Почетна / Фудбал / Супер лига

Гајић: Финале сезоне са Нишлијама

- А, потом ћемо да размишљамо и о победи над Партизаном… - поручује црвено-бели бековски универзалац
ФОТО: В. Марковић

Одувек се на повратнике у српски фудбал гледало под посебном лупом. Не због неоспорног квалитета, без којег не би могли да се отисну преко границе, већ оног, можда и најважнијег, фактора – мотива.

Многи се питају како ће се поново адаптирати на српске терене, познате и непознате ствари од пре, за време и после мечева, повике са трибина уколико не одиграју тачан пас, не дају гол... Већину је чекао тежак повратнички пут. Ретки су успевали да одоле притисцима и понове раскошан таленат. Један од тих изузетака је Милан Гајић. Бек, сад већ по потреби леви или десни, Црвене звезде и младе репрезентације, вратио се зимус из Француске у фудбалску Србију.

Са ове тачке гледишта Супер лига је боља него што изледа, кад сте у иностраном клубу. Кад сте ван Србије делује да се игра споро, али заправо није тако. Далеко да је на сјајном нивоу, али дефинитивно је на много бољем него што се приказује кроз медије наш елитни ранг – децидан је став Милана Гајића о Супер лиги.

Какав је квалитет играча?

Има квалитетних играча. Најбоље могу да коментаришем Звездин тим, чији сам део. Прелазни рок је показатељ амбиција, играчи су довођени за Лигу шампиона и освајање дупле круне. Наравно, ни у Звезди није све цакум-пакум, имамо доста простора за напредак. Чинимо све да на најбољи начин, завршимо шампионат. А, то је дупла круна, на коју се чека  дуже времена, на добром је путу да одседне на Маракани. Борбе у купу тек предстоје, док је трка за титулу, далеко неизвеснија од онога како се представља у јавности. А, то је да смо ми већ први.

Прилику да се поново истакнете у елитном рангу имаћете у суботу против Радничког?

Нишлије су искусна екипа. Знају да играју на резултат, ,,тврдо” до последњег минута. Биће мотивисани, јер имају историјску прилику да се домогну титуле. Успело им је да после дужег времена раздвоје Звезду и Партизан.

У дербију нема попуста – улог је титула?

Спремни смо за тријумф. Најбитније да смо сви здрави. Нема много филозофије, знамо шта нам је чинити, јер победа може да одреди ток плеј-офа, побегли бисмо Радничком седам бодова. Апострофирао бих да нам ни та разлика не би била гарант да титула остаје на Маракани. Наравно, да нас шаље у мирније воде, али док не буде математички освојена, нећемо се опуштати.

Убрзо ће, дефинитивно 25. априла, уследити и трећи вечити дерби у сезони?

Далеко је из ове перспективе, још два меча су пред нама. Поновио бих да Раднички може да буде прекретница сезоне. Увек је дерби посебна прича. Има драж и посебан значај без обзира на позицију на табели.

Дуел са Партизаном играће се на стадиону ,,Рајко Митић”?

Радујемо се што ћемо бити домаћини у том дуелу.  Увек је лепо играти пред нашим навијачима. Такође, волим да играм пред пуним трибинама. Биће прилика за још један спектакл.

Надате ли се доброј посети, јер се игра у четвртак?

Јесте специфичан термин одигравања, али верујем да ће стадион бити пун.

Да ли је дошло време да напокон Звезда победи и Партизан?

– У дерби се увек улази са тријумфалним циљевима. Ту нема калкулација. Имамо жељу да победимо црно-беле, поготово што играмо на нашем стадиону. За нас је предстојећи дерби, још боље речено, финале шампионата, утакмица са Радничким. Нишлије су истакле кандидати за титулу, без обзира што неко не гледа на Раднички озбиљно, нама као спортистима, то је први ривал и конкурент за титулу. После тога ћемо размишљати о новом дербију – казао је Милан Гајић, у очекивању расплета на суперлигашким теренима.

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.