Почетна / Фудбал / Супер лига

Раднички нашао тренера, Тончев тврди: Косановић враћа дух целој екипи

Искусни фудбалски стручњак долази на упражњено место првог тренера после споразумног растака Радничког и досадашњег шефа стручног штаба Симе Крунића, који је на челу „Реала са Нишаве“ био само два месеца, од средине јуна до прексиноћ
ФОТО: Н. Неговановић

Руководство Радничког одлучило је да се на место новог шефа стручног штаба нишког суперлигаша постави Милорад Косановић.

Искусни фудбалски стручњак долази на упражњено место првог тренера после споразумног растака Радничког и досадашњег шефа стручног штаба Симе Крунића, који је на челу „Реала са Нишаве“ био само два месеца, од средине јуна до прексиноћ.

Косановић ће већ данас преузети екипу са Чаира, а како нам је рекао Ивица Тончев, није било много дилема око новог кормилара клуба са Чаира.

- Већ неколико година у реализовању наших амбиција и намера да Раднички буде оно што и заслужује, један од најбољих клубова у Србији и овом делу Европе, веома много водимо рачуна о својим одлукама приликом ангажовања тренера и фудбалера. Из тог разлога имали смо изузетне и рекордне успехе у претходне две сезоне, када смо поред свега другог, након високог пласмана у домаћем шампионату успели да два пута узастопце играмо у квалификацијама за Лигу Европе. Претходну сезону завршили смо на другом месту Супер лиге, одмах иза шампиона Црвене звезде и по први пут је Раднички освојио вицешампионску титулу. Како нам је план да и у овој сезони екипа нашег клуба јуриша на врх табеле, да буде и успешнија него до сада, одлучили смо да ангажујемо новог тренера. Јер, у међувремену и на међународној сцени, односно у овогодишњим квалификацијама за Лигу Европе, али и у домаћем првенству, није постигнут задовољавајући ниво игре Радничког. Изостала је трационална и пословична борбеност наших играча, због чега је и дошло до споразумног растанка са Крунићем. Разговарали смо са Косановићем и понудили смо му да преузме клуб, што је он и прихватио. Није потребно ништа посебно говорити о његовом раду, о искуству и изузетним резултатима које је постигао, а још мање о његовој стручности. Сматрам да смо изабрали тренутно најбоље решење – рекао је Тончев за Журнал.

Истакао је Ивица Тончев да очекује да ће сигурно, али и брзо доћи до препорода Радничког:

- Нама је био потребан искусан тренер, тражили смо стручњака који ће разбити летаргију у коју је упала екипа, тренера који ће подићи целу такмичарску екипу и створити праву и позитивну, победничку атмосферу, додатно и на прави начин мотивисати фудбалере, који су без сумње квалитетни али који тај квалитет нису исказали од почетка нове сезоне. И пронашли смо га. Сада је на новом тренеру да донесе ведрину, да врати добро расположење, да  из темеља раздрма сваког играча појединачно и екипу у целини. И, уопште не сумњам да ће у томе успети - рекао је Тончев.

Милорад Косановић има иза себе веома успешну и богату каријеру. У два наврата водио је београдску Црвену звезду, дуго је био тренер у Кини и селектор репрезентације Малте, директор новосадске Војводине у периоду када је била првак Југославије (1988.године). На домаћој сцени водио је и крушевачки Напредак, Нови Пазар, Радник из Сурдулице, чачански Борац...

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Kosane komso ajd malo odmori od truper lige ako ne mozes bez fudbala idi malo do bliskog istoka jer imas znanje a i bolje placaju a beza moze i da saceka po godine
ljubo
hoce li moci ova postenjacina poznata po svojim komentarima na kraju utakmica da pogleda javnost u oci i kaze sudije su nas pogurale ,pa opet i opet i svako kolo a kad naidje zvezda onda dopis na stolu moras da se smaknes hoce li on to moci istrpeti mislim koliko se to placa
Mladen
Ako misli na duha iz boce, onda ima smisla.
Tranzicija
Da li sam pogresio pa sam usao na forum partizanovih navijaca na temu "Radnicki nas kompleks"? Salu na stranu, dobar potez uprave Radnickog, konacno dobro resenje, trener koji se ne zenta od Topciderskih blizanaca...
Bcs Šabac
Odlazak Tešovića iz Mačve skinut sa kĺadionica.Sigurno stiže jedan od Švaba,Milinković ili Petrić (rotirajući treneri Saveza).

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.