Почетна / Фудбал / Супер лига

Звезда против Земуна за рекорд, у Ниш стиже Младост, Партизан на Крову

Утакмицама 26. кола предстојећег викенда се наставља такмичење у фудбалској Супер лиги Србије, Црвена звезда дочекује Земун, нишки Раднички екипу Младости, док ће Партизан гостовати Вождовцу
ФОТО: Д. Жарковић

Лидер шампионата, екипа Црвене звезде у суботу од 18.00 на стадиону „Рајко Митић” дочекује Земун када ће прославити 74. рођендан клуба, али и покушати да обори рекорд по броју узастопних утакмица без пораза у Супер лиги.

Победом против Младости у прошлом колу, Звезда је изједначила државни рекорд који је раније постигла такође једна од генерација црвено-белих. Екипа коју је са клупе предводио Славољуб Муслин била је непоражена од 3. новембра 1999. до 31. марта 2001. године, а у том периоду остварила је идентичан учинак као актуелна генерација Звезде, 45 победа и шест ремија.

С друге стране, Земун утакмицу дочекује као претпоследњи на табели и без победе је у домаћем шампионату још од краја октобра и тријумфа против Вождовца.

Поред тог меча, у суботу су на програму још два. Другопласирани Раднички ће, након победе над Партизаном у гостима, дочекати петопласирану Младост и покушаће да настави сјајну серију победа. Екипа Ненада Лалатовића је друга на табели са 62 бода, док Младост на петом месту има 39. Та утакмица је на програму од 15 часова.

Фудбалери Напретка ће два сата касније на свом терену дочекати Војводину и обе екипе ће у том мечу желети да прекину серију лоших резултата.

У недељу је на програму још пет утакмица. Од 15 часова се састају Динамо и Чукарички, односно Спартак и Радник, док ће од 17 часова играти Пролетер и Рад, односно Бачка и Мачва.

У истом термину, од 17 часова, фудбалери Вождовца ће дочекати Партизан.  Оба тима у тај меч улазе после пораза у претходном колу. Вождовац је изгубио од Радника, а црно-бели од Радничког.

Изабраници Зорана Мирковића су трећи на табели са 51 бодом, односно имају 11 мање од другопласираног Радничког, док је Вождовац на 11. позицији са 25 освојених бодова.

Семафор 26. кола Супер лиге Србије
Субота:
15,00: Раднички (Ниш) – Младост
17,00: Напредак – Војводина
18,00: Црвена звезда – Земун
Недеља:
15,00: Динамо – Чукарички
15,00: Спартак – Радник
17,00: Бачка – Мачва
17,00: Пролетер – Рад
17,00: Вождовац – Партизан
Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko Pavlović
Biće lako! Partizan protiv Invalida.
Djeneral draza
Potrajace ta serija jos neko vreme po svoj prilici, e sad drugo pitanje je da li je do odraz bas samo zvezdine snage ili kilavosti ostalih ekipa, verovatno pomalo od oba razloga, ali ajde da mi zvezdasi zasad uzivamo pa dok traje nek traje, valjda ce jednom doci vreme da i nas sampion ima 5-6 poraza, onda bi to bilo interesantno. Pozdrav.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.