Почетна / Фудбал / Супер лига

Ђуровски: Многи ме мрзе, али није ми јасно због чега… Навијам за Звезду од малих ногу

Милко Ђуровски, својевремено сјајни нападач црвено-белих и љубимац навијача, упамћен и по сензацији – преласку на црно-белу страну Топчидерског брда
ФОТО: М. Рашић

Милко Ђуровски је обележио једно време југословенског фудбала. Више од три деценије касније, памти се да је осамдесетих година направио историјски трансфер – преласком из Црвене звезде у Партизан.

Плакали су привржени великану са Маракане, у комшилуку су трљали руке, једва чекали кад ће највећа утакмица на овим просторима...

Звезда игра добро, мада се у дербијима никад не зна. Црвено-бели су фаворити на папиру, али се фудбал игра на терену и ту падају све теорије и статистике у воду, кад се лопта закотрља. Фаворити често губе, сећам се мојих времена – истиче Ђуровски.

Љубимац Звездиног „севера”, затим и симпатизер Партизанових навијача од недавно је поново у тренерским водама. Ради у словеначком трећелигашу Геречји Вас, клубу недалеко од Птуја.

– Звезда је у предности, видео сам то на неким утакмицама Лиге шампиона. Партизан нисам гледао. Овај, 159. дерби, игра се данас на мом стадиону, навијам за Црвену звезду од малих ногу. Многи ме мрзе, али није ми јасно због чега. Никад нисам рекао ружну реч против клуба који волим од малена. Звезда ме је направила фудбалером, познатим, популарним, цењеним и у иностранству.

Многи су вам замерали што сте чувеним трансфером многима подигли притисак, учинили сте их гневним?

– Људи су били љути на мене. Већина ми, међутим, опрашта. Они млађи, са друге стране, ме и не знају. Понављам, Звездино сам дете! Црвено-бели су ми милији, рођен сам у Звездином дресу.

Млађи од браће Ђуровски одиграо је седам вечитих дербија у првенству и један у купу у Звездином дресу. На осам утакмица постигао је шест голова, биланс гласи: четири победе и по два ремија и пораза од Партизана.

Носећи дрес црно-белих, Милко је на шест мечева у борби за бодове и једном у куп такмичењу два пута био стрелац и то у прве две највеће утакмице од Триглава до Ђевђелије, како је фудбалска Југославија имала обичај да каже. Скор: победа, реми и четири пораза.

Да сте данас у Србији, дошли би сте у Београд, спектакл у најави се не пропушта, ипак?

– Отишао бих на западну трибину, наравно. Да сам клинац, правац – север, знало се то у мојој младости, најлепшем добу сваког човека.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

pedja
mi generacije tadasnje sa severa to ne mogu da yaborave taj cin a i ovi klinci danas kao da se to prenosi sa kolena na koleno srecom dosle su nove generacije asova i najbolji yveydini sinovi koji su ylatnim slovima ispisali istoriju voljenog nam kluba piksi dejo miha darko slava im i vecna yahvalnost
OGNJEN
Sta reci kada jedan ovako veliki zvezdas i tada najbolji igrac Jugoslavije ima tako ogromnu zelju da na vrhuncu karijere predje u Partizan, i izazove mrznju bivsih a svojih. Sve to nije moglo da prevagne, Partizan je Partizan, a neki novopeceni, samo male komsije Partizana sa malo vecim stadionom.
Bons
Kada si nam najvise trebao zabio si nam noz u srce.Nemoj vise da se osecas Zvezdasom vec trazi podrsku i utehu u lavoru.Toliko od nas Cigana.
Beli
Na osnovu ovakvih reci niko te vise nece voleti.
Drinkwater
Ko to mnogi? Što ne kažeš otvoreno i pošteno da te mrze samo cigani, a znaš dobro i zbog čega. Od Grobara bio si voljen i poštovan jer si postao deo nas i naše istorije mada smo svi znali čiji si navijač. Ali mi te i nismo doveli da navijaš za nas nego da igraš fudbal a ti si to radio savesno i pošteno. Bio si najbolji na velikim utakmicama. Seltik i Groningen se ne zaboravljaju nikad! I dandanas te volimo zbog toga. 

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.