Почетна / Фудбал / Супер лига

Погледајте најзанимљивије детаље са меча Партизан – Спартак у Хумској (ВИДЕО)

Партизан и Спартак играју дерби кола, друго и трећепласирани тим створили много прилика за првих 45 минута
ФОТО: В. Марковић

Партизан – Спартак 1:1 (0:0)

Стрелци: 1:0 – Тошић у 48, 1:1 – Николић у 71. минуту.

Стадион: Партизана. Гледалаца: 3.000. Судија: Јован Шегрт. Помоћници: Милош Мишкељин и Бојан Бановић. Жути картони: Стојковић, Ивановић, Остојић (Спартак).

ПАРТИЗАН: Стојковић, Радин, Остојић, Mитровић, Антонов, Евертон, Тошић, Јанковић (од 45. Ђуричковић), Пантић (од 74. Илић), Сума (од 46. Соломон), Тавамба.

СПАРТАК ЖДРЕПЧЕВА КРВ: Остојић, Шимура, Јочић (од 83. Торбица), Керкез, Николић, Ивановић, Хајдин, Савковић, Чечарић (од 73. Абаз), Стојковић, Ћаласан.

 

Одлично је Спартак ушао у утакмицу, већ у трећем минуту гости су први пут запретили. Керкез је остао усамљен на пет метара од Стојковићевог гола, шутирао је главом, али је голман Партизана маестрално интервенисао.

Црно-бели су на прву прилику морали да сачекају до 13. минута. Био је то контранапад преко Тавамбе, који је стигао да уђе у противнички шеснаестерац, шутирао је десном ногом у даљи угао, али је голман Спартака успео да одбрани.

Имао је Партизан шансу и четири минута касније, после убацивања Тошића из прекида на ругу стативу, а Пантић је са петерца шутирао у паду главом преко гола, из изгледне позиције.

У 25. минуту ударац је опробао Тошић, шутирао је са 25 метара, лопта се одбила од земље, а Ивановић је уз доста муке успео да отклони опасност.

Други део првог полувремена протекао је у апсолутној доминацији Суботичана. У 27. минуту после центаршута Чечарића Савковић је надскочио Радина, шутирао је главом са седам метара, али је Стојковић поново био сјајан.

Четири минута касније имао је прилику и Хајдин, али је Радин интервенисао у последњем тренутку. У 35. минуту шанса и за Шимуру, али је Јапанац са 12-13 метара шутирао преко гола црно-белих.

У 39. минуту још једна добра прилика, Савковић је поново убацио лопту, а Шимура је главом шутирао преко гола. Одмах потом још једна шанса за госте, у истом минуту.

Ивановић је био у великој прилици, изашао је на седам метара искоса од гола Партизана, али је Стојковић поново био феноменалан. На лопту је потом натрчао Савковић, али је Радин интервенисао у последњем тренутку.

У 44. минуту имао је Спартак ситуацију „три на два”, Савковић је опет избио сам испред Стојковића, шутирао, али је репрезентативни голман још једном бриљирао.

Само што је почео наставак Партизан је нападао по десној страни, Зоран Тошић је решио да центрира, на лопту је ишао Ђуричковић, који је у 45. минуту заменио повређеног Јанковића, није је дотакао, али је успео да на тај начин омете голмана Суботичана Остојића, кога је лопта преварила и завршила у мрежи – 1:0.

После примљеног гола Суботичани су наставили да нападају. У 52. минуту Ивановић је шутирао са 16 метара, али је клизећим стартом интервенисао Остојић.

У 65. минуту Савковић је шутирао са седам метара у ближи угао, али је Стојковић још једном остао несавладан.

Два минута касније прилика за црно-беле, Тошић је дугом лоптом пронашао Соломона, овај је пропустио лопту ка Ђуричковићу, који ју је некако сустигао на гол-линији, „заврнуо” је ка голу, али тамо није било никог од његових саиграча.

Суботичани се нису повлачили нити једног тренутка, играли су своју игру, играли су веома добро и за то је стгила награда у 71. минуту.

Одлично је из слободног ударца центрирао Аранђел Стојковић, а усамљен на шест метара остао је Немања Николић, који је лако лавом савладао Владимира Стојковића – 1:1.

Имао је Партизан одличну прилику у 80. минуту, био је то слободан ударац за Тошића са 25 метара, али је лопта после његовог шута прохујала за мало изнад пречке гостију.

Семафор 18. кола Супер лиге:

Чукарички – Црвена звезда 1:2 (Mићин 41 – Боаћи 58. једанаестерац, 69)

Партизан – Спартак 1:1 (Тошић 48 – Николић 71)

Петак:

Борац – Вождовац 0:0

Субота:

Мачва – Јавор 1:1 (Матић 88 – Цветковић 90+6. једанаестерац)

ОФК Бачка – Војводина 1:0 (Луковић 70)

Рад – Младост 1:0 (Денић 39)

Радник – Напредак 2:3 (Пуровић 87, Мицић 90+4 – Ескић 19, Вукановић 51, Ђерић 58)

Раднички (Ниш) – Земун 4:1 (Павков 9, Арсић 16, Томић 58, Мркић 76. једанаестерац – Бељић 34)

Табела: Црвена звезда 49 бодова, Партизан 43, Спартак 33, Вождовац 32, Војводина и Чукарички по 31, Раднички (Ниш) 27, Напредак 26, Радник 22, Младост 20, Земун 18, Мачва 17, Бачка 16, Рад 14, Јавор 12, Борац 11.

