Почетна / Фудбал / Супер лига

КОРНЕР: Суботички путоказ

Спартак се до пре два дана жртвовао играјући утакмице у Кули где услови ни приближно нису тако добри, како би најзад добио травнату подлогу какву одавно заслужује
ФОТО: ФК Спартак

Пише: Златибор Репић

Из Суботице је после дугог низа година лепа слика отишла у свет. Перфектан терен уз атлетску стазу по европским стандардима Градски стадион на северу Бачке издвојио је као позитиван пример српске фудбалске јесени.

Спартак се до пре два дана жртвовао играјући утакмице у Кули где услови ни приближно нису тако добри, како би најзад добио травнату подлогу какву одавно заслужује.

Меч Плавих голубова и шампиона најбоље показује колико квалитет игре и утисци о такмичењу зависи од терена и амбијента. Без обзира што у Суботици није реконструисан цео стадион, на најсевернији град у Србији сада ће да се гледа другачијим очима!

Било би сјајно кад би више клубова могло да учини оно што су људи из Спартака, уз помоћ локалне самоуправе.

Радник се потрудио да има солидне услове, још на свом објекту током читаве јесени угошћује комшије из Врања. Чукарички такође заслужује похвале, али ништа чудно кад се зна да је у питању приватан клуб.

У Крушевцу се већ годинама кад дође позна јесен игра по ораници, терен у Новом Саду никад није изгледао горе а на њему играју два суперлигаша, у Лучанима, Нишу и Шапцу је тек мало боље.

Бачка Паланка нема лошу траву, али стадион не личи на суперлигашки. Вештачка подлога на стадиону Вождовца је одавно дотрајала, Рад и Земун више кубуре са пратећим објектима него са тереном.

Због тога су најављене реконструкције фудбалских објеката у 2019. више него неопходне. Колико год кандидатура Србије, Грчке, Бугарске и Румуније за организацију Светског првенства 2030. изгледала далеко, неопходно је да наша земља начини велики инфраструктурни напредак.

Можда би нам у том случају и трибине биле пуније. Податак да се у целом колу окупило 8.250 гледалаца, колико је некад било нормално на просечној утакмици, указује на озбиљан проблем пред којим не смемо да затварамо очи.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Срећна Нова 1945.
Не верујем шта сам прочитао. Шминкање леша је прелепост и узор? Улупане су паре. Само смо ми овако богати да вечито бацамо паре. Трибине су предалеко од терена, трибине су одрон. Цео комплекс заузима простор који може имати и атлетски стадион, и фудбалски стадион, и помоћне терене и огромни паркинг. Али, ми још живимо у 20. веку.
Dragan
Pa stadion u Kuli je za klasu bolji nego ovaj u Subotici. Vidim pa se gospoda iz Su zahvalila ljudima iz Kule
Pigeon
E, 'ajde, unerediste se vise sa tim stadionom. Ja sam ocekivao zaista nesto malo, ukusno, nekakvu kutijicu, lepo opremljenu...nista od toga, stadion kao i mnogi drugi u Srbiji, sa boljim trenom (svi kao odusevljeni necim sto se podrazmeva!??), tribine k'o tribine...nicim, ali nicim nisam impresioniran...Bolje vi gospodo, uvedite VAR, da imamo regularnije takmicenje, mada VAR sam po sebi nece biti dovoljan da se fiudblska mafija dovede u red...
Nenad
Panticu, dosadan si sa varom de da ga montira bez stadiona na banderu ili komsijsku terasu? Zna se prvo uslovi pa onda ostalo.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.