Почетна / Фудбал / Супер лига

Смиљанић срећан због повратка у Партизан: Сада сам паметнији и озбиљнији

Нови фудбалер Партизана Милан Смиљанић рекао је да је срећан што се трећи пут вратио међу црно-беле, да је сада много паметнији и озбиљнији и да се нада да ће помоћи екипи да испуни високе циљеве који се увек траже у том клубу
ФОТО: ФК Партизан

"Дошао сам у свој клуб трећи пут, желим да покажем да сам још спреман да помогнем Партизану. Довео сам линију до савршенства и спреман сам. Увек сам био у служби клуба, емоције су увек јаке кад се вратиш. Нећу да гледам почетак (пораз од Радника), знамо приоритете. Имам искуство, свестан сам тежине посла, у Партизану су само највећи циљеви и што се тиче Европе, првенства и Купа", рекао је Смиљанић на стадиону Партизана.

Он ће у Партизану носити дрес са бројем 99, а у тиму ће заменити Марка Јевтовића, који је потписао за турску Коњу. Смиљанић је дошао из израелског Хапоел Ашкелона, када му је истекао уговор.

"Изненадио сам се када ме је Илиев позвао, нисам очекивао да ће се то догодити, дрхтао сам када сам се јављао на телефон. Овај клуб је изнад свих нас, тај позив не може да се одбије. Рођен сам овде, једино за овај клуб могу да пружим и више од својих могућности. Пресрећан сам, о томе мислимо сви, да се једном вратимо у Партизан. Срећа је неизмерна", навео је он.

Осим по игри, Смиљанића навијачи памте и по изјави после 128. "вечитог" дербија 2007. године после победе Партизана од 4:2, да је његова екипа "затворила 'Маракану'" и да Звезда може да освоји титулу "ако је није срамота".

"Та изјава је производ младости, ми смо тада навикли да их побеђујемо. Нећу да кажем да сам погрешио, али сада имам искуства, паметнији сам што се тога тиче. Имам исту жељу за победама у дербијима и то никада неће престати. Био сам млад, имао сам лудости, али никада нисам радио ништа погрешно што је могло да утиче на клуб. Биле су неке грешке, али увек сам био професионалац, никада нисам пропустио тренинг и утакмицу. Сада сам паметнији, искуснији и озбиљнији", навео је он.

Упитан колико се разликује Партизан из његовог времена у клубу и садашњи, Смиљанић је одговорио да су од тада само двојица или тројица играча остали у клубу и оценио да игра треба да се гради према младом Данилу Пантићу.

"Партизан увек тражи најбоље, титуле, Европа, а захтева се и продаја младих играча. Задовољан сам какав тим Партизан сада има, не треба да се гледа почетак, изашло се из припрема, све треба да дође на своје место. Пантић ове године треба да буде носилац Партизана. То је наше дете, поникао је код нас. На нама искуснијима је да му помогнемо да се покаже као вођа на терену. Мислим да је он тренутно најбољи играч Партизана и да око њега треба да се направи костур", навео је он.

Смиљанић је рекао и да добро познаје тренера Мирослава Ђукића, са којим је већ имао успеха у клубу и да се радује наставку сарадње, а навијачима је поручио да су увек били помоћ екипи и да су црно-белима потребни како би остварили циљеве.

Коментари39
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Karlo Veliki
Partizan zivi crni period crno-bele boje. Samo odlazak u Humsku 1 daje nadu da se ova boja moze promeniti.
Hogar
Moze biti ali nemora da znaci, jedno svakako jesi MATORIJI, taman da nas vecni kapiten dobije cimera na klupi...
Igor
Idemo majstore u nove pobede. Povedi nas ka cilju koji pokusavamo da ostvarimo vec 100 godina, da budemo ispred cigana po osvojenim titulama.
grobar 50+
ovo je posledica kad ulica otera bjekovica i zecevica i dovede ove pijavice u klub. alkatrazi i ostali placenici,jel vas bar malo sramota ?
Partizan
Citav dan cekam vest kako je Djukic otisao. Ne znam stvarno sta se desava u klubu. Da li su oni svesni da he Djukic zavrsio.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.