Почетна / Фудбал / Супер лига

Хаскић гост Журнала: Е, сад не морам да будем први стрелац елите

„Прижељкивао сам најпре двоцифрен број погодака, сад кад сам постигао 20, не би ми било криво да ме неко претекне“
ФОТО: И. Милутиновић

Са статусом голгетера лиге, Нермин Хаскић важи за једног од најбољих страних фудбалера ангажованих на српском тлу. Статистика не лаже – нападач Радничког, на 27 суперлигашких утакмица, постигао је 20 погодака, плус по два поготка у квалификацијама за Лигу Европе и Купу Србије.

Да за њега чује читава јавност, Хаскић се потрудио у сусрету на стадиону Партизана, кад је баш његова реализација у 53. минуту била кобна по црно-беле.

Тек после утакмице са Партизаном, кад сам прочитао наслове, видео сам шта сам урадио. Раднички је после 35 година победио црно-беле у Београду, био је то нестваран успех свих из клуба за навијаче и град Ниш. А, тек дочек у Нишу, не може да се плати. Била је то ноћ великог тријумфа – присетио се Хаскић, гостујући у редакцији Журнала.

ТОНЧЕВ ПРИВРЖЕН РАДНИКОМ

Доласком Ивице Тончева на чело, Раднички се винуо у висине.

Тончев потенцира локалпатриотску причу, да воли југ Србије. Решен је да успе са Радничким. Имамо његову подршку сваки меч. Од огромног је значаја кад се, из врха, од управе до играча, све поклопи. Другачије је кад тим има елана и жеље за успехом у сваком колу.

Да ли сте научили неку песму навијача Радничког?

Знам ону што је увек певамо после утакмице. Тешко је скоцентрисати се током меча на њихово навијање. Потрудићу се да их научим још више. Биће времена…

У Србији вам недостаје само Звездин скалп. Да ли очекујете да то буде у суботу, или евентуално у финалу купа?

Циљ нам је да се, најпре, домогнемо финала купа. Чим смо сазнали да се финале игра у Нишу, добили смо мотив да трофеја дођемо пред нашом публиком. Гол вечитим ривалима много значи у каријери, али не оптерећујем се тим. Само да Раднички побеђује…

Значи ли вам првенствени тријумф у Хумској, у најави полуфиналног дуела са Партизаном у полуфиналу купа?

УГОВОР ДО СЛЕДЕЋЕГ ЛЕТА

Хаскић је уговором везан за Реал са Нишаве.

Долазе позиви са разних страна, кад буде било време сешћу са клубом и менаџером да разговорам. Волео бих да сви будемо задовољни и срећни трансфером. Уговором сам везан са Нишлијама до следећег лета.

Доћи ће дан и за следећу станицу у каријери?

Добро се осећам. Имам 29 година, на лето ћу у 30. На трензима и мечевима немам никакав проблем. Волео бих окушам негде на западу. Па, Един Џеко игра у Роми са 33 године. Играчи из Србије могу да направе трансфер на запад, ако до тога не дође изабрао бих азијски континент. То је евентуално прилика да обезбедим породицу.

Наравно да би нам било лакше да смо извукли Младост. На Чаиру смо играли добро против Звезде и Партизана у првенству, нема разлога да не поновимо партије.

Да ли је реално нишка прича о титули?

Наш примаран циљ је пласман у Европу. Растерећени смо максимално и то је наш адут више. Добро играмо и то можемо да искористимо. Прија нам друга позиција.

Кад сте долазили у Ниш нисте ни сањали да можете да се борите за титулу, ипак, у Србији се снови остварују?

Сигурно да кад дође играч у клуб који нису Звезда и Партизан, једини циљ је да се буде иза њих и избори Европа. Тако је било и са мном. Дошао сам у Раднички, јер се играла Европа. Наравно и због тренера Ненада Лалатовић, као и тренера Драган Шарца са којим сам играо у Вождовцу једну сезону. Тако је почела прича око доласка, надао сам се да ћемо да будемо трећи, четврти. Прија нам позиција друга и урадићемо све да је задржимо.

Са колико бисте голова били задовољни до краја трке за бодове?

Кад смо почео да играм био сам скроман, прижељкивао да буде двоцифрен број – 12, 13. Кад је овако кренуло волео бих да буде више од 20. Ако пређем коту 20 и не будем први стрелац лиге, неће ми бити криво, јер је то учинак за понос.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

meraklija
Ti si Haska prevashodno vaspitan i ispravan momak, nije ni cudo da si od starta sezone prvi strelac lige i to traje, i ceo Radnicki radi na tome da tako i ostane, a sad u subotu Haska da zabodes Borjanu jedan gol da vidimo hoce li preziveti
hedonist
Haskić je toliko dobar i skroman momak da nemam reči,što su svi mogli da zapaze u emisiji "Pregled kola super lige'. Što se tiče fudbalskih kvaliteta -evropski špic sve ima. Želim mu sve najbolje, da ostane u Nišu još malo, pa da se dobro proda i da ga Prosinečki makar jednom pozove.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.