Почетна / Фудбал / Супер лига

Чукарички убедљив у Земуну, минималац Бачке у надокнади, Лучани са пенала, Напредак у серији (ВИДЕО)

Без голова у Шапцу у мечу између Мачве и Спартака
ФОТО: Н. Неговановић

Земун – Чукарички 0:3 (0:1)

Београд - Стадион: градски у Земуну. Гледалаца: 200. Судија: Милан Илић. Помоћници: Милан Михајловић и Горан Бељин. Жути картони: Стојковић, Луковић (Земун), Овусу, Доцић (Чукарички). Стрелци: 0:1 Самјуел Овусу у 30, 0:2 Огњен Мудрински у 74, 0:3 Асмир Кајевић у 78. минуту.

ЗЕМУН: Милошевић, Цветковић (од 20. Аземовић), Тошески (од 55. Томић), Вукадиновић, Живковић, Сомаб, Луковић, Мркаић, Милутиновић, Стојковић (од 70. Савић), Трајковић.

ЧУКАРИЧКИ: Н. Стевановић, М. Стевановић, Шапић, Копитовић (од 46. Ђурић), Богосавац, Доцић, Ђорђевић (од 81. Кисо), Овусу, Бирманчевић (од 68. Кајевић), Стојановић, Мудрински.

 

Чукарички је остварио вредну победу на гостовању Земуну, после сјајне игре пре свега у другом полувремену. Био је ово девети тријумф Брђана, други у низу. Тек у 13. минуту прва шанса на мечу, имали су је Земунци, слободан ударац извео је Вукадиновић, који је са 17 метара шутирао право у Стевановића.

Четири минута касније први покушај Чукаричког, шутирао је са 22-23 метра Доцић, његов ударац је изблокиран, а после корнера није било опасности по гол Земунаца.

Чукарички је повео у 30. минуту. После грешке Тошеског, Овусу је отео лопту, вукао је до 16 метара и потом је прецизно шутирао у голманов леви угао – 0:1.

Убрзо потом два покушаја из даљине Земунаца, најпре у 33. минуту Вукадиновића, који је шутирао право у Стевановића, минут касније лопта је после ударца Стојковића отишла поред гола Чукаричког.

Напредак славио на Бањици

Фудбалери Напретка победили су данас на Бањици екипу Рада са 2:0, у утакмици 16. кола Супер лиге Србије. Голове за Напредак постигли су Алекса Вукановић у 19. и Милош Вулић у 42. минуту.

У 40. минуту врло добра прилика за Брђане, Доцић је уочио Овусуа у шеснаестерцу, овај је искоса са десне стране центрирао, на лопту је натрчао Мудрински, али није био прецизан. У финишу првог полувремена добра прилика и за домаће, корнер је одлично извео Живковић, на лопту је главом натрчао Мркаић, али је био замало непрецизан.

Прву шансу у наставку меча имао је Мркаић, који је шутирао главом са десетак метара, али право у Стевановића. Минут касније солидна прилика на другој страни, али је и Овусу шутирао право у противничког голмана.

Одличну шансу Земун је имао у 61. минуту, њихов најбољи играч на овом мечу Вукадиновић је шутирао са 25 метара, али је Стевановић маестралном парадом спречио лопту да уђе у гол.

Било је опасно и после корнера, али је лопта не метар од гола прескочила Сомаба. Могао је Чукарички да дуплира предност у 67. минуту, имао је шансу у три наврата, најпре је шут Мудринског изблокиран, потом и Стојановића, на крају је најбољу прилику имао Ђорђевић, али ни он није успео да са 12 метара савлада Милошевића.

Минимална победа Младости против Војводине

Фудбалери Младости победили су на свом терену екипу Војводине, у утакмици 16. кола Супер лиге Србије.

Једини погодак на мечу постигао је Александар Пејовић у 34. минуту из пенала. Претходно је Тумбасевић петом у шеснаестерцу Војводине проиграо Павловића, на кога је с леђа стартовао Саничанин, а судија Лазар Лукић досудио је најстрожију казну и показао му жути картон.

