Почетна / Фудбал / Супер лига

Партизан наставио потеру за Звездом, Радник пао после једанаестерца (ВИДЕО)

Шампион је наставио потеру за лидером. Партизан је у серији победа, нову и то пред првенствену паузу, остварио је против Сурдуличана
ФОТО: Н. Неговановић
Партизан – Радник 2:0 (0:0)
Стрелци: 1:0 – Јевтовић у 64. из једанаестерца, 2:0 – Милетић у 66. минуту.
Стадион: Партизана. Гледалаца: -. Судија: Илија Брдар. Помоћници: Немања Петровић и  Дејан Петровић. Жути картони: Ожеговић (Партизан), Жакула (Радник).
ПАРТИЗАН: Стојковић, Цуцин, Марковић, Јевтовић, Н. Г. Милетић, Здјелар, Пантић, Илић (од 72. Вакулко), Ђерлек, Ожеговић (од 78. Сума), Тавамба (од 83. Јовановић).
РАДНИК: Васиљевић, Младеновић, Миловановић, Жарковић, Ивановић (од 45. Жакула), Пантелић, Кјеремех, Радовић (од 74. Ђорђевић), Ристовић (од 58. Пуровић), Митошевић, Златановић.

 

Мучио се Партизан против Радника, после очајног првог полувремена кренуо је далеко агресивније у наставку, те је славио победу против Сурдуличана.

До вођства су црно-бели дошли у 64. минуту, после једанаестерца, прецизан је био Јевтовић. Два минута касније победу је оверио Милетић.

ФОТОГАЛЕРИЈУ СА МЕЧА ПАРТИЗАН – РАДНИК МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ.

Ток меча:

0` Изненађење у стартној постави Партизана, на месту штопера уз младог Светозара Марковића биће Марко Јевтовић. Шансу против Сурдуличана добиће од почетка још двојица полетараца, Цуцин и Ђерлек.

На клупи је Ђукић оставио Јовичића, Тошића, Вакулка, Ивановића, Суму, Урошевића и Јовановића. Тренер Радника Симо Крунић ће као замене имати следећу седморку: Лекић, Чубрило, Пуровић, Павловић, Жакула, Ђорђевић и Танасин.

5` Пантић је извео слободан ударац искоса са леве стране, било је то одлично убацивање у шеснаестерац Радника, Ожеговић је захватио лопту главом, али је шутирао високо преко гола ривала.

9` Опасан покушај Здјелара, шутирао је играч Партизана са 20-так метара, голман Радника је крајњим напором, врховима прстију, успео да одбрани овај ударац.

12` Јевтовић је на 17 метара од свог гола фаулирао Кјеремеха, претходно се оклизнуо Марковић. Прошао је принудни штопер Партизана без жутог картона, а Радник је добио одличну прилику. Слободан ударац је извео Ристовић, али је шутирао високо преко гола црно-белих.

39` Наставља се у истом ритму, Партизан има лопту у поседу, али без конкретне завршнице. Два пута у кратком временском размаку црно-бели су уловљени у офсајд замкама.

41` Извео је Партизан и шести корнер, али ни после овог убацивања из угла није било опасности по гол Сурдуличана.

45` Саша Илић је био у врло доброј прилици, имао је и доста среће да лопта остане у његовом поседу, али после уклизавања једног одбрамбеног играча Радника није добио ни корнер. У истом минуту повређеног Филипа Ивановића заменио је Жакула.

45+2` После два минута надокнаде Брдар је послао играче у свлачионицу. Приликом пута до исте из само њему знаних разлога Ожеговић је наставио са приговорима, заслужено је добио жути картон.

47` Најбоља прилика на мечу! Пантић је сјајно упослио Тавамбу, којем је мало побегла лопта, он је пронашао Ожеговића на другој страни, који је шутирао главом и погодио стативу. Том приликом се повредио и голман Сурдуличана Васиљевић.

52` После дуела Ожеговића и Жакуле, првотимац Радника остао је на земљи, добио је претходно ударац лактом. Пантић је наставио акцију, дошао до 17 метара од гола ривала и шутирао преко гола.

54` Два пута је Ожеговић био у шанси, два пута је центарфор Партизана промашио лопту у шеснаестерцу ривала. Потом је покушао Пантић, поново са 17 метара, са истим исходом као два минута раније.

