Почетна / Фудбал / Супер лига

Црвено-беле пишу историју: Звезда жели да затресе и мушему Лиге шампиона!

Други пут у десет дана, црвено-беле су савладале Спартак
ФОТО: В. Марковић

Пошто су пробиле лед у првенству, нанеле су црвено-беле „голубицама” пораз и у полуфиналу Купа, први после доминације Суботичанки дуге седам година.

Блистао је тренер Црвене звезде Александар Петровић, после пролаза у финале Купа.

Његове девојке су одиграле дисциплиновано, нису пале после искључења Тамаре Марковић на полувремену, као ни после водећег гола Суботичанки у 83. минуту.

У финишу, голом Александре Савановић, црвено-беле су стигле до изједначења и касније, на пенал-рулету, елиминисале Спартак.

Поносан сам на ове девојке и срећан јер су показале изванредан карактер – хвали Петровић.

Све су оставиле срце на терену и могу да кажем да је ово победа тимског духа, јер су сви учествовали. Добро смо укомпоновали екипу, свако зна своје задужење и где му је место. Од девојака на терену и које су чекале прилику са клупе, помоћницима Бором Радуком, Слободаном Петровићем, тренером голмана Стефаном Радуловићем, Драганом Бабићем који је одлично урадио анализу... Сви су заслужни за ове сјајне резултате.

Петровић је током зимске паузе најављивао Куп као приоритет. Неочекивано, Црвена звезда се укључила и у борбу за титулу:

Куп је увек био у првом плану. Пласирали смо се у финале и то против Суботичанки што је мало ко очекивао. Међутим, отворило нам се и првенство. Имамо бод више од Спартака, а до краја играмо са Војводином код куће и поново са „голубицама” у Суботици, у последњем колу. Видећемо како ће се ствари одвијати наредних дана, са којим саставом ћемо играти те две утакмице, пошто нам се повредила Алиса Огебе а Тамара Марковић је зарадила црвени картон. Али, ко год од девојака истрчи на терен, уверен сам да ће пружити максимум. Цела екипа је свесна ситуације и прилике која се указала – поручује Александар Петровић, тренер ЖФК Црвене звезде.

Црвена звезда је у полуфиналу Купа, елиминисала најдоминантнији тим на овим просторима последњих неколико година, а та вест је далеко одјекнула:

После утакмице, телефон није престајао да звони. Стизали су позиви и поруке од Аустралије до Америке, пријатеља, људи из Црвене звезде... У клубу су задовољни и прижељкују да се после првог тима који је освојио титулу и омладинаца који су близу освајања првенства, и женска екипа се налази близу трофеја. Било би лепо да направимо хет-трик и да се мушема Лиге шампиона затресе на Маракани – каже Петровић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Сале
Браво свака вам част,само напред!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.