Почетна / Фудбал / Супер лига

Чукарички има свог Мертезакера - Стефана Шапића

Сат и по пре почетка меча са Пролетером млади Стефан Шапић сазнао је да ће по први пут у каријери заиграти за први тим од почетка
ФОТО: Н. Неговановић

Тренер Чукаричког Симо Крунић неколико пута од почетка сезоне поменуо је да у тиму има веома младе играче, да његов клуб има можда и најперспективнију децу у Србији, те да ће момци током сезоне добијати шансу. Ипак, мало ко је очекивао да ће се то десити тако рано.

После одласка Николе Дринчића место у тиму заузео је сада већ стандардни Александар Ђорђевић, у игру је неколико пута уместо Огњена Мудринског улазио Слободан Тедић, којем је у Бачкој Паланци поништен регуларан погодак.

Непосредно пред меч петог кола против новосадског Пролетера Крунић се неочекивано сусрео са још једним проблемом, високу температуру добио је Дарко Пушкарић. Сат и по пре меча млади Стефан Шапић сазнао је да ће по први пут у каријери заиграти за први тим од почетка.

- Изненађујућа шанса за мене, заиста нисам очекивао. Пушкарић је добио температуру, није могао да игра, ту сам ја “улетео”, мислим да сам колико-толико испунио очекивања – скроман је био на почетку разговора Шапић.

Да ли је било треме пред меч против Пролетера?

- Наравно! Сазнао сам сат и по пре меча да ћу играти, нисам очекивао, али то је још једна лекција за мене да увек треба бити спреман. Никад не знаш кад неко може да се повреди на загревању, или да се деси нешто као пред меч са Новосађанима. Успео сам некако да се припремим у глави, рекао сам себи “шта буде – биће”. И било је добро. Подржавали су ме сви пре и током меча, после су пришли и честитали. Али, треба остати на земљи и вредно тренирати. Спреман сам да чекам нову шансу.

Чукарички је остварио трећу победу, чини се најтеже извојевану ове сезоне, уз мора се признати не баш најбољу игру.

- Тешка утакмица и важна победа, за клуб, све остале момке и за мене лично. Била су нам потребна ова три бода пред меч са Звездом. У наредном колу на гостовању шампиону немамо шта да изгубимо, тај меч је велики мотив за све нас, ако победимо идемо бар још једно место напред. Ако не, глава горе, идемо даље.

Шапић је за Чукарички дебитовао 27. марта 2016. године, тада је ушао са клупе у последњих десетак минута сусрета. Била је то награда за фантастичне резултате у омладинској категорији, кад је био капитен шампионске генерације Брђана, потом је наступао и у УЕФА лиги младих.

- То је сјајан период моје каријере, са Михајлом Јурасовићем, био нам је шеф. У другом делу сезоне у Омладинској лиги остали смо са само 13-14 играча, нико није веровао да уопште имамо шансе, нико нас није ни помињао међу конкурентима за титулу, сви су проглашавани фаворитима сем нас.

Био је Стефан годину дана и у млађим категоријама Партизана, пре и после тога у Жаркову, али је он без икакве дилеме “дете Чукаричког”.

- Почео сам да тренирам фудбал на наговор оца у школи фудбала “Жарково”, иначе сам из тог дела Београда. Годину дана сам као клинац био у Партизану, па се вратио у Жарково, и од 2009. године сам у Чукаричком, баш сам дуго овде. У једном тренутку ме је висина мало спутавала, али успео сам да се навикнем, уз доста труда и рада, стабилизовао сам технику и остале фудбалске елементе. Кад ме људи виде, говоре ми због висине да нисам за фудбал, има и омаловажавања, за мене је то мотив више да докажем свима да греше.

Какав си у кошарци?

- Волим кошарку, пратим тај спорт, увек су ме звали и да играм баскет. Ипак, фудбал је прва љубав. Има доста играча моје висине који успешно играју фудбал, ето Мертезакер на пример, са 198 сантиметара. Ипак, мој узор је Пол Погба, волим његов стил игре, без њега Манчестер јунајтед не може да функционише.

Истакао је Шапић и време проведено на позајмици у Синђелићу, где је стицао преко потребно искуство.

- Годину и по дана на позајмици и играње у Првој лиги су ми заиста много помогли. Нема велике разлике, осим што се Супер лиги више игра фудбал, а у нижем рангу се више форсира туча.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.