Почетна / Фудбал / Супер лига

Бен изабрао Звезду, чека се још само растанак са Олимпијакосом

Очекује се да тренер Милојевић има новајлију са Коморских острва на прозивци 9. јануара
ФОТО: ФК Паниониос

Операција „Пиреј” биће успешно реализована, Црвена звезда ће да се појача из Олимпијакоса.

Ел Фарду Бен је пристао да настави каријеру у Београду, прецизирао је личне услове и кад буде дефинисао начин растанка са грчким шампионом постаће и званично фудбалер најтрофејнијег српског клуба.

 Како сада стоје ствари, тренер Владан Милојевић рачунаће на њега већ од прозивке 9. јануара.

Бен је одбио нови уговор у Олимпијакосу, понуђено му је 350.000 по сезони. Ништа мање неће зарађивати ни у Црвеној звезди, али крупна разлика је да долази код омиљеног тренера и уколико се уклопи како се очекује неће бити резервна опција као у Пиреју.

У пројекцији репрезентативца Коморских Острва Београд се намеће као перспективнија дестинација него Атина, средина одакле би касније могао да дође до јачих лига него што су грчка и српска.

Црвена звезда је спремила трогодишњи уговор за Бена, у овом тренутку највећу непознаницу представља колико ће за његову слободу да тражи Олимпијакос.

Грцима се не исплати да га задржавају, па је логично да понуде коректну цену за рашчишћавање рачуна.

Колико ће ту морати да повуче играч, а колико да плати руководство лидера Супер лиге Србије, остаје да се види.

Постоји, наравно, и опција да Олимпијакос из освете спусти рампу Бену, али у пословном свету такве ситуације су реткост.

Грцима сигурно није за бацање око 110.000 евра, колико би тамнопути нападач зарадио до лета, а вероватно и више због бонуса за резултатске успехе.

Бен ће заузети место Ричмонда Боаћија и постати један у низу страних офанзиваца, али се очекује да позиционо више буде крилни нападач.

Место првог центарфора предвиђено је за Александра Пешић, а биће сигурно утакмица у којима ће и да чини тандем са новајлијом из Олимпијакоса.

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

iki
Sve strucnjaci na ovim komentarima a ni u ulici ih ne bi postavili za trenera
Inspektor Draguljce
Ako dodju Jevtovic i Ben, bice zamene za Srnica i Rikardinja, sto znaci da ce u rotaciju sa Radonjicem (kada se oporavi), mladim Adzicem i Milicem, ofanzivno po krilu. Zamena za Boacija je Pesic koji se vraca u srce napada, a alternative ce mu biti povratnik Pavkov i mladi Joveljic. Tako bi Milojevic imao kvalitetne, a razlicite napadacke opcije koje bi birao prema zdravstvenom biltenu, taktici i protivniku. U ofanzivi onda jos fali zamena za Kangu, jos kvalitetniji i kreativniji vezista poput Filipa Djuricica, koga bi iza nadopunjavali i stitili Krsticic i Jovicic. Po potrebi Nenad moze i napred kada iza uskace Racic koji je mislim skupio iskustva da zaigra u kontinuitetu bez greskica koje mogu skupo da kostaju, a bez njih je Uros po meni bolji igrac od Donalda. Verovatno ce u vezi trebati jos koja kvalitetna alternativa, a pozadi odlican, pouzdan stoper uz Savica, jer nam svakako treba jaci igrac od odlazeceg LeTaleka za nesto vise u Evropi...
Zvezdaš
Ben ima jedinu prednost što je igrao kod Miloja i što ga ovaj poznaje.Inače,prosečan igrač poput Mudrinskog,možda čak i slabiji.Voleo bi da se prevarim ali sumnjam.Imamo Pešića i Joveljića,još i Pavkova koji se vratio sa pozajmice,mislim da nam još jedan centarfor do leta nije potreban. Ako već i dovodimo neka to bude golgeter,pa makar iz makedonske ili finske lige,samo neka je u formi.Ali ne,kod nas se gleda u kakvoj ligi i klubu je igrao a to što je postigao ukupno četri,pet golova na 20 utakmica to se ne gleda.
@Zvezdaš
Ben igra poluspica, ili ti iza napadaca(tipa srnica) tako da ne lupaj gluposti jer on nije centarfor kao pesic i boaci!
bokiUSA
Nema pravila. Eto Rikardinjo je imao prosek golova i asistencija bruka a ovde je zakazao totalno. Mozda zbog sistema igre ko zna. Tako da stastistika nista ne znaci. Boaci nije imao 40 golova u karijeri ali je ovde proradio...
Ben objasnio
Ben - poznati ubica JSDovaca!
Hocemo Kataija
Terza i upravo Katai slobodan igrac... Reagujte sto pre,dok ne bude kasno!
KoleDelija
Svi vi voleli. Majstorcina je on. Treba pokusati, ali nije mnogo realno. Iako nije igrao, ima ponude iz drugih klubova u Primeri. Svakako da bi nam igrac njegovog kalibra povecao sanse za titulu i napad na LŠ, ali videcemo...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.