Стални констраст: „први се мачићи бацају у воду” и „ако се по јутру дан познаје”, често су знали да искриве почетну слику, на примеру Предрага Мијатовића, новајлије из подгоричке Будућности – од јесени за заборав у грандиозну каријеру, за сва времена.
Отуд, да ли је после поменутог примера „Чилеанца” после шест месеци ред судити и златном „Новозеланђанину” – Немањи Антонову?
– Дошао сам у Партизан последњег дана прелазног рока, нисам прошао припреме, све је то утицало на мој статус. После шест месеци и кипарског дрила дочекаћу пролеће спреман: психички и физички – тврди Немања Антонов, леви бек Орлића на крову света 2015.
Због чега сте напустили Грасхоперс: дивну земљу попут Швајцарске и клуб за који сте били стандардни на више од 50 утакмица?
– У Грасхоперс сам отишао млад, све је другачије него у Србији. Одиграо сам две одличне сезоне, за повратак пресудио је приватни живот. Пропале су ми две понуде, из Шпаније и Белгије, била ми је потребна свежина.
Шта је утицало да јесенас одиграте само седам утакмица, ниједну у Европи?
– Није на мени да причам о томе. Не замерам тренеру: кад побеђујете, првих 11 се не мења. Можда је и боље што нисам улетео „на бум”, у другом делу биће друга прича.
Навијачи су ваш долазак поздравили верујући да сте велико појачање: нисте били налик беку разбијачу?
– Тип сам играча којем је потребно мало више времена да се прилагоди на нову средину. Слично је било и у Швајцарској, првих шест месеци играо сам променљиво, ал' онда...
Утисак је: дужни сте Гробарима?
– Одиграћу боље и стандардније, показаћу зашто су били срећни због мог доласка.
Циљеви с Партизаном?
– Теже је одбранити, него освојити дуплу круну. Слична ситуација је била и прошле године: ништа није изгубљено, нити немогуће. Значило би нам да прођемо Викторију, имамо шансе.
Већ сте спремили и прославу?
– Ако победимо Плзењ, водим екипу у Качарево на Сланинијаду! Моје родно место има 10.000 становника, за тих четири-пет фебруарских дана дође више од 100.000 – закључује Немања Антонов, направивши идеалан спој чешког пива и војвођанских специјалитета.
Комeнтар успeшно додат!
Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.