Коментари58
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mihailo
Molim redakciju da mi objasni po kom to kriterijumu je izlazak igrača na teren interesantan (da ne kažem najinteresantniji) deo utakmice.
Drinkwater
Đukić nije kriv za remi protiv Spartaka jer u normalnoj državi, sa normalnim savezom a ne ciganskim od vrha do dna, sasvim je normalno da Partizan i Cz kiksnu u prvenstvu posle vanrednih napora u Ligi Evrope protiv YB i Batea u kojoj su se maksimalno potrošili. Ali jok, cigani su se postarali da to njima ne može da se desi i pored putovanja u Belorusiju i fizički iscrpljujuće utakmice protiv Batea. I njima su morali po svim rezonima da se dese umor i pad koncentracije kao što se i dogodilo jer Čukarički je imao 1:0 i nesuđen čist penal za 2:0! Tu više mesta za "čuvene" ciganske prelaze iz 1 u 2 nije bilo pogotovo posle velike potrošnje energije u Borisovu! Međutim, dogodio im se Santrač i uvek će im se događati neki Santrač u ovoj nakaradnoj državi koja najviše smrdi od glave! A trener Đukić je kriv jer mu tim protiv Bojsa i Spartaka prima šupačke golove iz prekida, a bio je vrhunski štoper i trebalo bi da zna kako se te stvari rešavaju na terenu! 
Crno-beli 1953
pricao da je upravo to igrac BOMBA kakvoga Srbija nije videla od dominatora pa do Sume I Solomona od kojih ce Partizan imati vise stete nego koristi.To isto je pricao kada je doveo kada je doveo Tomica kako je bas on trenerska bomba koja ce napraviti veliki Partizan,a sta je tek rekao kada je doveo Djukica?trenersku prevaru koji se je uvukao ovoj upravi u d..e svojom laznom pricom 100 puta ponovljenom kojom je dosadio svakom normalnom navijacu koja glasi: mi smo Partizan(koga zato briga?)nisam trener koji trazi alibi,Partizan ima tim da nam ne trebaju pojacanja itd. Dragi moji Partizanovci da se razumijemo,Djukicu nisu potrebna pojacanja jer je to trenerska prevara ciji tim igra dosadan neefikasan fudbal bez Ijednog centarsuta,gde cak I igraci koji su po vokaciji krila (Tosic) vuce loptu u sredinu sto su gotovo svi protivnici procitali jer se to Trenerovim neznanjem tako radi na treninzima.Prema tome nama treba:uprava,sportski director I Ozbiljan Trener pa tek onda pojacanja.ZIVELI!
Madjionicar
Da, da, ja ne navijam za Partizan, nego navijate vi koji svaki dan pljujete po treneru i igracima i omalovazavate njihove uspjehe. Kako da ne. To je ta logika. To je ta inteligencija. To je ta veeelika ljubav.
@madjionicar
Ma sta si se covece uhvatio za taj peti put (a nije peti put, prebroj ponovo), pa peti put...Mi smo trebali i protiv Augzburga da prodjemo, sreca nije dala, ali IGRALI SMO BOLJI FUDBAL! Ne znam, tebi izgleda nije bitno na sta Partizan lici, samo daj nek' se pobedi...Ali, onda ti nisi da navijas za Partizan, predji kod ovih u rupu, njima je svejedno kako dobijaju, vidis da se hvale i na ovolike kradje...Nisi shvatio razliku izmedju njih i nas. Navijaci Partizana zele uspeh, ali zele i da tim i igra na nesto lice, a kada imas tim, igru, organizaviju, sistem (gore si trazio definiciju, ali sam procitaj znacenje reci pa uporedi sa onim sta se desava u igri Partizana), e onda OBAVEZNO imas i uspeha...
Прикажи још одговора
Crno-beli 1953
Dragi moji Partizanovci: Zadji moj kom.bio je kada je iskezeni iliev doveo Pantica za koga sam ostavio kom.da bi trebao da malo sagne glavu zbog onoga kako se poneo prema klubu odbivsi da potpise prof.ugovor a ne da prica da je dosao da pomogne a vecina nas zna da je njegov povratak manipulacija nase prepostene uprave I menedzera od koje klub nece imati nikakve koristi.Za taj moj kom.bio sam ispljuvan of strane onoga ko misli da je veci Partizanovac od mene I da na to ima pravo a jos vise ako se zove pecko pivo ali moja crno-bela krv mi neda mira pa odlucih da napisem ovaj kom.Pored kriminalno lose uprave koju vecina nas nije zelela nas problem je prepotentni I bezobrazni iliev koji ima karaktera da kaze da su on I zeljko pantic sacuvali Partizan od miseva koji su hteli da ga pojedu,koji nema srama te hvali svoja pojacanja a da ne spomene Sumu za koga je dao vise nego sto je dobio za Necu Mihajlovica koji je za cirkusanta Sumu igracina na kvadrat.Kako je koje"pojacanje"doveo iliev je
ljubo
imacemo ocito priliku gledati spartak u evropi pa da vidimo hoce li bar prvo kolo proci

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.