Почетна / Фудбал / Супер лига

Лалатовић „пукао” због хулигана и вређања деце (ВИДЕО)

Скандал на конференцији за новинаре, тренер Нишлија бурно реаговао на вређање „НН” лица
ФОТО: Принтскрин/Јутјуб

На конференцији за новинаре, после комшијског дербија – скандал! Прво питање Напреткове портпаролке Валентине Васић, намењено шефу струке Радничког Ненаду Лалатовићу је гласило:

- Господине Лалатовићу, коме је било намењено показивање средњег прста - вашем или нашем руководству, пошто смо седели на истој трибини?

И тренер Нишлија, који је био на удару навијача током утакмице, али им није остајао дужан је узвратио питањем:

- Јесте ли ви псовали моје дете? Ја сам био део овог Напретка...

Један од слушалаца његовог излагања у изузетно посећеном Напретковом прес-центру огласио се псовкама упућеним Лалатовићу, назвао га мајмуном и затим изашао. То је разумљиво изазвало ерупцију гнева младог стручњака који му је ретернирао „сочним псовкама”.

Покушавао је шеф Напреткове струке Милорад Косановић да смири некадашњег ђака, ословљавајући га са Нешо, на шта му се Лалатовић обратио:

- Ко је пустио овог дрипца да дође да ме вређа?

Када му је портпаролка одговорила да је конференција отворена за све, упитао је повишеним тоном:

- За навијаче? Хулигане!? За мене је конференција завршена – устао је и кренуо да изађе из сале, окренуо се и обратио Васићевој:

- Пустила си да ме вређа. Радио сам код вас, гинуо за вас, спасио вас да не испаднете из лиге. И ти ми постављаш таква питања!? Деца су ми се родила овде, док сам био тренер Напретка и пуштате хулигана да ме вређа! Срамота клуба је што сте пустили дрипца, не бојим га се, не бојим се ниједног вашег навијача.

Кад се адреналин мало спустио, кренуо је назад ка столици и рекао да зна „да је наручилац питања онај ко данас није дошао на утакмицу”.

Затим је притисак поново скочио, па је упутио низ увредљивих речи Васићевој, да би у даљем обраћању постало јасно да су окидач била вређања његове ћерке и супруге.

- Честитам мојим момцима на 50 заслужено освојених бодова, доказали су да су, после Црвене звезди, најбољи у лиги!

Косановић је у још неколико наврата неуспешно смиривао некадашњег ђака, који је ословљавајући га са „чика Мишо”, потенцирао псовање деце. 

Фудбалски клубови Раднички и Напредак огласили су се саопштењима које вам преносимо у целости.

РАДНИЧКИ: Навијач Напретка напао Лалатовића

Фудбалери Радничког  су на најбољи могући начин завршили јесењи део сезоне у Суперлиги Србије, пошто су у сусрету 21. кола савладали Напредак у Крушевцу резултатом 2:1.

Нишки тим на зимску паузу одлази са импресивних 50 бодова на свом конту, што је девет мање од лидера Црвене звезде, а шест више од трећепласираног Партизана.

На конференцији за медије након меча у Крушевцу догодио се велики скандал, пошто је на њу ушао навијач Напретка и вербално напао шефа стручног штаба Радничког Ненада Лалатовића, упутивши му највулгарније увреде

Сама конференција почела неуобичајним питањем ПР-а Напретка, које је било формулисано на јасан начин да се Лалатовић испровоцира, а касније се надовезао и већ поменути навијач, којем свакако није било место у просторији предвиђеној за новинаре.

Ово је очигледан  покушај да се на историјски успех Радничког баци мрља. Завршили смо на другом месту на табели са само једним поразом у 21 одиграном мечу.

ФК Раднички позива  надлежне инситутуције да реагују и да казне ФК Напредак за недопустив пропуст у организацији конференције за штампу. Чињеница је да је у простору за медије била особа која није новинар и чији је задатак био само да испровоцира Ненада Лалатовића. Стиче се утисак са је тај хулиган имао задатак да умањи значај ове полусезоне за историју Радничког.

