Почетна / Фудбал / Супер лига

Мажић суди у Кини!

Врбашанин се налази на Далеком истоку водиће у наредних седам дана два меча, по један у првенству и купу
ФОТО: Н. Неговановић

Судијска комисија ФСС, према очекивањима, поверила је Данилу Грујићу и 158. вечити дерби. Нишлија већ постаје неизоставан актер највеће утакмице српског фудбала, иако се последњих дана спекулисало да је време да се напокон пиштаљке лати Београђанин Срђан Јовановић, учесник Лиге Европе, званично други арбитар Србије.

Судијска врхушка, на челу са Душаном Мракићем, није тако мислила. Јовановић је подбацио у дуелу ОФК Бачке и Младости, досудивши споран пенал за домаћина и у први план искочио је Данило Грујић.

Најбољи српски судија свих времена, Милорад Мажић, није био у оптицају ниједног тренутка. Врбашанин се налази у Кини, на Далеком истоку водиће у наредних седам дана два меча – по један у првенству и купу. Према најавама, данас би требало да се нађе на центру стадиона у Гуижуу, где домаћи, истоимени суперлигаш, дочекује Пекинг Гуан. Средином недеље, Мажић ће делити правду у реванш мечу полуфинала купа између Шандонга и Далијен Јифенга.

Упоредо са суђењем, Мажића, са најближим сарадницима, Милованом Ристићем и Далибором Ђурђевићем, у Кини очекују и обавезе ван терена. Планирано је неколико предавања младим нараштајима, у склопу образовања тамошњих арбитара.

Кинези су са ВАР системом, од ове сезоне, уложили много у регуларност домаћег такмичења. Пут Далеког истока, последњих месеци, кретали су познати светски арбитри: Мађар Виктор Касаи, Узбек Равшан Ирматов, Италијан Марко Гвида...

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ljubo
ako zvezda trazi izuzece mazica dobije , a trazi to jer mazic nesme da se zeza sa ugledom i mora posteno da sudi a zvezda se toga boji i ne odgovara joj
Iskreno
Pa drugi arbitar Srbija je Danilo Grujic po ocenama i kvalitetu sudije, a ne Srdjan Jovanovic. On je treci sudija po rangu..

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.