Почетна / Фудбал / Супер лига

Мудрински: Волео бих да дам гол Звезди

Најбољи стрелац Чукаричког са респектом говори о бившем клубу и лидеру првенства, али се нада успеху
ФОТО: Н. Неговановић

Није Чукарички у ситуацији да прети лидеру, нико то и не чини на Бановом брду, али то не значи да ће се без борбе предати Црвеној звезди. Свесни су бело-црни да им је сваки бод неопходан за место које води на европску сцену. Оно што може да храбри Брђане, пред сутрашњи мали градски дерби јесте да овог пролећа играју изузетно добро, а пре свега ефикасно на домаћем терену.

Фудбалер од којег ће много зависити у игри Чукаричког свакако је најбољи стрелац екипе Огњен Мудрински. Ове сезоне некадашњи играч Црвене звезде био је изузетно ефикасан против бивших екипа, голове је давао Војводини и Спартаку, остало је још да низ употпуни са црвено-белима.

- И раније док сам играо за Спартак увек сам био ефикасан против бивших клубова, давао сам голове Јагодини и Војводини. Тако је и ове сезоне у дресу Чукаричког. Био сам стрелац против Спартака и Војводине, али ето у два претходна меча нисам успео да затресем мрежу Звезде – сумира учинак Огњен Мудрински, најбољи стрелац Чукаричког.

Мрежу Црвене звезде, Мудрински је тресао још пре осам година док је носио дрес Јагодине, а интересантно је да му је и тада тренер као и данас био Симо Крунић.

- Изузетно поштујем Црвену звезду, у Љутице Богдана сам провео леп период, остварио дечачки сан, доживео много лепих тренутака, међутим волео бих да постигнем гол сутра против црвено-белих. Циљ ми је да увек извучем позитиван резултат за Чукарички.

Нема сумње да и Владан Милојевић, баш као и штопери Црвене звезде Милуновић и Савић, знају од кога прети највећа опасност у тиму Чукаричког. Неће имати много простора за игру Мудриниски, али и мало простора је довољно да се нађе у идеалној шанси.

12 голова ове сезоне постигао је Огњен Мудрински

- Не оптерећујем се тиме што ћу у неким деловима утакмице бити чак и „одсечен“, јер ће се на тај начин можда отворити простор за саиграче. На мени је да будем од помоћи екипи и надмудрим противничку одбрану, а како ћу то урадити нека остане тајна. Као најистуренији играч подразумева се да увек будем на „удару“ штопера, њима је главни циљ да ме зауставе, а мени као што сам рекао да нађем пут до мреже.

Нису баш нашли Брђани противника против којег могу да траже бодове за Европу, међутим да спусте главу унапред и не помишљају.

- Ако као спортисти не мислимо да можемо да освојимо бод или три онда и не би требало да се бавимо овим послом. Без обзира ко је на другој страни Звезда, Партизан, Војводина или Радник, увек морамо да будемо позитивни. Црвена звезда заслужује респект, игра одлично ове сезоне, заслужено  је прва, али видимо и ми наше шансе да стигнемо барем до ремија.

Оно што не иде на руку Чукаричком јесте лоша традиција против Звезде и чак девет утакмица без бодова.

- Не би требало да се оптерећујемо бројкама и статистиком. Ово је нова утакмице и доказивање. Трудићемо се да стигнемо до позитивног резултата, међутим све зависи и од нашег односа према игри и колико ће нам Звезда дозволити да нешто више урадимо.

Младост се приближила Чукаричком на само бод, а може се догодити да већ после овог кола прескочи Брђане.

- Очигледно је да Младост има бољи распоред. И прошле године је било тако, међутим, нећу се враћати на неке утакмице из минулог плеј-офа. Дефинитивно, пресудно ће бити у Лучанима. Резултат из тог дуела одлучиваће која ће екипа у Европу. Чукарички у финишу плеј-офа игра против Напретка, Пролетера, Војводине, а тешко смо добијали све ове екипе током сезоне, зато и не мислим да ће нам бити лакше на крају.

Притисак би на крају могао да буде главни противник Чукаричком.

- Не памтим када смо играли, а да није било притиска. Не кажем да неко у клубу врши притисак на нас, далеко од тога, нико нам ништа не тражи, сви се труде да што боље одраде свој део посла. Поштењем, квалитетом и радом овај клуб заслужује Европу – објаснио је Мудрински. 

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Fu, fu!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.