Почетна / Фудбал / Супер лига

КОРНЕР: Сезона пропуштених прилика

Имали смо шансу да прво заједничко зимовање Црвене звезде и Партизана у Европи искористимо за побољшање слике о домаћем фудбалу. Уместо лепшег утиска добили смо никад лошије суђење, огромне сумње у регуларност, рано решену трку за титулу и мучну борбу за преостала места на међународној сцени и опстанак
ФОТО: И. Веселинов

ПИШЕ: Златибор Репић

Спуштена је завеса на 12. суперлигашку сезону у Србији. Очекивали смо да ћемо протекло такмичење памтити више по добром него по лошем, али објективна оцена није таква. Био је ово ипак, шампионат пропуштених прилика.

Имали смо шансу да прво заједничко зимовање Црвене звезде и Партизана у Европи искористимо за побољшање слике о домаћем фудбалу.

Уместо лепшег утиска добили смо никад лошије суђење, огромне сумње у регуларност, рано решену трку за титулу и мучну борбу за преостала места на међународној сцени и опстанак.

Поново је до изражаја дошао наш менталитет – идемо увек лакшим путем ма колико лош био. Цех је платио судија Срђан Обрадовић. Арбитар из Јагодине после несхватљиво досуђеног једанаестерца за Спартак против Радничког завршио је у притвору.

Много се више после меча у Суботици причало о њему него о начину на који је делегиран. Милорад Мажић наводно, није могао да суди дуел кандидата за Европу како би се одморио за финале Лиге шампиона, а шест дана касније делио је правду на утакмици Омладинске лиге Србије Војводина – Раднички 1923?!

Ни најављене промене у Судијској комисији ФСС неће да нам реше све проблеме. И раније су други људи долазили на руководећа места, па грешке и сумњиве појаве нису сведене на минимум. Тако, уосталом, увек бива кад се бавимо последицама, а не узроцима.

Регуларност није у потпуности постигнута ни увођењем плеј-офа и плеј-аута. Неколико екипа кад је обезбедило опстанак играло је са резервним саставима и без мотива, исто се понашао и Спартак на гостовањима код Црвене звезде и Партизана.

Протекле сезоне црвено и црно-белима су први пут одузета по два  бода због саопштења за јавност. Чинило се да је вербални деликт поново уведен, међутим, за сличне преступе нису кажњени многи други, поготово Новосађани, Суботичани и Нишлије. Строгост је испробана на најјачима, а ефекат је био скоро никакав.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ja
Kada ce FSS isterati uljeze iz srpskog fudbala i vratiti ih u lijepu njihovu pa nek tamo kradu, otimaju fantaziraju.......
Tru stori bro
Nigde da se napise zasto je to tako. Da kod nas u zemlji ne postoji 1 jedini fudbalski stadion. Da ova liga ne donosi prihod klubovima. Da smo na pragu trece dekade 21. veka i dalje bez resenih imovinskih odnosa, da smo amateri, zaostali u vremenu.
Nikola
Sudijskih skandala jos vecih je bilo i proslih sezona pogotovo kada partizan osvoji ali odjednom svi dobise amneziju pa sada odjednom "nikad gore" sudijenje.... zaista smesno
mare fkv
Pa i te kazne za saopstenja su saniranje posledica, a ne uzroka. Vojvodina jeste bila glasnija nego sto bilo ko od nas navijaca voli, ali je za razliku od ostalih uz zalbe na sudjenje prilozila i snimak meca, sa jasno naznacenim greskama. Niko tu nije nevinasce, pa ni Vojvodina, i cela liga liga po naredbi vice ''drz'te lopova'', kako bi se skrenula paznja s toga da je citavo prvenstvo miljama udaljeno od regularnosti. Od starta se znalo da ce Nis u Evropu, a kad su skontali da im je tim sacinjen od otpadaka ostalih klubova, krenuli su penali i nezapamceno guranje. Posle, kad je fudbalska javnost digla glas, cela krivica je pala na Obradovica i taj penal, svi su zaboravili sta je Radnicki radio cele sezone, a po instrukcijama svojih gospodara iz beograda.
Севера део
Српски фудбал у суноврату? А,није био у суноврату док је партизан играо пријатељске против сартида,ајдука џомбиног,борче,банатског двора...
Pigeon
Pa, bato, pises o Radnickom, a sta su radili "sampioni"?! Zar se nije od letos znalo i da ce oni "izdominirati"? Upravo tu i lezi zec! Svako vidi muljanja samo kod onoga za koga ne navija, a kada igraju "njegovi" onda je sve u najboljem redu. Ja ti tvrdim. Ovde nema nikoga ko moze stati na put mesetarima i muljatorima, a ako je i drzava (mislim na vlast) saucesnik u poduhvatu, onda...Ovo ti je sunovrat srpskog fudbala i moze biti samo gore.
Bora
Jesu li ugasili bus sampioni?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.