Почетна / Фудбал / Супер лига

ЖУРНАЛОВ РЕПОРТЕР НА АТЛЕТСКОЈ СТАЗИ: Празник са укусом горчине

Последњи минут 156. дербија: партизановци су тражили пенал, Француз Ле Талек је интервенисао, а Грујић је говорио у микрофон Мажићу и колегама: „Није, није, чист, чист!”
ФОТО: И. Веселинов

Затишје на стадиону Партизана прекинуто је 25 минута пре почетка 156. вечитог дербија. Навијачи су до тада чували гласне жице, завијориле су се заставе на јужној и северној трибини стадиона у Хумској, најватренији симпатизери два највећа српска клуба вежбали су мишиће. Бубњеви су недалеко од семафора на јужној трибини били на листи чекања.

Владимир Стојковић, Партизанов голман у 17.36 часова ушао је са тренером Јовшићем у тунел, пошто је завршио тренинг. Са истока и југа голману репрезентације Србије стигли су аплаузи, узвратио је на исти начин.

Шест минута касније, док је Зоран Тошић давао изјаву за ТВ Арена, а Звездаши приводили крају загревање, почела су пецкања и прозивке са југа и истока.

Затим су наишле судије предвођене Милорадом Мажићем и добиле салве звиждука – веће од црвено-белих.

17.46: Кад се тунелу примицао Тавамба зачуо се рефрен са Партизановог југа и истока: „Тавамба, Тавамба, Тавамба, ти знаш да волим те ја...”. Осмех није изостао код Партизановог центарофра.

17.55: Почела је да свира Партизанова химна „Црно-бела боја мила...”, из тунела ка терену ишли су Мирослав Ђукић и остали чланови Партизановог стручног штаба. Са севера се чуо хук: „Ви сте Титови, Тито је ваш...”

17.58: Милорад Мажић је са колегама извео фудбалере два највећа клуба на терен. Најмлађи чланови Партизанове школе, пошто су се растали од играча вечитих ривала, потрчали су атлетском стазом ка југо до тунела, подигнутих руку.

18.02: Ожеговић је на центру одиграо лопту Јевтовићу, почео је празник српског фудбала. Срнић је убацио лопту у петерац, голман Стојковић дигао руку и показао на гол-аут.

„Ајмо бре, горе, идемо”, узвикивао је Владимир Стојковић у 18.07, у тренутку када је Сума износио лопту ка центру. Голману црно-белих није се свидела Мажићева одлука, прекрстио се убрзо, па и пољубио другу лопту, јер је прва отишла код фото-репортера.

Окренуо се Партизанов чувар мреже и љубимац навијача у 18.15 часова и погледао колико је одмакло на семафору, још једном се прекрстио и наставио да прати игру. Три минута касније бакљама је осветлан Звездин север.

И онда су почеле мучне сцене на другом крају стадиона. Општи метеж, почеле су да севају песнице – одавно није виђена таква туча на јужној трибини, испод семафора није се знало ко кога удара. Пола стадиона гледало је у том правцу.

18.34: Пешић је узвикнуо: „Јаој...”, удаљен свега метар од Владимира Стојковића. Публика је све чешће бацала поглед ка јужној трибини. Убрзо је стигло и возило Хитне помоћи на атлетску стазу, лекари су имале пуне руке посла.

Групи навијача у модрицама Жандармерија је отворила капију како би повређени могли да потраже помоћ. Публика са јужне трибине све гласније је скандирала, тројица од десетак изудараних навијача буквално су голи до коже одведени са стадиона.

19.04: Почело је друго полувреме, изашли су фудбалери оба тима, а Канга је са пластичном флашом у руци три пута подизао десну и љутит поглед уперио ка гледаоцима на источној трибини.

Звездин голман је у других 45 минута трпео увреде са истока и југа, неколико пута препирао се са дечацима који скупљају лопте. У једном тренутку нису хтели да му изађу у сусрет кад је тражио.

Мажић је у 19.07 прекинуо игру. Звездаши су на северу упалили бакље, развио се густ дим са њиховог дела стадиона.

Три минута касније настављен је дерби, Борјан је извео прекид и крампонима ископао бусен траве са линије петерца. Нишлија Данило Грујић, додатни судија „наређивао” је фудбалерима у току гужве пред Борјановим голом: „Доле руке, без руку”.

Пантић је извео корнер, а Боаћи избио лопту. Милорад Мажић је у 19.20 погледао ка Грујићу и показао на пенал, после старта у Звездином казненом простору. Скоро три минута касније, Сума је извео једанаестерац, погодио мрежу и отрчао ка југу.

Почео је да тече 77. минут, на увредљиво скандирање са истока, Борјан је скупио обе руке изнад главе, поклонио се два пута и обори главу. Боаћи је изједначио – 1:1, Борјан се окренуо ка дечацима задуженим за хватање лопти поред реклама и стиснуо песнице. Од среће је узвикнуо недалеко од центра трчећи ка свом голу: „Има Бога, п.... ј....”

Последњи минут 156. дербија: партизановци су тражили пенал, Француз Ле Талек је интервенисао, а Грујић је говорио у микрофон Мажићу и колегама: „Није, није, чист, чист!”.

Завршен је празник, играчи су отишли ка својим Гробарима и Делијама. Рефлектори у Хумској сијали су и даље...

Коментари22
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Voja
I posle priznanja igraća Zvezd da je bio penal. Zvezdini navijači puni kompleksa to i dalje nemogu da to stvare. Mržnja nije dobra za zdravlje. Pirčaju o nekim obrazima, smešnim penalima, poklonima. Ne vide su tu ljubomoru koja tišti iz njih zbog ne ispunjenog života.
Brane
Sto da kazu Zvezdini igraci nakon penala i gola,to se ispraviti nemoze,Savic je izbio loptu,bizon pada preko njega sila partizanova,jos malo mu rebra polomi...
lord
Penal jeste bio, a vas grobara opet ima najvise na internetu. Da ste pobedili ne bi bili zadovoljni, kakvi ste to ljudi, ako ste ljudi?
Pedja
Navijaci Partizana juce napravili vanrednu paradu ponosa na jugu. Cak se i poskidali, zandarmerija je morala da spreci scene seksa pa su ih izveli napolje.
Zeljko Pantic
Zahvaljujem se mom kucnom prijatelju miloradu mazicu na ispostovanom dogovoru oko sviranja penala koji smo ugovorili ranije!
Sever
Ni sa namestenim penalom ne mozete da nas dobijete i to na vasem stadionu... Cirkus ste od ekipe i vi i taj vas mazic.
SUDIJA ZA SEVER
U zadnjih 6 i slovima šest ne znam kakav Vam je skor .Pokrite se mokrim peškirom a evro lista kaže d a smo na 79 mestu a vi na 159. PAMETNOM DOSTA jer nekima lakše uđe dole nego gore(u glavu)
Terza kralj
I pored tolekokezamazic tragikomicnog penala titula se vraca tamo gde joj je i mesto na MARAKANU!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.