Почетна / Фудбал / Супер лига

Окука представљен у Војводини: Увек морамо да будемо у врху српског фудбала и да играмо Европу! (ВИДЕО)

Нови шеф стручног штаба Војводине Драгомир Окука изјавио је да је „старој дами” место у врху српског фудбала и да се сигурно не би прихватао овог изазова да се задовољава са седмим или осмим местом на табели
ФОТО: В. Марковић

Војводина је званично представила Драгомира Окуку као свог новог шефа стручног штаба. На конференцији за новинаре организованој у медија центру ФЦ „Вујадин Бошков”, представницима јавности се у име клуба најпре обратио генерални директор ФК Војводина Дарко Јевтић, који је изразио задовољство због ангажовања овог познатог стручњака и напоменуо да је клуб желео да га ангажује још у јануару ове године.

Сезону 2018/19. смо започели са великим амбицијама. Као што знате, ова управа је преузела клуб у новембру прошле године и поред низа добрих ствари које је направила, нажалост свих нас, изостао је очекивани резултатски салдо. У једном тренутку, појавила се озбиљна и свеопшта апатија, као и губитак самопоуздања у нашем тиму, те је Управни одбор, на седници одржаној у петак, одлучио да ускрати поверење стручном штабу Александра Веселиновића и да на његово место именује познатог тренера Драгомира Окуку, коме ће ово бити други мандат у ФК Војводина – рекао је Јевтић.

Драгомир Окука је први пут предводио Војводину током три месеца у сезони 1999/2000, те се у клуб вратио после пуних 18 година.

Драго ми је што сам поново у Војводини и захваљујем се руководству на томе што је у мени препознало тај шраф који ће помоћи клубу да дође тамо где треба да буде, а то је врх српског фудбала. Није куртоазија и филозофирање, али Војводина увек мора тамо да буде и да игра Европу. Бавити се тиме зашто то сада није тако, било би илузорно, али да мислим да Војводина треба да буде седма, осма или 10, сигурно не бих био овде. Дуго сам анализирао ситуацију и мислим да овај тим има већи потенцијал од онога што показује – истиче Окука.

На свом представљању, он се уздржао од давања великих обећања, нагласивши само да ће инсистирати на дисциплини у игри и у раду код сваког појединца.

Сваки тренер каже како жели брз, атрактиван и динамичан фудбал, са много голова, али ја нисам од оних који много обећавају, нити сматрам да се нешто може обећати, осим тога да ћемо учинити све да, чак и када изостане резултат, публика задовољна напусти стадион. То значи да се играчи боре током свих 90 минута, да су дисциплиновани и да имају респект противнику, навијачима, судијама и финансијерима, као и једни према другима, односно све оно што УЕФА промовише као вредности фудбала. Ако успемо у томе, сигуран сам да ће то бити игра коју ће публика заволети и подржати – наглашава Окука.

Од како је отишао из Војводине, па до данас, на клупи “старе даме” седело је чак 40 тренера.

Нема јаког клуба без стабилности, а у Војводини се нису мењали само тренери, већ и финансијери, руководиоци… Мислим да људи који су сада у Војводини и који су разговарали са мном имају један дугорочан циљ и визију. Верујем да се ова управа неће лако променити и да ћемо заједно ипак направити нешто. За почетак, то је да Војводина поново игра у Европи, а време ће показати да ли је могуће и нешто више. Нажалост, тренери плаћају цех, иако не мора да значи да је онај који је био пре мене лош тренер. Штавише, о свима који су били у Војводини имам позитивно мишљење, али једноставно, понекад је потребно да се сложе и неке друге коцкице – рекао је Окука.

Он је са Војводином потписао двогодишњи уговор, а у раду ће му помагати помоћни тренери Радован Кривокапић и Зоран Васиљевић, тренер голмана Милан Јованић и аналитичар Стефан Јанковић, док ће функцију кондиционог тренера и даље обављати Александар Јанковић.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
dobro je rekao bivši član rođenih nekadašnjeg Veleža kog sam najviše simpatisao naravno posle naše Vojvodine i koji su uz nas igrali od 50 do kraja 80tih najlepši fudbal u YUkoji su kao i mi osvojili po 2 trofeja mi 2 titule a oni 2 kupa al smo i mi i oni imali čak po 3 vicešampinske titule koje su najviše zbog spleta okolnosti ,čitaj četvorke nisu bile Šampionske,da su se menjala i rukovodstva uz trenere i to od nemila do nedraga od 90 do danas a koja nisu imala viziju ni znanje uz naravno besomučnu borbu za fotelje ,čitaj novce,želim ti Dragane da usadiš momcima u glavu da igramo ko 70 kad su igrali Vojvodina i Velež bilo u NS il u Mostaru lepršavo ,šarmantno,brzo i na golove ko kad su Vas vodili legendarni TOZA I REBAC a igrali sa jedne strane Ivezić,Nikezić,Svilar,Pavković... a sa druge Bajević,Vladić,Marić,OKUKA ...SREĆNO
Marko NS
Kakav imamo tim ne znam da li je realno da igramo u Evropi a Okuka je pravi trener
Taknuto-maknuto
Nek se spremi sledeći: Limeni iz Ratkova...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.