Почетна / Фудбал / Супер лига

Јавор убедљив против Рада, Напредак протутњао Сурдулицом

На Крову Змајеви се вратили после 0:2 и "отели" бод Чукаричком
ФОТО: В. Марковић

Вождовац – Чукарички 2:2 (0:1)

Београд – Стадион: ТЦ Стадион. Гледалаца: 500. Судија: Милош Милановић. Помоћници: Ивица Стојановић и Чедомир Андрејић. Жути картони: Бошњак (Вождовац), Ендијае (Чукарички). Стрелци: 0:1 Стојановић у 34, 0:2 Бирманчевић у 59, 1:2 Стојчев у 61, 2:2 Николић у 65. минуту.

ВОЖДОВАЦ: Илић, Бошњак (од 86. Цветковић), Машовић, Стојчев (од 72. Пуртић), Нишић, Цветићанин (од 46. Станисављевић), Ласицкас, Девић, Микић, Николић, Хајдин.

ЧУКАРИЧКИ: Белић, Доцић, Тедић, Ендијае (од 84. Алексић), Кајевић (од 58. Бирманчевић), Стојановић (од 66. Мићин), Богосавац, Ћирковић, Остојић, Шапић, Ковач.

 

Чукарички је на гостовању Вождовцу забележио први реми у сезони. Могли су бело-црни много више, али су прокоцкали предност од 2:0, стечену головима Луке Стојановића и Вељка Бирманчевића. Ипак, домаћи су успели да у кратком размаку стигну до изједначења, погоцима Стојчева и Николића – 2:2.

У 54. секунди прва шанса за Чукарички, Стојановић је примио одличан пас у шеснаестерцу, потом и шутирао, али је голман домаћих Илић успео да скрене лопту у корнер. У шестом минуту добар покушај Доцића, шутирао је капитен са 25 метара, уз мало потешкоћа Илић је поново одбранио.

У десетом минуту узвратио је домаћин, Девић је прелепо спустио лопту Машовићу, али је он из изгледне позиције, са 12 метара, шутирао високо преко Белићевог гола. Још једну добру прилику Вождовац је имао четири минута касније, али је Хајдинов ударац са 13 метара Белић сјајно одбранио. И у 16. минуту одличан покушај домаћих, Машовић је прелепо циљао са 25 метара, али је Белић избацио лопту у корнер.

У 21. минуту Кајевић је велемајсторски пребацио одбрану домаћих, али је Ендијае из добре позиције шутирао преко гола. Девет минута касније одлична шанса за Ћирковића, али је поново голман домаћих био у главној улози, одбранио је још једну шансу Чукаричког. У 34. минуту Чукарички је крунисао иницијативу. Била је то прелепа акција, Ћирковић је вратио лопту до Кајевића, овај је маестрално центрирао са десне стране, а Стојановић је захватио волеј и матирао немоћног Илића – 0:1.

Могао је Вождовац до изједначења у 40. минуту, Цветићанин је остао усамљен на десној стани, идеално је центрирао, Машовић је са пет метара главом захватио лопту, али је Белић одбранио ударац, иако су лопту већ сви видели у голу.

Сјајан потез направио је Веселиновић, извукао је у 58. минуту још увек недовољно спремног Кајевића, а у игру убацио Бирмначевића. А млади репрезентативац Србије је непун минут касније прихватио лопту на 20-так метара од гола ривала, уз леву аут линију, предриблао је неколико противничких играча, ушао у шеснаестерац и постигао предиван погодак – 0:2.

Ипак, само два минута касније Вождовац се вратио у игру, Стојчев је остао усамљен на 22-23 метра од гола, шутирао је, а лопта је преварила Белића – 1:2. То је дало крила домаћима, који су већ у 65. минуту изједначили. После одлично изведеног корнера са 17 метара је неодбрањиво шутирао Николић са 17 метара.

Могао је Ендијае два минута касније да врати предност Брђанима, али је са метар удаљености главом шутирао преко гола Илића. Сјајну прилику имао је у 90. минуту Остојић, после корнера који је извео Доцић, али је један одбрамбени играч Вождовца избио лопту готово са гол-линије. У трећем минуту надокнаде покушао је и Доцић са 20 метара, али је лопта прохујала поред стативе гола Вождовца.

Семафор 8. кола Супер лиге:

Петак:

Раднички (Ниш) – Војводина 1:2 (Михајловић 9 - Матић 33, Деветак 77)

Субота:

Црвена звезда – Инђија 2:1 (Павков 88. једанаестерац, 90. једанаестерац - Томић 35)

Јавор – Рад 3:0 (Маричић 25, Петковић 63, Мркаић 66)

Радник – Напредак 1:4 (Макарић 36. једанаестерац - Бјелош 9, Ивановић 16, Зец 67, 76)

Вождовац – Чукарички 2:2 (Стојчев 61, Николић 65 - Стојановић 34, Бирманчевић 59)

Пролетер (НС) – Партизан 0:3 (Тошић 56, Садик 73, Марковић 78)

Недеља:

19.00: ТСЦ – Мачва

19.00: Младост – Спартак

 
Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

RALE
Bravo PELE majstore,uvek si tamo gde je lopta,to je boziji dar i nikakav trener te tome ne moze nauciti.Bravo legendo,samo tako i nema problema za tebe,najjaci si i to mora neko napokon vidjeti.
Alex
Dobar Javor i ocajan Rad.
Milan
Dajte snimak JAVORA. Fenomenalna partija,leteli su po terenu !
Čarapan
Napred Napredak! Bravo momci! :))
Grebic
Ljuljaj Provo...Gazicemo I po Vladimirci

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.