Почетна / Фудбал / Супер лига

КОРНЕР: Страх од промена

Бројне позитивне ствари нажалост, нису промениле суштину. Српска елита и даље не ужива углед, гледалаца нема више него протеклих сезона, хулигани дивљају у вечитом дербију, на суђење се многи жале, распоред чудан, јер се 22 кола играју током јесени, а само 15 на пролеће, терени су у позну јесен блатњави и играти на већини њих представља истинско мучење
ФОТО: Н. Неговановић

Пише: Златибор Репић

Вечити дерби, 156. у историји, ставио је тачку на јесењи део шампионата. Зимску паузу дочекали смо после највећих успеха српских клубова у европским куповима од распада бивше СФРЈ.

Истина, Партизан је у сезони 2004/05 стигао до осмине финала УЕФА купа, што ни црно, ни црвено-бели још нису остварили, али тад нисмо имали два клуба у нокаут фази.

Била је ово јесен повратка еуфорије, време кад се сатима и данима стајало испред благајне бар за две од три утакмице Црвене звезде у Лиги Европе.

Партизан нас је такође, учинио поносним јер је коло пре краја обезбедио пласман у шеснаестину финала.

У исто време добили смо Напредак. Крушевљани су оба вечита ривала оборили на плећа и без обзира на умор ривала показали да у Супер лиги има тимова способних да направе изненађење.

Вождовац је исти успех постигао летос у Хумској, претходно и пролетос на свом крову против тада већ виђеног шампиона у црвено-белим дресовима.

Мачва се вратила у елитни ранг и није разочарала. Раднички је по резултатима наговестио борбу за европску визу, међутим, сенку на успех Нишлија стављају дискутабилне судијске одлуке, велики број једанаестераца и бројне примедбе на арбитражу противника тима са Чаира.

Војводина је поново разочарала, Чукарички се на време опоравио од кратке кризе. Спартак је квалитетом и игром освојио срца љубитеља фудбала и ван севера Бачке.

Бројне позитивне ствари нажалост, нису промениле суштину. Српска елита и даље не ужива углед, гледалаца нема више него протеклих сезона, хулигани дивљају у вечитом дербију, на суђење се многи жале, распоред чудан, јер се 22 кола играју током јесени, а само 15 на пролеће, терени су у позну јесен блатњави и играти на већини њих представља истинско мучење.

Инфраструктурно смо још у прошлом веку, већина клубова прво је остварила резултатски скок па онда почела да бар делимично сређује стадионе.

Не би требало бити превише паметан па очекивати другачију слику после зимске паузе. Иако гледамо квалитетнији фудбал него раније размишљамо и радимо на исти начин, јер се промена бојимо!

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Мајор
Сјајан и кратак коментар и погодак у центар.Браво за новинара.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.