Почетна / Фудбал / Супер лига

АКТУЕЛНО - ПЛАТА ПРВОГ У МЕСЕЦУ: Спартак продајом обезбедио буџет и стабилност

Са 400.000 евра прихода у седам јануарских дана Суботичани обезбедили буџет за 2019. и стабилност на дужи рок
ФОТО: Д. Вуковић

Суботичка вест, сат времена пошто је Црвена звезда објавила трансфер зиме, селидбу Милоша Дегенека у моћну Саудијску Арабију, није остала у запећку јануарске трансфер серије – Немања Ћаласан задужио је дрес Шавеза.

Португалски суперлигаш није много ситничарио, поучен претходно добрим послом са Николом Марашем из Рада, финиширао је знатно раније најављен пројекат ангажовања штопера Суботичана. За вођство Спартака, после селидбе Бојана Чечарића у пољску Краковију, разлог више да протрља руке. Конто Голубова богатији је за 400.000 евра!

Отворили смо нову клупску епоху, Спартак је на „зеленој грани”… Клуб издржава себе, са два зимска посла обезбедили смо преко половине годишњег буџета. О процентима по „белом свету” и загарантованим приходима да не говорим. Имамо привилегију да, као и у бизнису, послујемо по тржишним законима. А, у томе, како да направимо и продамо, на сву срећу умемо да се снађемо – презадовољан је Драган Симовић, први човек Спартак Ждрепчеве крви.

Шта фудбалски значи „зелена грана”?

Плата на време, првог у месецу. Таква ће бити клупска пракса. До сада, обичај је био да око 25. исплаћујемо приходе за претходни месец. На основу последњих трансфера, рок смо померили на први дан. Не може раније…

После Цуцина сиже и Лакчевић

Долазак Луке Цуцина донекле је узбуркао духове у Хумској, иако је селидба у Суботицу већ раније договорена.

Редове Спартака појачаће још један ученик Партизанове школе – нападач Никола Лакчевић. Јесенас је у дресу Телеоптика, на 19 мечева, постигао један гол.

Има ли у Спартаковом фудбалском резервоару и даље горива за напајање?

– Добри пословни потези обавезују нас на непрестано обнављање енергије унутар клуба и око њега. Уз голмана Остојића, наши адути на тржишту су капитен Керкез, везиста Марчић, дефанзивац Текијашки, везиста Јочић, левокрилни Вукчевић, млађани Дунђерски… Уосталом, логично да најмлађи тим у Супер лиги има вредност више од осталих.

Да, ипак, не доведете у питање опстанак у елити?

Нипошто! Свесно смо озбиљности ситуације, забринути пласманом после јесењег дела сезоне. Узалуд све ако доведемо у питање генералну линију опстанка клуба у елити. Од добрих резултата све почиње. И ту не сме да нам се поткраде грешка.

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Samo vi ne objavljujte komentare
Ali nema veze. Izbaciće sudije Spartak, baš kao što su mu pomagale godinama da ostane u ligi!
Један је Љубе Дунђерски,Спартака је много
Господине Симовићу а где је помињање спортског директора и његових потеза? Човек Вам је у претходне две године зарадио толико колико Ви у претходним годинама нисте од како сте део Спартака. Човек који је и те како предан свом послу и који играче из домаћих нижеразредних клубова доведе за”шерпу рибе”а после их прода ево како сте и овде признали за новац који Вам обезбеди мир и стабилност у функционисању! Да ли и том предсном спортском раднику и великом човеку плата леже првог у месецу??!!! Један је Љубиша Љубе Дунђерски,Спартака је много!!!
Bunja
Ljube "SAMIM S TIM" care!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.