Почетна / Фудбал / Супер лига

Вечити дерби, епизода 160: Звезда за титулу, Партизан за понос (19,00 - САСТАВИ)

Шта год да се догоди у 160. вечитом дербију, Црвена звезда ће остати велики фаворит за одбрану титуле, али само један исход може да украси сезону на Маракани
ФОТО: Д. Жарковић
Црвена звезда – Партизан (19 часова, ТВ Аренаспорт 1, О2)
Стадион: „Рајко Митић”. Капацитет: 55.535. Судија: Новак Симовић. Помоћници: Милован Ристић и Далибор Ђурђевић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Милуновић, Родић, Јовичић, Јованчић, Бен, Марин, Иванић, Павков.
ПАРТИЗАН: Стојковић, Н. Р. Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић, Шћекић, Здјелар, Тошић, Пантић, Закарић, Гомеш.

 

Пехар је за Црвену звезду најбитнији, међутим, сласт је потпуна ако се у билансу има и тријумф над највећим ривалом.

Две шансе су пропуштене, последња се пружа вечерас у новом судару са Партизаном на највећем српском стадиону.

Црвена звезда има улогу фаворита као и у претходна два дербија, испоставило се тада да су прогнозе остале без покрића.

Резултати Партизана од минулог гостовања на Маракани допринели су да данашњи гост добије још већи статус аутсајдера, без обзира што ни лидер не пружа блиставе игре.

Људи увек процењују како ће да буде оно што се није догодило. У овој ситуацији могу да утичем на дешавања тако што ћу да се потрудим са сарадницима да одрадим посао на најбољи начин, циљ је да победимо сваког противника какав год да је. Никада нисам гледао да ли је неко фаворит или не, показало се милион пута да претпоставке нису могуће – истакао је Владан Милојевић, шеф стручног штаба Црвене звезде.

После 30 кола Црвена звезда је имала чак 30 бодова више од Партизана, учинак је преполовљен и у овај меч лидер улази са 15 поена више од вишедеценијског љутог ривала.

Док сам као мали гледао Црвену звезду и затим био играч, било је много случајева да бодовна разлика не пије воду. Испред нас је значајна утакмица са сваког аспекта, такмичарски и због престижа. Очекујем да одиграмо добро, прикажемо се у правом светлу и реагујемо на пораз на Бановом брду.

Да ли је куцнуо час да Партизан после два узастопна ремија са Црвеном звездом, са атрибутом учесника Лиге шампиона, начини корак напред и коначно надмудри великог ривала, да буде још слађе, у његовој кући?

Могу ли црно-бели да уплове у бајку с радним насловом „160. вечити дерби” и вечерас, без обзира што су одавно рекли „збогом” титули, отворе шампањац: плод добијене битке за престиж?

Саво Милошевић, командант Парног ваљка, у увертири највеће српске светковине рече:

Сезона је разочаравајућа, међутим, Партизан има шансу да је ублажи: ако би савладао Црвену звезду сад у првенству и евентуално истог ривала у финалу Купа Србије.

Шеф струке црно-белих наставио је елаборацију:

Ситуација је компликована, међутим, трудимо се да је поправимо. У Нишу смо направили резултатски корак уназад, али је екипа одговорила постављеним захтевима. Уз то, није играло шест - седам фудбалера, признаћете, пораз има и објективне околности. Наредна утакмица јесте битна и може много да нам донесе, али није из категорије „бити или не бити”. После дербија следи нека врста мини-лиге, четири меча с циљем да обезбедимо излазак у Европу.

Семафор трећег кола плеј-офа Супер лиге:
15,30: Раднички – Чукарички
18,00: Младост – Војводина
18,00: Напредак – Пролетер
19,00: Црвена звезда – Партизан
Табела: Црвена звезда 45 бодова, Раднички 41, Партизан и Чукарички по 30, Младост 29, Напредак 24, Пролетер 22, Војводина 20.

Семафор трећег кола плеј-аута Супер лиге:

18,00: Спартак – ОФК Бачка

18,00: Мачва – Земун

18,00: Радник – Динамо

18,00: Вождовац – Рад

Табела: Спартак 23, Мачва, Вождовац и Радник по 20, ОФК Бачка 15, Рад 14, Динамо 13, Земун 11.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mosquito
Ocekujem epilepticno padanje Marina, Bena, Filipa Stojkovica,... i bar 2-3 penala za CZ. Takodje, ocekujem bar 2-3 gruba faula Rodica i, po 4-5 Jovicica i Jovancica. Sudjenjem Simovic ce steci simpatije SNS i verovatno je naredni ministar sporta. Normalno ako se pokaze. Onaj odozgo(iz Kine) sve vidi.
Фудбалер 1978.
Гледам дербије пет деценија и кажем да нема никакве везе позиција на табели. Увек су дербији били посебна мотивација за играче и за публику. Много пута се дешавало да ''слабији'' победе, дешавало се да у години највећиш успеха једног од такмаца баш тај тај такмац изгуби дерби. Ту се, никада, не може знати какав ће бити резултат. Ко каже да нема такмичарског значаја и набоја? Дерби сам по себи носи довољно такмичарског набоја. Волео бих да буде пуно голова, да публика ужива па нека победи онај ко ове вечери буде расположенији и срећнији. Судије нећу да помињем јер они не играју фудбал, мада могу да упропасте дерби, надам се да до тога неће доћи.
Zvezdaš
Umesto Ivanića početi sa Vukanovićem ili Simićem,ostalo je ok.Ovaj derbi moramo dobiti i konačno pokazati malom komšiji gde im je mesto ako to nisu shvatili posle ovoliko poraza u zadnje vreme.ŽIVELA ZVEZDA ŠAMPIOOON!!!!
Palilulac
Pokazacete nam vi ali mi nikako da docekamo taj dan?
Djeneral Draza
Nije bas da Partizan igra samo za ponos, valjfa i njemu trebaju bodovi, bilo kako bilo mislim da ce i ova utakmica biti tvrda i nategnuta, pitanje je da li ce Zvezda konacno razbiti tu psiho barijeru i odigrati pravu utakmicu. Nekako u zadnje vreme uvek Partizan povede i onda drz ne daj. Mora se uci srcano i ostrije, a ne posle kukati kako Partizan bije. Zgodna stvar za nas je sto ce nislije dotle zavrsiti utakmicu, mada svakako treba napasti pobedu jer navijacima je vec dosadilo kilavljenje, pogotovo s Partizanom. Bice dobro. Pozdrav.
Zvezdas
Srecno zvezdo!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.