Почетна / Фудбал / Супер лига

Звезда добила Спартак, али је можда изгубила Борјана

Голман црвено-белих се повредио почетком другог полувремена после пада на леђа
ФОТО: crvenazvezdafk.com

Спартак – Црвена звезда 1:3 (0:2)

Суботица - Стадион: Градски. Гледалаца: 4.000. Судија: Данило Грујић. Помоћници: Милован Ристић и Далибор Ђурђевић. Жути картони: Ћаласан, Главчић, Чечарић (Спартак), Стојковић (Црвена звезда). Стрелци: 0:1 Марко Гобељић, 0:2 Ел Фарду Бен (једанаестерац) у 41, 0:3 Ел Фарду Бен у 69, 1:3 Бојан Чечарић у 90. минуту.

СПАРТАК ЖДРЕПЧЕВА КРВ: Oстојић, Шимура, Керкез, Милошевић (од 83. Ђенић), Главчић, Дунђерски, Вукчевић, Обрадовић (од 77. Лучић), Чечарић, Чо (од 65. Торбица), Ћаласан. Тренер: Предраг Роган.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан (од 56. Поповић), Стојковић, Дегенек, Хајдин, Чаушић, Гобељић, Јованчић, Симић, Ел Фарду Бен (од 83. Јовељић), Марин, Павков (од 69. Боаћи). Тренер: Владан Милојевић.

 

Црвена звезда је и у Суботици наставила победнички низ, чиме је задржала девет бодова предности над првим пратиоцем Радничким и "освојила" јесењу титулу.

Звезда је прва озбиљније запретила средином првог дела, акција по десној страни, лопта је после додавања Симића на петерцу дошла до Чаушића, који је пробао петом, али је Остојић одлично интервенисао.

Бен је минут касије погодио пречку са рогља петерца.

Црвено-бели су повели у 36. минуту. Симић је убацио после продора по левој страни, лопта је прошла на десну где је утрчао Гобељић, налетео је на лопту и савладао Остојића - 0:1. Пети је то овосезонски гол Звездиног бека.

Убрзо и други гол за Звезду. Ћаласан је у скоку на петерцу оборио Павкова, судија Грујић показао је на на креч, а сиуран је био Бен - 0:2.

Голман Звезде Борјан повредио се само што је почело друго полувреме, незгодно је пао на леђа после излетања на центаршут и боксовања лопте. На носилима је изнет са терена, заменио га је Поповић.

До трећег гола Београђани су дошли у 69. минуту. Симић је са леве стране лопту упутио по земљи, не јако, на десетак метара на првој стативи на њу је натрчао Бен и дијагоналом је послао у даљи угао - 0:3. Петнаести гол је то репрезентативца Коморских Острва, девети у шампионату.

Спартак ј могао да затресе межу црвено белих у 74. минуту, Обрадовић је високу лопту на десетак метара хватао на прву, лобовао је голмана Поповића, али погодио је пречку.

Утешни гол Суботичани су дали у 90. минуту. Чечарић је одиграо дупли пас са Дегенеком, од кога се лопта вратила у ноге играчу Спартака, он је са десне стране ушао у казнени, тукао левицом и сместио лопту у десни ћошак Звездиног гола, упркос томе што се Поповић опружио колико је дуг - 1:3.

Семафор 19. кола Супер лиге Србије:

Среда:

Чукарички – ОФК Бачка 3:0 (Мудрински 27, 53, Кајевић 51)

Вождовац – Раднички (Ниш) 0:1 (Станисављевић 63. једанаестерац)

Младост – Динамо (Вр) 2:0 (Пејовић 35. једанаестерац, Радивојевић 75)

Напредак – Пролетер (НС) 1:1 (Вулић 40. једанаестерац - Вујаклија 58)

Радник Рад 1:0 (Пантелић 37)

Спартак – Црвена звезда 1:3 (Чечарић 90 - Гобељић 36, Бен 41. једанаестерац, 69)

Војводина – Мачва 1:1 (Арсић 27 - Јовановић 87)

Партизан – Земун 1:0 (Гомеш 27)

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Miki
Na žalost protivničkih navijača, CZ je glatko prešla ovu prepreku i tako će do kraja. Razlog je jednostavan: ima tim LŠ za razliku od drugih koji nema šta da traže. Inače, mnoge primitivne komentare treba povezati sa likom i delom autora i frustracijama.
goran droca
statistika kaže da je spartak u duelu sa zvezdom do sada primio x golova na 'namerne' ili slučajne greške Nemanje Ćalasana...Kad god je zvezdi trebao gol tu su bili ili grujić ili ćalasan...
алекса
Страшно. Прво сте покушали оном дечку из Пролетера да уништите каријеру, сада нападате Ћаласана. Не верујем.
čoki
Golmanu zbvezde,ŽELIM BRZ OPORAVAK!Pozorište u fudbalu se nastavlja!A za svaki slučaj"sudija"po zadatku svira penal!Koji po fedu u ovoj sezoni?
@treba, aman vise
Pa, ako ne treba, cemu onda?
алекса
Чекај, зар не треба да га свира кад је пенал!? Зар не треба да га свира зато што је Звезда у питању!? Хоће то можда да вас врати у нтрку!? Шта, биће првенство занимљивије ако се прави привид!? Боље кад немате ништа паметно да ћутите. једино. Већина вас јесте плаћена да констатно напада Звезду.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.