Почетна / Фудбал / Супер лига

Ранђеловић за девет месеци од Врања до Олимпијакоса: Мислио сам да се Лане Јовановић шали!

Живот младог нападача Лазара Ранђеловића променио се из корена за само девет месеци
ФОТО: Лична архива Л. Р.

Почетком године у дресу Динама из Врања водио је Лазар Ранђеловић битку за улазак у Супер лигу, већ у јулу уследио је деби на европској сцени са Радничким из Ниша, да би му крај августа и почетак септембра донели највеће успехе.

Прво је потписао уговор са Олимпијакосом, а затим и дебитовао за младу репрезентацију.

Нисам у јануару могао ни да сањам да ћу већ у септембру бити играч Олимпијакоса. Радио сам вредно током године, међутим, приче су биле везане за домаће клубове, Црвену звезду и Партизан. Кад се појавила опција да одем у Грчку, изабрао сам Олимпијакос, као што би свако урадио на мом месту – истакао је Лазар Ранђеловић, нови члан црвено-белих из Пиреја, сада на позајмици у Радничком.

Када вам је Милан Лане Јовановић саопштио да одлазите у Олимпијакос, колико сте веровали да ће посао бити завршен?

Све се десило брзо, изненада. Лане Јовановић ме је позвао и рекао сутра летимо за Грчку, споменуо је Олимпијакос. Мислио сам да је у питању шала. Брзо сам, међутим, добио потврду да се ради о озбиљном трансферу.

Ђоровић ме изненадио

Упоредо са уговором у Олимпијакосу дошао је и позив за младу репрезентацију, гол и пласман на Првенство Европе. Саиграчи су Ранђеловића добро прихватили:

Нисам очекивао да ћу имати велику минутажу, с обзиром да сам дебитант, али све се добро завршило, победоносним голом. Обе утакмице су биле тешке, посебно са Македонијом. Можда нас је управо тај мој гол одвео на ПЕ. Када се добро ради, Бог све враћа. Имамо одличан тим и са селектором Гораном Ђоровићем, можемо много у Италији, следеће године.

Како су родитељи и пријатељи реаговали када сте им саопштили да морате одмах у Грчку?

Нису ми веровали да идем у Олимпијакос. Да будем искрен и данас себе ухватим у размишљању да је ово само сан и да се није десило. Нисам спавао три дана пре потписа уговора у Атини.

Дочек у Атини за памћење?

Срећан сам. Нисам могао да претпоставим како ће ме дочекати на аеродрому, касније у клубу. Као да сам већ годину дана члан Олимпијакоса, па сам се вратио са великог такмичења. Увелико су новинари писали у Грчкој о мени, тако да их било чак и испред хотела, што ме је изненадило.

Какав сте утисак стекли о клубу, да ли сте се упознали са тренером, будућим саиграчима?

Одмах сам знао да нећу моћи да останем у Олимпијакосу, јер сам дошао последњег дана прелазног рока, а тим је већ оформљен. Договор је био да одем на позајмицу шест месеци до годину дана и брзо смо се договорили са људима из Радничког. Ништа ми није значило да останем одмах и седим на клупи наредних неколико месеци док се не привикнем на средину. Постоји могућност да се већ у јануару вратим у Олимпијакос, или други клуб на позајмицу, како бих се припремао за оно што ме очекује у црвено-белом дресу.

Јовановић ми много помаже

Милан Лане Јовановић иза себе има богату играчку каријеру, а од скоро је почео да ради и као агент. Оно што је у сарадњи младог Ранђеловићем са стрелцем првог гола за Србију на СП у Јужној Африци битно, јесте да има и доброг саветника.

Са Ланетом је лако сарађивати, а наш однос и није строго послован, већ смо више другари, држимо се као породица. Помогао ми је много док смо били у Атини. Лепо је појавити се са њим у фудбалском свету с обзиром да је цењен. На крају, надам се да ћемо дуго сарађивати – рекао је Ранђеловић.

Колико је тешко после свега играти у Супер лиги, када знате да у џепу имате уговор са Олимпијакосом?

Знам да ћу бити под већим притиском, јер се од мене очекује да покажем још више на терену и оправдам одлазак у Олимпијакос. Добро се носим са тим и спадам у групу играча која воли да игра под притиском.

Да ли ће се ваш однос у игри променити у смислу да ћете више „чувати” ноге?

Имам жељу да будем бољи и јачи. Борићу се за Раднички као и до сада, у исто време бих се захвалио председнику Ивици Тончеву и тренеру Ненаду Лалатовићу на подршци и шанси. Веровали су у мене од старта – није заборавио Лазар Ранђеловић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deki
Jovanović nadaleko poznata stipsa iz Bajine bašte,beži od njega!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.