Почетна / Фудбал / Супер лига

ЖУРНАЛ САЗНАЈЕ: Дисциплинска комисија ФСС одузела Црвеној звезди и Партизану по два бода!

На управо завршеној седници Дисциплинске комисије Фудбалског Савеза Србије (ФСС) донесена је одлука о одузимању бодова вечитим ривалима!
ФОТО: И. Веселинов

Црвена звезда и Партизан од четвртка имају два бода мање! То је епилог седнице Дисциплинске комисије ФСС, одржане у четвртак, завршене нешто после 18 часова.

Прошле године, 12. децембра, дисциплинци ФСС-а казнили су новчано генералног директора Партизана Милоша Вазуру и спортског директора Црвене звезде Митра Мркелу, обојица су морали тада да плате по 150.000 динара.

Уједно, вечитим ривалима је запрећено и одузимањем бодова, уколико наставе са писањем саопштења, којима угрожавају ауторитет Супер лиге.

Црвена звезда и Партизан су се оглушили о овакве најаве, те Дисциплинска комисија ФСС није имала куд, покренут је дисциплински поступак члана 85, у којем стоји да ће се казнити члан ФСС, играч, фудбалски радник, клуб, судија, или делегат, који вређа, клевета или шири неистине о свом или било ком другом клубу, о свом или противничком играчу, фудбалском раднику било кога клуба или члана фудбалског руководства у било ком органу, судији или тренеру, или се насилно понаша.

По њему су предвиђене новчана казна или забрана играња до шест месеци за играче, забрана вршења функције од шест месеци до годину дана за функционере и одузимање до 9 бодова за клубове.

Дисциплинска комисија ФСС на седници од 1. марта ове године отворила је чак девет поступака против клубова и појединаца.

На тапету су се нашли Црвена звезда, Партизан и Раднички из Ниша (због непримерених саопштења), те функционери Милорад Вучелић, Милош Вазура, Светозар Мијаиловић, односно тренери Илија Столица, Бобан Дмитровић и Ненад Лалатовић.

Коментари29
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Grobar78
Obe ekipe treba kazniti sa po 10 bodova,pa da vidimo kako će posle ko da igra na terenu!!!
SUDIJA
Hajde da se malo igramo fudbala ovo je inače sve komedija,reinkrinajte Steriju da napiše još koju pokondirenu tikvu
neno
Neustavna odluka FSS... Nije u skladu sa čl. 46. (Sloboda mišljenja i izražavanja) Ustava Republike Srbije... Ako neko u FSS misli da je Fudbalski klub Partizan iznosio neistine - mora to i dokazati... Samo, postavlja se pitanje kako će dokazati da je neistinito nešto što je javno snimljeno i javno prikazano na TV... Npr. asistencija iza gol linije igrača Crvene Zvjezde prošle godine... Pravilnik FSS predviđa kazne i za sudije... Koliko disciplinskih postupaka je pokrenuto protiv sudija za kriminalno suđenje? Da li je ispravno da Partizanu sudi sudija koji je javno objavio da je navijač Crvene Zvjezde (slikao se kako navija u crveno-bijelom dresu)? Da li je odgovoran neko u FSS - onaj ko ga konstantno delegira za Partizanove utakmice?
Pigeon
Stalno trpanje u isti kos. Niko se ne pozabavi time, ko je sta i zbog cega , ko je inicirao, koliko ima razloga za saopstenja itd itd. Ovako uravnilovka, nema veze, kao sada su pokazali nekakvu strogocu. A sve je jasno. Minus 2 boda ovima, nista ne znace, nadoknadice im neki segrt (ili majstor, svejedno) vec u iducem kolu, ali -2 Partizanu po deobi, dovodi u pitanje drugo mesto, zar ne!? Ali, bice tako sve dok ovi gletonje u Partizanu cute i uvlace se, zna se i kome. Pa, ako vec ti disciplinci hoce da budu disciplinci, neka prebroje broj saopstenja jednih i drugih u ovoj sezoni, pa neka oduzimaju bodove proporcionalno. Ovi pisali dva puta vise saopstenja, njima dva puta vise oduzmes, tri puta, tri puta vise. Ovako, zamislite, jednostruko i visestruko ubistvo vi kaznite istom kaznom, jer ce visestruki ubica da se naljui (ha, ha, ha !), sto ga vise kaznjavate...Farsa, smejurija ala nepismeni binic i bulumenta...
Stari delija
Konačno bar nešto malo pametnih odluka u FSS. Samo nešto nisam siguran da bi to bilo urađeno da večiti nisu bili u velikoj prednosti na ostale.Kazne moraju biti takve da im se ugoze postignuti rezultati, ovako...Ali ako je ovo početak, može se okarakterisati kao pozitivno. E sad treba isto uraditi i u sudijskoj organizaciji, pa i uvesti nove tehnologije kod nekih krupnijih odluka sudija.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.