Почетна / Фудбал / Супер лига

Рен и ВБА се боре за Звездиног нападача: Боаћи, за сад, пред Француском

Французи или Енглези, питање је сад! Ричмонд Боаћи ће, како сада стоје ствари, да настави каријеру у Рену или Вест Бромвич Албиону
ФОТО: И. Милутиновић

Клубови су одредили скоро идентично обештећење (спремни да издвоје од седам до осам милиона евра), преломили су у одлуци да је нападач Црвене звезде добро решење за голове у наставку сезоне.

Рен је у благој предности, јер је повукао конкретније потезе у минулом периоду и без обзира што са највећег српског стадиона стижу информације да званичне понуде још нема, нема сумње да су детаљни разговори обављени и да је кључни човек за трансфере француског клуба био у Београду.

Адут ВБА може да буде чињеница да је Премијер лига Енглеске примамљивија играчу, али много је фактора у игри. У овом тренутку јавности је непознато какви се лични услови нуде репрезентативцу Гане, па би на крају и то могло да превагне.

Задовољавајући је пласман Рена у шампионату Француске, тренутно шесто место испуњава клупске апетите, али погледи иду и ка пласману изнад Нанта и за то су потребна појачања. Клуб нема нападача који постиже голове у серији, па је идеја да се кадар појача.

Конгоанац Ндомбе Мубеле најбољи је стрелац Рена у овој сезони, дао је пет голова на 15 првенствених утакмица. План управе и спортског сектора је да заигра у тандему са Боаћијем.

Код ВБА ситуација је незавиднија, како на табели, тако и у учинку нападача. Три центарфора сакупила су шест голова од почетка сезоне и поделила то на равне части. По два пута мрежу су тресли Рондон, Робсон-Кану и Родригез.

Јасно је да нешто мора да се мења, постоји идеја да се управо са Боаћијем дође до спасоносних бодова.

Рано за одлазак у Кину
Неколико кинеских клубова размишља о Ричмонду Боаћију и нема сумње да би у Азији добио убедљиво најбоље личне услове и у великој мери решио егзистенцијално питање.
Боаћи је, међутим, у годинама кад је и логично да размишља о европским клубовима и грађењу запаженије каријере. У случају да настави да блиста, доћи ће на ред и одлазак у Азију по велики новац.
Коментари22
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Grobari nisu bili ovako negativni prema Boćku do zadnjeg derbija. Jasno, boli 84 minut i milimetarski precizna labavuša, igrača koji nema: teniku, skok igru, šut iz trka, prodor, asistenciju, lep osmeh, dobru fituru, bele zube...
kole
Real i Barsa čekaju da se ovi ispucaju pa da krenu oni
Pedja
Ako je ovo izbor, bolja je Francuska. U Engleskoj se igra pregrub fudbal i previse tvrdo, dok bi u Francuskoj mogao da daje golove. Eno Mitrovic je u Belgiji bio napadac, a u Ebgleskoj ako dodje i na klupu mu je uspeh.
Мислим да ће ипак Ивица Илиев...
..да пријави ову бомбу ! Кокеза даје 10 милиона еврова и држављанство !
straja
Interesuje me kako bi OVI komentarisali Boacija da je dao dva gola a ne samo jedan.....za razliku od onog "padavicara"....

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.