Почетна / Фудбал / Супер лига

Терзић и Вазура о ВАР, дербију, Стојковићу....

Генерални директори фудбалских клубова Црвене звезде и Партизана, Звездан Терзић и Милош Вазура, изјавили су да су за увођење ВАР технологије у српски фудбал, али и да је та одлука на Фудбалском савезу Србије
ФОТО: М. Рашић

Сви у Црвеној звезди смо за увођење ВАР технологије, треба да пратимо европске трендове. То је спиновање јавности које пласира Партизан, да они јесу за, а ми нисмо. Не питамо се ни они ни ми, то треба да буде одлука ФСС – рекао је Терзић за Радио телевизију Србије.

Прича о увођењу ВАР технологије постала је једна од главних након 158. „вечитог” дербија и гола црвено-белих који је подигао велику прашину.

Терзић је истакао и да српске судије „нису уопште проблем”, већ да је проблем то што им се не дозвољава да суде како умеју.

Генерални директор Партизана је против довођења страних судија, али је поновио да су црно-бели за ВАР.

Партизан је још почетком прошле сезоне тражио увођење ВАР технологије, али нису сви клубови прихватили... Ако је то скупо, онда можемо да уведемо бар гол-технологију која је јефтинија, али одлука је на ФСС и другим клубовима да то прихвате – рекао је Вазура.

Када је реч о голу Звезде, челници та два клуба имају другачије мишљење.

Читава спортска јавност, реална спортска јавност се сложила да је гол био потпуно регуларан, чист као суза, и да је лопта прешла линију. Не знам зашто се више помиње та ствар – рекао је Терзић.

Вазура је истакао да не очекује да ће Судијска комисија ићи против свог судије, иако ми они, како је навео, нису сигурни да ли је био гол.

Као и нико у Србији. Судијска комисија мора да кажњава и едукује судије, а то је улога ФСС – рекао је Вазура.

Велику прашину после дербија подигла је и изјава голмана Партизана Владимира Стојковића, који је рекао да ће се одрећи српског држављанства и да га је срамота што је Србин.

Лично ценим голмана Стојковића. Мислим да је изванредан голман... С обзиром на то да носи дрес репрезентације Србије, мора да буде свестан тежине изговорене речи. Он не представља само Партизан, већ и играча националног тима. Такве речи које је изговорио никада у историји ниједан српски спортиста није изговорио – рекао је Терзић.

Он је додао и да је убеђен да је то имало „предигру и увертиру”.

Та индоктринација траје већ дужи период од стране челника Партизана и њихове телевизије, где они подгревају навијачке страсти и то је све утицало на голмана Стојковића да одреагује тако, да он стварно мисли да су он и Партизан жртве, што апсолутно не одговара истини – рекао је Терзић.

На Стојковићеву изјаву реаговао је спортски директор Звезде Митар Мркела, који је навео да понашање голмана Партизана за лечење.

Што се тиче господина спортског директора Црвене звезде, мислим да је једино он видео да је лопта пола метра у голу, то нико није видео. Мислим да он није дао ту изјаву, већ ју је само изговорио. Ценим његов рад, он је јако добар спортски радник, али је некултурна изјава коју је дао, али то говори о њима, односно о ономе који му је рекао да то каже – рекао је Вазура

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zasto je Stojkovic glavna tema???
Covek je hteo da kaze da ga je sramota sto zivi u drzavi gde vlada APARTHEJD prema jednoj strani, dok je drugoj strani sve dozvoljeno!!! I mene je sramota zemlje u kojoj zivim i zbog kriminala koji vlada u njoj cak i u sportu!!! Skrece se tema sa toga da su sudije DIREKTNO donele bod zvezdi, I to NIJE PRVI PUT!!! Dakle, gospodo, pustite price o VAR-u i gol-tehnologiji, jer se ovde ne radi o sudijskoj gresci, vec o apsolutnoj TENDENCIJI da se pomogne jednom klubu, a da se osteti drugi!!!
Todor
A Mrkelina izjava,to je bas ono -ciganska posla!
Terzić-kancer srpskog fudbala
Čovek koji je zadnjih godina ugovorio preko 30 sklanjalica i toliko sudijskih kradja.
VARtizan
Moze VAR naravno, ali neka ga lepo plate zene u crnom sa JNA iz svog dzepa,posto postavljanje takve tehnologije na svim stadionima sirom Srbije kosta 20.MIL evra ukupno(u francuskoj kostao 50) tako da ko voli i ima 20 milki za bacanje nek izvoli, mi Zvezdasi nemamo nista protiv u tom slucaju!
ACM
@Ma bravo legendo Svaka čast za komentar !!!
Ma bravo legendo
Važno je da vi imate 50 miliona za pojačanja i vracanje duga... koliko ste bolesni da će te ugasiti čitavu naciju zarad bolesnog kluba ili klubova...
gaga
Niko se nije osvrnuo na nesportski gest Stojkovica prema Kafuu
ACM
A tek onaj penal nakon butine Nemanje Rnića ...
Dragan
Pa to je jos gore po Partizan, jer on mora da dokazuje na terenu da ne navija za taj klub i onda sudi protiv njega, sto je i dokazao priznajuci gol iako niko nije dobro video poziciju lopte. Derbi treba da sude strane sudije, bez emocija prema nasim klubovima, samim tim i pritiska.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.