Шанса Кајевића у 70. минуту била је најава онога што ће се нешто касније догодити. Црногорски репрезентативац је, недуго пошто је ушао у игру уместо Бирманчевића, умакао одбрани Земунаца, али је из добре позиције, са 14 метара шутирао поред гола домаћина.

Ипак, у 74. минуту Мудрински није погрешио. Овога пута Овусу је био асистент, лепо је додао до центарфора Чукаричког, који је рутински савладао Милошевића – 0:2. Четири минута касније и дефинитивно је решено питање победника.

Богосавац је повео акцију, додао је до Стојановића, овај је упослио Кајевића. Црногорац је био у идеалној позицији, шутирао је ипак право у голмана, који је неспретно реаговао, лопта му се измигољила испод руке и завршила је у његовој мрежи – 0:3.

Четири минута пре краја имао је Чукарички још једну сјајну прилику, али је шут Стојановића прелепо одбранио Милошевић. У надокнади времена најпре је Мудрински имао прилику, али је изблокиран, потом је Кајевић из непосредне близине омогућио Милошевићу да се прослави.

Семафор 16. кола Супер лиге:
Петак:
Пролетер (НС) – Раднички (Ниш) 1:2 (Човић 14 - Хаскић 68. једанаестерац, Ламбулић 69)
Субота:
Партизан – Радник 2:0 (Гомеш 42, Ивановић 89)
Земун – Чукарички 0:3 (Oвусу 28, Мудрински 74, Кајевић 79)
ОФК Бачка – Вождовац 1:0 (Радиновић 90+1)
Мачва – Спартак 0:0
Динамо (В) – Црвена звезда 0:3 (Стојиљковић 28, Бабић 48, Симић 56)
Младост – Војводина 1:0 (Пејовић 34. једанаестерац)
Рад – Напредак 0:2 (Вукановић 19, Вулић 42)
Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dada
Najmladji igrac Mladosti ima 35 godina! A sigurno su pobedili zasluzeno, samo da se sazna cena pobede!
007
pošto smo sigurno u plej ofu i pošto sigurno nećemo u evropu osim ak nekim čudom osvojimo KUPna proleće da ostanu samo Rockov,Saničanin,Milojević Gojkov i Eze jer su ostali bez veze i ubaciti pored malo starijih Veselinovića,Gajića,Lazarevića Devetka,Pantelića i Vladića koji su 98 99. g i fenomenalne omladince koji su juče razvalili vrlo dobri Čukarički kom je viskol mulj poklonio naše Rubežića i Tedića koji nisu mogli ništa Neškoviću Zukiću,Jeličiću,Mitroviću Saviću,Vukadinovu i drugarima od kojih su pola potpisali pre neki dan kad su napunili 18 g.4. g profi ugovore a ostali koji sledće godine pune 18 takođe će dobiti iste ugovore i pošto su svi omladinski reprezentativci oma ih forsirati uz 5 malo starijih na proleće da steknu iskustvo a onda će počet da haraju naredne bar 2 sezone..to je jedini i pravi put
Објективна шабачка публика
Добра игра док нисмо добили црвени, почиње да се види утицај новог тренера на екипу и игру. Недостаје нам шпиц, максимум Гигића у овом тренутку је да буде резерва.
Објективна шабачка публика
Код Рогана је био карактеристичан пресинг, код Аничића игра по боковима, а по ових пар утакмица види се да Тешовић мало више инсистира на пас игри. Летњи прелазни рок следеће године је кључан, треба се без даљег одлагања захвалити свима који више не могу да испуне захтеве играња у Мачви и довести бар 3-4 играча који праве разлику.
Mirko
Ovo su plodovi dvogodisnjeg rada bivseg trenera Anicica i pre njega Rogana. Plodove rada Tesovica videcemo na prolece kad prodju zimske pripreme i odradi se prelazni rok.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.