Почетна / Фудбал / Супер лига

КОРНЕР: Дерби разбио предрасуде

Ујели су се за језик и поједини фудбалски аналитичари, бивши актери вечитог дербија, дајући огромну предност браниоцу титуле, проглашавајући чак Б тим Звезде тек мало слабијим од Партизановог најбољег састава!
ФОТО: В. Марковић

Пише: Златибор Репић

Вечити дерби још једном је показао непредвидивост. Предвиђања да ће Црвена звезда да се прошета до победе, заснована на основу резултата у Европи насупрот бледим играма и само минималним победама Партизана у првенству, распршила су се као мехур од сапунице већ у првом полувремену.

По ко зна који пут показало се да играчки квалитет и тренутна форма не одлучују победника у највећој светковини нашег фудбала. Пре 15 година црвено-бели су имали 19 бодова мање од највећег ривала па су утакмицу лагано добили с 2:0.

Огроман мотив и инспирација какву може да донесе само двобој против комшија, разбијају све предрасуде и оповргавају прогнозе.

Ујели су се за језик и поједини фудбалски аналитичари, бивши актери вечитог дербија, дајући огромну предност браниоцу титуле, проглашавајући чак Б тим Звезде тек мало слабијим од Партизановог најбољег састава!

Утакмице какав је наш вечити дерби, затим Реал Мадрид – Барселона, Манчестер јунајтед – Ливерпул, Милан – Интер, Рома – Лацио, често не одлучује квалитет тима и због тога би прогнозе морале да буду умереније и да у обзир узму психолошки моменат јако битан у таквим дуелима.

Мало је недостајало да црвено-бели поразом плате превелику самоувереност. Партизан није Наполи, али није ни наш шампион приступио дербију на исти начин као дебију у Лиги шампиона.

Тим Владана Милојевића и сам шеф струке Звезде добили су најбољу опомену како не смеју да се понашају у важним сусретима.

С друге стране, издање црно-белих охрабрење је за наш фудбал јер најављује неизвесност до краја сезоне. Парни ваљак неће лако да се одрекне титуле иако су трофеј многи већ доделили актуелном прваку.

Чињеница да се после 158. вечитог дербија више прича о спорном голу Ричмонда Боаћија уместо о лошем квалитету игре, уобичајена је за наше прилике.

Гол технологија развејала би сумње да ли је лопта после шута Звездиног нападача прешла замишљену линију, али сигурно не би решила све наше проблеме.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

g-dine Stanojevicu, gde ste?
Vrlo "tanak" komentar doticnog novinara. Cime se komentar bavi? Koji je njegov stav? Sta misli o sudjenju i stalnim kradjama u korist tog vajnog "naseg sampiona". Koji "nas"? Koje potcenjivanje? Ne znam. Citam, a kao da nista nije ni napisano...
Mosquito
Istina je samo jedna, CZ pobedjuje samo kad je SKLANJALICA.
hmm
Igra se jos 2 derbija najverovatnije , zaboravljate to tuzni grobari
ziki
Zanimljivo je to kad god je partizan dominatan onda je loš fudbal bio a kad su dominatni ovi drugi lepršav,bajan i svi ostali epitete...dokle ide ta arogancija pojedinih el.i pisanih medija vidimo već danas na primeru izjave bambija tošića koji je doslovce rekao da je lopta ušla ali nije siguran da li je celim obimom zbog takvih stvari se i razlikujemo jer su svi igrači i protivnički trener (sa terena udaljenog preko 30 metara) "videli" da je lopta prešla od pola do 1 metra..trebalo bi ih vratiti u osnovnu školu da to nauče pod uslovom da su u opšte išli u istu.....
ccc
Ala ste se napalili ...neverovatno

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.