Почетна / Фудбал / Супер лига

Седам голова Звезде на старту припрема у Аустрији

Након базичног дела припрема на Златибору, где није било контролних утакмица, изабраници Владана Милојевића отпутовали су у Аустрију, где ће све до 2. јуна брусити форму
ФОТО: ФК Црвена звезда
Црвена звезда – Виндишгарстен 7:0 (3:0)
Стадион: у Виндишгарстену. Гледалаца: 200.
Стрелци: 1:0 – Иванић у 9, 2:0 – Боаћи у 31, 3:0 – Боаћи у 37, 4:0 – Вукановић у 55, 5:0 – Симић у 68, 6:0 – Крстовић у 71, 7:0 – Симић у 74. минуту.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Јирка, Стојковић, Милуновић, Родић, Чаушић, Јованчић, Иванић, Јевтовић, Марин, Боаћи. Играли су још и: Станковић, Гордић, Савић, Гобељић, Вулић, Крстовић, Симић, Гаврић, Конатар, Бен, Вукановић.
ВИНДИШГАРСТЕН: Лајзингер, Јашаревић, Антештајнер, Фелбецмајер, Ђорђевић, Госвајнен, Хубер, Вебер, Валденхофер, Хусик, Хакл. Играли су још и: Колмајр, Госвајнез, Хабе, Голе, Ајгнер.

 

Уводни минути утакмице донели су иницијативу црвено-белих. Играло се углавном на противничкој половини, па је тако први гол виђен већ у деветом минуту.

Са леве стране, са нешто више од 17 метара, прецизним ударцем Иванић затресао је мрежу. Четрнаести минут донео је ново узбуђење, Јевтовић је покушао да упосли Боаћија који је остао сам испред гола, али противнички играч је на време интервенисао.

Само минут након тога уследио је фантастичан покушај Марина, са нешто више од 16 метара. Лопта је за длаку отишла преко гола. Још једном је Звездин нови капитен показао квалитет када је сјајно уочио Родића коме је упутио прецизан ударац, а наш бек изборио је корнер.

Много простора остављали су играчи Виндишгарстена нашим фудбалерима, те је у 21. минуту шут са дистанце опробао Јованчић, али лопта је завршила поред гола.

Чест призор у првом полувремену, Јевтовић који је покушавао дугим лоптама да упосли Боаћија. нема сумње да ће овај двојац блистати на терену у новој сезони.

Много среће голман Виндишгарстена имао је у 27. минуту када је Иванић, из сличне позиције као код првог гола, упутио ударац који је отишао поред леве стативе.

Бурно је било у након четири минута, јер су црвено-бели створили фантастичну акцију, Марин је упослио Јевтовића, који је добрим пасом додао лопту Боаћију.

Звездином нападачу било је лако да је спроведе у мрежу! Два минута касније Јованчић је поново опробао ударац. Са десне ивице казненог простора лопту му је послао Иванић, али шут ка голу је зауставио противнички играч.

Већ у 37. минуту изабраници Владана Милојевића стигли су до трећег гола. Након корнера прво је главом покушао Милуновић, лопта се од стативе одбила до Боаћија, који је постигао други погодак на утакмици!

Једна од најбољих шанси на утакмици виђена је у 40. минуту. Сјајни Јевтовић шутирао је из непосредне близине, али је добро интервенисао противнички голман.

Последње секунде првог полувремена обележио је покушај Јованчића, који је завршио у гол-ауту.

Друго полувреме донело је и нови састав Црвене звезде. Сви фудбалери, осим Јирке, замењени су. Наставили су наши фудбалери са одличном игром. И ова постава наставила је да притиска, да тражи гол и прилику да из поседа угрозе противника.

Прву шансу у наставку имао је Крстовић. Бен је извео корнер, лопта је стигла до Крстовића који је главом лопту послао у голама, а након одбитка зауставио ју је противнички играч.

Четврти погодак на мечу виђен је у 55. минуту. Млади Гаврић одлично је упослио Бена, који је пронашао Вукановића, а наш нападач из непосредне близине главом је затресао мрежу!

Само седам минута касније видели смо још једну уиграну акција Вукановића и Бена. Прво је лопту пропустио Крстовић, потпм је она дошла до Бена који је остао сам испред гола, али је ипак лопту послао поред стативе.

Већ у 68. минуту било је 5:0 за екипу Владана Милојевића. Фудбалско умеће показао је Симић. Одличним кретањем остао је сам испред противниничког голмана и елегантиним лоб ударцем га је матирао.

Првенац Крстовића у дресу Црвене звезде виђен је у 71. минуту. Још једно добро кретање и асистенција Симића, кога је претходно упослио Бен. Млади нападач послао је лопту по земљи у леви угао.

Блистао је Симић, па је тако у 74. минуту, након уигране акције преко Бена и Вукановића, стигао до другог поготка на мечу.

Последњи узбудљив тренутак на мечу забележен је у 82. минуту. Са ивице шеснаестерца крилни нападач Гаврић је шутирао право у голмана, лопта се одбила до Бена, који је затресао мрежу, али из недозвољене позиције.

Наредни меч Црвена звезда ће играти већ за три дана када ће одмерити снаге са Клужом.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Realan
A golman preko 100kg.Posle utakmice na pivo
sl
Ko je igrao stopera, Stojkovic? A na njegovom mestu Jirka?
Zvezdaš
Momci iz naše škole su se sjajno pokazali,posebno levi bek Konatar koji bi već od naredne sezone trebao da dobija minutažu u Super ligi.Igrom podseća na Rodića od koga će sigurno biti bolji igrač.Gavrić takođe poseduje veliki potencijal,dobro odigrava,ubacuje se,utrčava,izuzetno brz i spretan sa loptom,ima sve predispozicije da postane veliko ime!Biće ove sezone strašna konkurencija u veznom redu i napadu Zvezda jer imamo na tim pozicijama dosta igrača jednakog kvaliteta,naravno šansu dati što više našim mladim igračima i čeka nas slična priča kao kod Ajaxa ove sezone,siguran sam u to!
DS
Najveća greška je kontrolne utakmice na pripremama igrati sa drastično slabijim rivalima. Treba igrati čak i protiv blago jačeg rivala. Pogrešno je uljuljati se da si super moćan, pa dobiti po nosu od osrednje ekipe!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.