Ненад Лалатовић сматра да упркос свему и свим провокацијама нико не може Радничком да умањи оно што је постигао. Апострофирао  је да је ово успех клуба, тима, стручног штаба,  као и руководства на челу са Ивицом Тончевом. З

ахвалио се и навијачима,  који су му на крају утакмице доделили пехар за најбољег тренера што говори о обостраном поштовању. Нагласио је и да је питање ПР-а Напретка било наручено,  јер га је питала о наводно показаном средњем прсту током утакмице, што

Лалатовић оштро демантује и наглашава да се то десило да би делегат свакако реаговао на то и казнио га. Ненад Лалатовић је на крају  јавно поставио питање ко је пустио хулигана у новинарске просторије, јер се ово све лако могло изродити у пуно тежи инцидент.

НАПРЕДАК: Лалатовић је још једном показао своју „културу“

Поводом инцидента који се догодио на конференцији за новинаре Фудбалског клуба Напредак, након одигране утакмице 21. кола Супер лиге Србије, Напредак - Раднички Ниш дајемо следеће саопштење:

- Фудбалски клуб Напредак се не осећа одговорним за инцидент који је настао на конференцији за новинаре након завршене утакмице, јер се инцидент десио између тренера ФК Раднички Ненада Лалатовића и новинара локалног портала Стевана Милутиновића.

Тренер Радничког, Ненад Лалатовић је након постављеног питања службеног лица клуба, Валентине Васић, које је гласило: “Да ли сте средњи прст показали вашем руководству, руководству Фудбалског клуба Напредак, или навијачима Напретка, обзиром да смо сви седели на истој западној трибини?” вербално напао Валентину Васић, ПР-а Фудбалског клуба Напредак, износећи низ увреда, које се јасно виде и чују на снимку са конференције за новинаре.

На Лалатовићеву констатацију да су му навијачи псовали децу, један од присутних акредитованих новинара локалног портал Стеван Милутиновић је, изазван наступом Лалатовића и вређањем свих присутних, опсовао Лалатовића, који му је узвратио низом псовки, да би онда уследила увреда службеном лицу клуба Валентини Васић, речима: “Будало поремећена”.

Овакво понашање тренера Радничког, Ненада Лалатовића, у најмању руку је неприхватљиво, имајући у виду да је Лалатовић био тренер Напретка, као и то да га је Фудбалски клуб Напредак промовисао као тренера, да би своју каријеру наставио у Црвеној звезди, Чукаричком, Војводини и Радничком из Ниша.

Вређањем службеног лица клуба, на потпуно приватној основи, без било каквих аргумената, покушавајући да оправда своје срамно понашање на терену током утакмице, Лалатовић је још једном показао своју “културу”.

Против Ненада Лалатовића, службено лице Фудбалског клуба Напредак, Валентина Васић, поднеће пријаву дисциплинској комисији ФСС.

Фудбалски клуб Напредак најстроже осуђује понашање тренера Ненада Лалатовића и новинара Стевана Милутиновића, и сматра их непримереним људима који се баве спортом.

У Крушевцу, 17.12.2018.

Коментари51
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

bond
Želim mu narednih 50 godina ovako lepih momenata.
Vitas
Nije stvar kulovizma ni sto zivimo u doba zapustenog bahatizma, stvar je u buducem ophodjenju ljudi jednima prema drugim, ovde nema poverenja, iskrenosti, razgovora, ovde je toliko sve izgubilo smisao da jedino zasta treba da se nadamo jeste da ce neko otkriti novi i zdravi pocetak srbije....hmmm, a koj ce to....
Kide
bravo
ziki
Totalno smo odlepili kao nacija ovo par komentara i svi podržavaju trenera kome nije prvi put da se ponaša kulovski i da vređa sve oko sebe....to je ta čuvena zamena teza oni vređaju žene oni bi da siluju žene a ne mi..prolupali načisto.....
Strašno
Deco, bežite odavde, ovo su produkti sadašnjeg sistema narušenih vrednosti i Vučićeve Srbije. Ovo su javni sportski radnici, slušajte rečnik, mimiku, ponašanje... nema nama pomoći.
NIŠ
Da je gospodin Lalatović bilo kome pokazivao srednji prst za vreme utakmice, odreagovao bi sudija ili delegat. Ovako, je ovo samo nizak pokušaj od strane kvazi PRa Napretka da se gospodin Lalatović isprovocira, kako bi prisutni huligan mogao na najružniji način da se nadoveže i iskaže svoje nezadovoljstvo povodom izgubljene utakmice, od strane, dokazano, jednog od najkvalitetnijih timova u Srbiji.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.