Почетна / Фудбал / Супер лига

ЗИМСКЕ ПРИЧЕ - Немања Арсенијевић: Рад у Србији? Не хвала…

Фудбалер Сурдуличана Немања Арсенијевић, пред крај прошлосезонске утакмице Супер лиге Радник-Нови Пазар, осетио је слабост. Упућен је на лекарске прегледе, утврђена је срчана аритмија и уследио је крај играчке каријере
ФОТО: С. Жупљанин

Неочекивано и непланирано, после 13 сениорских сезона, 32-годишњи Ужичанин нашао се на прекретници. План да тек за две, три године окачи копачке о клин пао је у воду. Не и накана да остане у фудбалу, сад у улози тренера.

Носио је у Супер лиги дресове Новог Пазара, Рада, Јагодине, Слободе, Младости из Лучана, Борца, ОФК Београда и Радника, забележио више од 120 првенствених утакмица. У иностранству је играо у Мађарској (Хонвед), Израелу (Хапоел Акра) и Грчкој (Астерас Спарти).

Иако у младости нисам био стрпљив да неке ствари дођу саме по себи, нисам незадовољан играчком каријером. Могло је и боље, што се очекивало од неког са списка младих репрезентативаца. Сениорски стаж сам почео у ОФК Београду, више нисам играо него што јесам. Тада се требало наоружати стрпљењем, размишљати и планирати хладније главе да не бих ишао заобилазним путем. Кад размишљам о прошлом времену, први закључак је да, иако је реч о 13 година, каријера брзо пролази.

Године у иностранству памти по неупоредиво бољем стању, него у Србији.

Код нас ми је у најпријатнијем сећању остало време проведено у Слободи, кад је постала члан елите. Играо сам и за много других чланова највишег ранга, свугде се трудио да играчки и људски оставим траг. Али нисам из свих клубова испраћан на прави начин, понеки ми дугују новац. Нисам једини, многе бивше саиграче мучи иста брига. Другачије је у иностранству. Уговор се поштује, посвећени сте само тренингу и утакмицама. Грчка је земља која ми је остала у лепој успомени, професионализам на свим нивоима.

Каже да му прија седмомесечни одмор од фудбала. Ужива у породичној атмосфери, прати игре брата Филипа за Мачву, консултује се о будућим потезима са оцем Душаном, својевремено одличним фудбалером Слободе и тренером.

Жели да се посвети тренерском послу. Стекао је „Б” лиценцу, тренутно се школује за „А”.

Велико играчко искуство је одличан темељ. Радио сам са много тренера од којих сам више научио како не би требало него како би требало радити. Имам много пријатеља у иностранству, покушаћу да се ван Србије опробам у тренерском послу. Од рада у Србији ме одбија апсолутно несређено стање у нашем фудбалу, много тога мора да се промени да би стао на чврсте темеље. Не исплати се наоружати се стрпљењем у Србији – закључује Немања Арсенијевић

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

FudbalskiHajduk
Zato vi svi dobri i strucni bezite umesto da vi dobri ostanete, se slozite i vodite borbu za srpski fudbal i protiv njegovih neprijatelja. Nama ostanu "biznismeni" i "hvala" vam na to. Vise se losi trude sloze nego dobri. Recite sta hocete ali svima je vama srpski fudbal najvise dao, vas stvorio a vi mu nista ne vracate. Tuga! Rodoljubi na Soniju!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.