Почетна / Фудбал / Супер лига

Дерби на Брду: Звезда за наставак серије, Чука се нада боду (субота, 17 часова, САСТАВИ)

Није могло теже за Чукарички, после Партизана, на ред је већ у другом колу плеј-офа дошао и дуел са најбољим тимом Супер лиге, Црвеном звездом
ФОТО: И. Веселинов
Чукарички – Црвена звезда (субота, 17 часова)
Стадион Чукаричког. Судија: Игор Стојилковић. Помоћници: Милован Ристић, Далибор Ђурђевић.
ЧУКАРИЧКИ: Н. Стевановић, М. Стевановић, Копитовић, Шапић, Богосавац, Доцић, Луковић, Стојановић, Кајевић, Бирманчевић, Мудрински.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Бабић, Родић, Јовичић, Јованчић, Бен, Марин, Иванић, Павков.

 

Бројке и статистика нису на страни Брђана, али се изабраници тренера Крунића не одричу бодова тако лако.

Свестан је и шеф струке Брђана да ће бити тешко у дуелу са црвено-белима, нарочито ако се зна да су ове сезоне већ два пута узели „скалп” његовој екипи.

Одмах после утакмице са Партизаном, окренули смо се утакмици против Црвене звезде. Немамо ништа од тога да се враћамо уназад. Чак и да смо победили у Хумској, опет бисмо размишљали на исти начин, само о предстојећем дуелу. У протекле две године сам био у Сурдулици и играо са Радником у плеј-ауту. Ово је први пут да као тренер, захваљујући Драгану Обрадовићу, Владимиру Матијашевићу и још неким пријатељима, који су ми омогућили да дођем у Чукарички, имам прилику да се борим у плеј-офу. Опет, са друге стране, то је нормално за клуб као што је Чукарички – истиче Симо Крунић.

Улазнице 400 и 500 динара

Улазнице за мали градски дерби Чукарички – Црвена звезда  пуштене су у продају у петак, а биће их на благајни стадиона на Бановом брду и у суботу.

Цена за источну трибину су 400, а за западну 500 динара. Благајне ће радити у суботу од 12 до 17 часова.

Посебан сектор издвојен је за присталице црвено-белих, а на том делу источне трибине управа домаћина одлучила је да уклони столице.

Није желео тренер Чукаричана да открива карте, али је јасно да ће Брђани имати другачију тактику у односу на претходне утакмице.

Потребно нам је неко изненађење, нисмо успели у Хумској, сад нам долази Црвена звезда. Морам да будем реалан, на црвено-белима тешко да можемо да се „вадимо”. Они за мене имају два тима који могу равноправно да се боре у нашем првенству, у сваком тренутку. Ко ће играти против нас, тешко је предвидети. С друге стране, Чукарички је клуб који стане испред сваког противника, играчи су ти који су и учинили ово све до сада, заслужили су плеј-оф, борили се на терену.

Само један пораз претрпели су Брђани ове сезоне на домаћем терену и то баш од Црвене звезде, ипак, претходна утакмица играна је у зимским условима и по залеђеном терену.

Ова утакмица за нас је посебна. Сви знају шта је Звезда  све урадила ове године. Срећни смо што играмо на овом нивоу, надам се да ће стадион бити пун, а утакмица пуна узбуђења. Не размишљамо много о исходу, само желимо да одиграмо мушки  и да видимо где смо у окршају са најбољим тимом у Супер лиги.

Пред Црвеном звездом је градски дерби са кандидатом за пласман на европску позорницу, Чукаричким. Као и против Радничког у дербију плеј-офа, одиграног прошлог кола, црвено-бели желе да наставе низ непобедивости на просторима Србије.

Тренер Владан Милојевић донекле имаће тежи задатак, јер неће моћи да рачуна, како је рекао на конференцији за медије, на голгетера Ричмонда Боаћија.

Поновио бих што смо причали пре почетка плеј-офа: кад се уђе међу осам најбољих, сваки меч је дерби за себе. Гостујемо екипи која је годинама у врху српског фудбала, стабилном суперлигашу са увек тенденцијом да напредује из године у годину. Брђани поготово играју квалитетно на домаћем терену, тако да ће бити јако тешко. С друге стране, амбијент на Бановом брду је увек леп, фудбалски и са добрим тереном, што показује о каквом је клубу реч. Чукарички има много квалитетних појединаца, континуитет годинама и међу ретким је тимовима с истим ,,ростером”. Наравно, увек су потпомогнути плејадом младих играча из омладинске школе – било је уводно излагање Милојевића.

Како против таквог Чукаричког?

Спремићемо се максимално озбиљно. Као што сам рекао пре старта плеј-офа, желим да играчи приступе на такав начин свим мечевима до краја борбе за бодове.

Чукарички је кандидат за Европу, да ли и под притиском?

Колико смо ми, толико је и Чукарички. Не видим да је неки меч био без притиска од кад сам преузео тим. Притисак Звезда и заслужује, може да буде само позитиван. После 31. кола се искристалисало који тимови ће се борити за титулу, који за Европу.

Брђани биће ослабљени неиграњем Овусуа?

Квалитетан је играч, ништа мање или више од осталих. Чукарички има играче који могу да га замене, много младих играча који се више и не третирају тако, јер имају велики број мечева у ногама.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Djeneral Draza
Nece biti nimalo lako, ima Cuka sasvim dobar sastav, da ima fudbalskiju atmosferu sa vise svojih navijaca bilo bi bas dobro, ovako ce nama biti skoro kao kod kuce, ali bice to dobra, zustra utakmica. Nas sastav, po najavama, uglavnom standardan, igraci iz te prve grupe od 16-17 igraca. Izgleda da je Ebisilio na izlaznim vratima, e sad pitanje je sta je sa Jirkom, jeste da se menja formacija, ali on ne igra uopste, a recimo slican profil Simic igra prilicno. Ili Miloje nije zadovoljan radom ili je nesto drugo u pitanju. Bice prelazni rok interesantan za strance, ko ce uopste ostati, jedino je Marin siguran, ako hoce ostati, trebace ubosti bar dva bas dobra ako bude para, da se sad opet ne bavimo teorijama bankomata. Domaci igraci su uglavnom ok, a i ne vidim koga dovesti. Ja licno bih volio jednog rasnog stopera, fizicki jakog, bilo stranac ili domaci(ne vidim takvog). Pozdrav.
Jovan
Povratak Boacija...neuspesan..ako ikako uspe prodaja ponovo za koji mesec,sto ce biti tesko za iste pare ...pobeda..A sastav danas..najbolje sto ima trenutno..I da pustis Jirku i Jovelju s klupe...
Marko
Nemas ti veze Boki je majstor gola Miloje ovde spekulise oko sastava Cuki pomaze a Zvezdi odmaze sastavom....Igraci koji prvi puta startuju na ovom mecu ce se izgubiti,tako je bilo na brdu,dokazano da Miloje muti...
Marko
Boki je legenda prema ostalima,samo da ga povreda nije zakacila bio bi najbolji fudbaler Zvezde ovi juce bez zara kod 2:0 stali kao da im je neko rekao stisajte igru Cuka gubi Evropu,to je istina sve ostalo laz...
Прикажи још одговора
Боакије
Дупло смо јачи кад не игра Боаћи. Оста непознаница и даље, како се повредио? Најскупље појачање, једино Келну даде гол и никад више некој јачој екипи!?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.