Почетна / Фудбал / Супер лига

Вечити дерби број 158: Партизан за повратак у шампионску трку, европска Звезда за наставак серије (недеља, 19 часова, САСТАВИ)

Светковина српског фудбала, последњи меч деветог кола Супер лиге, у Хумској у недељу од 19 часова играће Партизан и Црвена звезда
ФОТО: В. Марковић

Црвена звезда је у невероватном залету, ушла је у Лигу шампиона, освојила бод против Наполија.

Са друге стране Партизан грца, али у последње време побеђује. Додуше, са по 1:0. Али, свесни су црно-бели да би све могли да преокрену у своју корист у случају тријумфа у 158. вечитом дербију.

Пита се наравно и шампион. И у Црвеној звезди знају колико би им победа донела. Мада, до краја првенствене трке има много, деле се бодови, чека нас још готово сигурно два дербија...

Највећа утакмица у српском фудбалу, изазива огромно интересовање, буди емоције... Драго ми је што поново, после играчких дана, имам прилику да будем актер дербија. Играмо против великог, вечитог противника, волео бих да сви учесници, фудбалери, ми на клупама, судије, навијачи будемо на нивоу – казао је Зоран Мирковић, тренер Партизана.

Охрабрење, пет узастопних победа, инјекција адреналина, славље против Рада, треће за редом с 1:0. Игра екипе ближи се вашој идеји?

Могло би тако да се каже. Недостаје нам континуитет добрих игара, резултат у последње време имамо, игра, може и мора боље. Направили смо лепу увертиру против Грађевинара, надам се да ћемо да наставимо у истом ритму.

Може ли потрошеност играча да се одрази на квалитет дербија: Партизан је у среду војевао с Радом, Црвена звезда дан раније са Наполијем?

Имали смо довољно времена да се опоравимо. Дерби извуче из играча и оно што нема, присутна је и већа доза адреналина. Дакле, потрошеност не игра улогу.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да улога фаворита у вечитом дербију не постоји и навео да његови фудбалери морају да се понашају као специјалци, јер нема простора за психички и физички замор.

Верујте ми, на оваквим утакмицама нема фаворита, то се показало у прошлости, показаће се и у будућности. Немате ни предност домаћег терена. Сама реч дерби сасвим довољно говори. Да ли је неко фаворит или није, да ли је у бољој форми или не, калкулације... То не пије воду. Утакмица ће имати непредвидив ток – рекао је Милојевић.

Навео је да не жели да истрошеност буде алиби.

Морамо да будемо навикнути на све то. Утакмица са Наполијем је завршена и најбитнији је Партизан. Веома нам је битна наредна утакмица, најбитнија у сезони. Нема простора да буде психичког и физичког замора. Морају да игноришу бол, као специјалци. Има много утакмица, али смо се одморили, видећемо колико - додао је Милојевић.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

4 napadača
Ovaj sastav Zvezde (sa četiri naopadača, koji malo trče ) ne može da pobedi Partizan !
Srbija ne u EU
Napred Partizane do pobede na krilima nasih predaka sa Cera,Kajmackalana,Kosova polja.Pobedite te iskompleksirane zvezdase koji nemaju pametnija posla nego da se bave nama i da prave fatamorgane.A navijacemo i dalje protiv njih u evropskim utamicama jer su to zasluzili narocito izjavama Terzica Dzajica Covica.
Che
Po meni Partizan bi trebao da igra u sledecem sastavu. Stojkovic-Miletic, Markovic, Valiente, Urosevic-Scekic, Pantic-Zakaric, Jankovic, Ivanovic- Gomes. U svakom slucaju mnogo srece Mirkovicevom izboru.
Zvezdas
Srecno zvezdo, da malim pakosnim komsijama navijacima Napolija i Panticima pokazemo gde im je mesto
Srbija ne u EU
Pre sto godina ste osvojili pukom srecom a sada ce da vas napune ko pekingsku patku.
kakva demagogija
Dosta bre vise sa tom demagogijom. Sta vi podrazumevate pod igranjem u Evropi? Samo grupne faze takmicenja. Ohladite malo panticevci sa vasim budalastinama. Mi ugrali protiv Rena, Bordoa, Sasuola, Slavije, Apoela, a vi igrali protiv Samroka, Nefcija, Tromsoa, Ziline, Videotona i pricate o nekoj Evropi. Vi udjete u grupu jedino kada ste sampioni, jer su kvalifikacije za LS umogome lakse nego za Ligu Evrope. I po pravilu imate po 4, 5 poraza, jedan remi, izuzev pod Milinkovicem i prosle godine. Uvek kada igrate kvalifikacije za Ligu Evrope, ne mozete da se opasuljite. Ispadate od poljskih i turskih klubova, a pritom niste ni igrali sa klubovima iz lige petice. Podignite spomenik Toletu Karadzicu, jer zaista je zasluzio.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.