56` Прва јавна опомена за госте, жути картон је добио Жакула.

58` Друга измена код гостију, уместо Ристовића на терен ће бивши првотимац Црвене звезде Милан Пуровић.

61` Солидан покушај Тавамбе, али је после ударца са 17 метара добио само корнер. После убацивања из угла није било опасности по гол Радника.

63` Једанаестерац за Партизан! Прилично дискутабилан. Ђерлек је после дуела са Радовићем пао као покошен, за Брдара није било дилеме, показао је на белу тачку.

64` ГООООООООООООООООООЛ

Лопту је првобитно узео Ожеговић, али је једанаестерац извео Јевтовић. Шутирао је по средини гола, чувар мреже Радника је био немоћан.

Претходно је жути картон приликом једанаестерца добио Радовић. Више због протеста и реакције кад је судија показао на белу тачку, него због старта,

66` ГООООООООООООООООООООООООЛ

Потпуно су пали после примљеног гола гости, Партизан је то одмах казнио. Две очајне интервенције истог одбрамбеног играча Сурдуличана, лопта је дошла до Милетића, који је прецизним ударцем дуплирао предност – 2:0.

68` Најбоља прилика за госте, на лопту је на 11 метара од гола натрчао Пантелић, шутирао је из прве, али је био за мало непрецизан.

71` Нови покушај Тавамбе, после додавања Ђерлека, али је новопечени репрезентативац Камеруна опет био непрецизан.

72` Прва измена код домаћих, терен је напустио уз аплаузе Саша Илић, у игри је Јури Вакулко.

74` Последња измена код Радника, Радовића ја заменио Ђорђевић.

77` солидан покушај Златановића из слободног ударца са 25 метара, Стојковић се бацио и избио лопту у корнер.

78` Друга измена Мирослава Ђукића, на терену је Сејдуба Сума, ван игре Ожеговић.

83` Последња измена на мечу, Ђорђе Јовановић је заменио Тавамбу.

89` Није више било никаквих дилема у Хумској, сви као да су једва чекали да се заврши меч. Партизан је држао лопту у ногама и контролисао резултат. Меч је продужен три минута.

90+3` Крај.

Семафор 28. кола Супер лиге Србије:
Партизан – Радник 2:0 (Јевтовић 64. једанаестерац, Милетић 66)
Војводина – Земун 0:3 (Симић 18, Ласицкас 32, Вучић 53. једанаестерац)
Јавор – Чукарички 3:3 (Каришик 16, Мркаић 43, 47 – Доцић 24, Карипик 62. аутогол, Мудрински 78)
Борац – ОФК Бачка 2:1 (Стаменић 51, Бајић 53. аутогол – Додлек 90+1)
17,00: Мачва – Црвена звезда
17,00: Напредак – Младост
17,00: Спартак – Рад
Петак:
Вождовац – Раднички 2:1 (Павићевић 17, Михајлов 51 – Мићић 19)
Табела: Црвена звезда (меч мање) 68 бодова, Партизан 59, Раднички (Ниш) 49, Чукарички 47, Спартак (меч мање) и Вождовац по 43, Напредак (меч мање) 41, Војводина 40, Младост (меч мање) и Земун по 34, Радник 33, Бачка 30, Мачва (меч мање) 28, Јавор 22, Рад (меч мање) 21, Борац 20.
Коментари34
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

pitanje za Zurnal
zasto nema naslova: da li je dijo penal za partizan, ili da li je Radnik ostecen? Barem tako pitate za Zvezdine situacije koje nisu sporne...
Pljeva pro
Bravo na pobjedi.cist penal.A kakvi su sve Zvezdi penali svirani o tome da ne govorimo.
ee cuo sam
krstajic ce ponovo da se aktivira kaze mora da pomogne partizanu kada moze sasa ilic sto ne bi i on
Stršljen
"Veliki" trenerski "genije" ubacio je jednog od "najvećih" i naskupljih cirkuzanata u igru. Sad će mo gledati cirkusku predstavu dva "genija".
Lektor
Diskutabilno znaci da je pod sumnjom, ovo nije bilo. Ali je zato diskutabilan vid ovoga koji je to napisao.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.