Почетна / Фудбал / Супер лига

Асмир Кајевић: Ако Чукарички прими четири гола, циљ је да постигне пет!

Прошле године био је на прагу одласка са Бановог брда, тражили су га у једном клубу са југа Србије, али је Асмир Кајевић упркос можда и финансијски бољим условима дао руку првом човеку Чукаричког Драгану Обрадовићу
ФОТО: М. Милановић

Већ дуго је Асмир Кајевић један од кључних играча у игри бело-црних,а његово искуство биће драгоцено за млади тим са Бановог брда у квалификацијама за ЛЕ.

- Ако се узме у обзир кога смо све могли да добијемо у првом колу, а ту пре свега мислим на мађарски Дебрецин, добро смо и прошли. Фаворит су ми били Луксембуржани, међутим задовољан сам и са Банантсом – рекао је Асмир Кајевић, искусни везиста екипе са Бановог брда.

Увек, постоји и оно али ...

- Кад видим где ћемо чак да путујемо, онда мислим да је могло и боље. Једном сам био у Јерменији са младом репрезентацијом Црне Горе и баш ми тај Јереван није остао у лепом сећању. Одиграли смо тамо изузетно лоше, мада смо стигли уморни, путовали смо из Андоре. У сваком случају прво ћемо да се напутујемо, а онда ће да нас дочека пакао од времена. Добро је само да се игра увече.

Осврнуо се Кајевић и на норвешки Молде. 

- Добар избор за нас у другом колу, а могли смо одмах да налетимо на „мину“. Ипак, не бих се бавио Молдеом.

Сви играчи Чукаричког потенцирају да би било добро да се питање победника реши већ на Бановом брду.

- Пре неколико година и против Ордабашија смо играли прво на Бановом брду. Добили смо тај меч са 3:0, тако да смо у Казахстан ишли на излет. Тог принципа ћемо се држати и у дуелу са Јерменима, односно да све завршимо код куће.

За сада су сви играчи Чукаричког на окупу, али је питање дана кад ће најбољи стрелац Мудрински и леви бек Богосавац отићи. У стартних једанаест сигурно ће тада бити бар петорица младих играча.

- Тешко је наћи замену за Мудринског, ипак је он дао скоро 20 голова прошле сезоне. Исто важи и за Богосавца, али шта је ту је. Екипа се доста подмладила и драго ми је због тога. Велики је проценат играча из омладинске школе Чукаричком у првом тиму, мислим да је скоро половина. Још нико није отишао, а волео бих да ту прву утакмицу одиграмо комплетни, мада знам да је то тешко. Са друге стране и млади играчи полако би требало да стичу искуство. Ово је добра прилика.

Брђани са друге стране не могу да се жале, јер и у случају одласка поменутог тандема, на терену ће бити Кајевић, Пушкарић, Доцић, Стојановић, Копитовић, Ћирковић, играчи са стажом и искуством.

- Међународно такмичење захтева искуство, а нама то не мањка.Сваки детаљ у квалификацијама за ЛЕ је битан, јер се игра на испадање. Једино је проблем што немамо много информација о Банантсу, али надам се да ћемо до те прве утакмице знати све о њима. Знамо да је Супер лига квалитетнија од првенства Јерменије тако да нећемо имати проблема да прођемо прво коло, само да уђемо озбиљно у тај меч.

Ове године Чукарички ће играти на три фронта, а амбиције остају исте и када је у питању првенство.

- Драго ми је што је укинута подела бодова. У последње две године нама то није одговарало, јер смо увек имали огромну предност у односу на ривале, а после поделе смо морали да стрепимо. Да нисмо добили утакмицу против Звезде, ко зна да ли бисмо данас причали о Европи. Што се делио оно што смо скупљали целе сезоне. И распоред нам иде на руку, сличан је, мада су све екипе „одрадиле“ реконструкцију тима. Све зависи од старта.

Неизбежна тема и нови шеф струке Веселиновић.

- Доста се разликује рад Веселиновића и Крунића. Нови шеф ће дати доста подршке младим играчима, темељан је, тражи пас игру и то радимо на сваком тренингу. Симо Крунић је захтевао више ту директност у игри, опрезнији стил да кажем. Код новог шефа ћемо играти на гол више, по цену да примимо четири, а дамо пет – објаснио је Кајевић.

Због Мудрог спавам као беба
Кајевић и Мудрински нису само добри цимери, већ су и сјајан тандем на терену. Од повратка црногорског репрезентативца у петом колу минуле сезоне на Баново брдо, кренули су искусног нападача и голови. Серију је отворио Кајевић голом против Пролетера, да би се затим обојица нашли на листи стрелаца у дуелу са Спартаком.
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Malaaa
Nema potrebe da pominjes Simu Krunica i da ga poredis sa Veselinovicem... Vi cete uspeti onoliko koliko vam se dozvoli, i ni mrvu vise...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.