Почетна / Фудбал / Супер лига

Какво признање за Звезду: Борјан и Ле Талек у тиму сезоне у Лиги Европе!

Овосезонски успех Црвене звезде у Европи добио је још и више на значају након проглашења тима сезоне у Лиги Европе за 2017/18
ФОТО: ФК Црвена звезда

Милан Борјан и Дамијан Ле Талек уврштени су најбољих 11 према подацима портала WhoScored.com. Ради се о статистичком порталу који је прилично цењен, а који рачуна само бројке.

 

Просечна оцена за Милана Борјана је врло висока – 7,20. Чак пет пута мрежа голмана црвено-белих била је нетакнута у осам утакмица у Лиги Европе, а просечно је имао 3,5 одбрана по утакмици од којих су неке биле кључне за резултат.

– То је велико признање за мене и чини ме срећним. Наравно, све то не бих остварио без велике помоћи саиграча, пре свих колега из одбране. Свако индивидуално признање је признање за цео колектив, тако увек гледамо на ствари – јасан је Милан Борјан.

Звездина одбрана није дозвољавала често својим ривалима да угрожавају Борјанов гол, али чак и кад би се то догодило, Борјан је био спреман и на висини задатка.

И Дамјан Ле Талек се нашао у идеалних 11. Ле Талек је просечно бележио 6,3 кључних интервенција по утакмици и имао је просечну оцену 7,28.

Одлично смо тренирали читаве сезоне и то смо наплатили на терену. Када сви дају све од себе, из колектива увек искочи и неки појединац, некад сам то био ја, некада неко други. Хвала саиграчима и хвала тренеру на овако лепој сезони – рекао је Ле Талек.

За најбољег играча Лиге Европе наведен је Антоан Гризман, са просечном оценом 7,91.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

cale
upravo sam proverio na sajtu, samo je Borjan u najboljih 11, Le Tallec-u se izgleda pumpa cena iz nekog razloga.
AJDE
Borjan je bolji od Oblaka,ha ha ha....A ovaj drugi ne može ni Kuperov test da ispuni!
Miole
Smešno!
Nije nego
Gospodo iz FSSa zapitajte se koliko ste realni kad Stojkovića staviste u idealan tim Srpskog šampionata i onog malog Partizanovca. Evropa ceni kvalitet a vi....?
Tacno
To je neki sajt i nema veze sa idealnim timom , a evropa ceni kvalitet tu si u pravu zato godinama uspevate taj vas kvalitet da dokazete igranjem 1. kola kvalifikacija poyy
Kalimero
Molim Le taleka da se dogovori sa Crvenom Zvezdo.
Misko
I ja sam u tom timu.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.