterijumi nisu znanje i postenje vec sve drugo, a da ne pricam da MORA da se plati kontrolor od cije ocene zavisi napredovanje.To je pravilo. Ja sam napustio savez kada mi je Ralcic Dragoslav trazio novac za ocenu i nikada vise nisam usao u tu zgradu u Deligradskoj. Znaju oni dobro ko sam ja , jer sam uvek na testovima fizicke spremnosti bio najbolji.Od tada je proslo dosta godina i do dan danas se nista nije promenilo .
@Debeli
Svaka cast! Da svi tako reaguju na korupciju i prevare ovo bila odlicna zmelja, a Srbija mesto u kome bismo svi napredovali.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.