Почетна / Фудбал / Супер лига

ХРОНОЛОГИЈА - Лалатовић и Раднички: Од сумње до велике љубави и назад

Како су се мењали односи између Радничког из Ниша и Ненада Лалатовића током минуле две сезоне
ФОТО: М. Ивановић

За само годину и по дана Ненад Лалатовић више пута је мењао причу и мишљење о Радничком.

На почетку прошле године (док је седео на клупи Чукаричког) јавно је садашњи шеф струке Војводине „прозвао” клуб из Ниша по питању регуларности, да би на крају исте сезоне, односно у јуну 2018. баш тај Раднички у који је сумњао, постао најпоштенији. У петак вече дошло је до преокрета, а поново  је млади стручњак изненадио све, овога пута новим оптужбама на рачун клуба из Ниша.

Овога ми крста, овога ми крста видећеш шта ћу да урадим, сваку намештену утакмицу, све ћу да кажем – видно изнервиран упутио је „претњу” некоме у ложи или на трибинама стадиона Чаир.

Довољно је рекао шеф струке Војводине, сада предстоји да се види да ли ће на ове његове речи реаговати државни органи и ФСС.

А, ништа није слутило да ће доћи до сукоба на Чаиру, пре дербија Радничког и Војводине. Идила (Лалатовића и Радничког) трајала је све од јуна ове године, а онда је тренер решио да преузме Војводину. Иако се са Нишлијама растао коректно, после свега виђеног у петак увече, изгледа да крај сарадње није баш био идиличан.

Како су Лалатовић и Раднички од јануара 2018. до септембра 2019. прешли пут од сумње у регуларност, до љубави и назад:

 Садашњи тренер Војводине променио је плочу доласком на Чаир (јун 2018), али док је био тренер Чукаричког говорио је другачије.

Никад жешћа конкуренција није била за излазак у Европу. Раднички Ниш, Војводина, Напредак, Вождовац, Спартак, ми... А само један од нас иде даље, не рачунајући Раднички. Као што сам раније рекао, Звезда, Партизан и Раднички су сигурни и тражи се четврти путник. Ја то знам, сви то знају. Европу би требало да играју клубови који би могли на прави начин да презентују  Србију, тимови који имају квалитет, а не да се гледа по градовима или можда политички – истакао је Ненад Лалатовић, тада, алудирајући на то да Раднички има помоћ судија.

Ова изјава доспела је касније, и на дневни ред Дисциплинске комисије, међутим после извињења упућеном ФСС и Нишлијама, садашњи тренер Војводине је помилован.

Кулминација је, међутим на релацији Лалатовић-Раднички дошла у првом колу плеј-офа (април 2018), када су играчи Чукаричког незадовољан одлукама судије Брдара у корист Нишлија на Бановом брду из протеста сели на траву.

Утакмица је завршена победом гостију (3:2), а Брђани су добили два црвена картона, док је једном играчу домаћих тада поломљена вилица. После поменутог дуела Лалатовић је одмах напустио стадион, док је на конференцију послао Видака Братића.

Онда се ситуација променила, Лалатовић је дошао у Ниш у јуну 2018. и тада се помирио прво са публиком у Нишу, да би потом са Радничким направио највећи успех (друго место у првенству и излазак на европску сцену).

Раднички је велики клуб и с правом је на другом месту, нико не сме да баца сумњу на наш клуб – више пута истицао је Лалатовић.

Дуел са градоначелником Булатовићем

Први сукоб са Нишлијама, односно Дарком Булатовићем, тадашњим првим човеком Радничког, сада градоначелником Ниша, Лалатовић је имао у новембру 2015. као тренер Борца, и тада је морао да плати 200.000 динара.

Првобитно је тренер кажњен суспензијом на три месеца, али је ова одлука дисциплинаца касније укинута на жалбу Војводине.

Сукоб истих актера и из 2016.

Сукоб од пре два дана није први на релацији Лалатовић – Раднички. Сличан инцидент догодио се и када је поменути тренер у првом мандату водио Војводину.

У дербију 14. кола у октобру 2016. године Нишлије су савладале екипу из Новог Сада (1:0), а играч Војводине, Максимовић добио је тада црвени картон. Лалатовић је видно изнервиран пред камерама рекао:

- Војводина има најбољи тим у Србији, показали смо да играмо најбољи фудбал, а ја бих себи сада дао минут ћутања, хвала и пријатно.

„Раднички најпоштенији клуб у Србији”

Лалатовић није крио одушевљење по доласку на Чаир.

Раднички је исправан клуб, Ивица Тончев исправан човек, а ја сам поносан што радим у најпоштенијем клубу у Србији – рекао је тада.

Биће занимљиво слушати Лалатовића када напусти Војводину, односно преузме неки други клуб из Супер лиге, нема сумње да ће му тај следећи постати најбољи у којем је радио, најпоштенији, највећи, све ће бити нај нај нај...

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

sumider moder
Nema coveka u Srbiji koji ne zna da u nasem sportu posebno u fudbalu u zadnjih 5 godina vlada mafija , i svi znaju ko je na celu i niko nesme da kaze .I ovo ce se zataskati.
Naravno
Šta je bilo sa sudijom Obradovićem i njegovim iskazom u pritvoru? Gde su se zagubile te izjave??
Madjionicar
Napokon jedan tekst o Lalatovicu gdje se fino predstavlja o kakvoj osobi se radi. Mislim, za one sa kracim/selektivnim pamcenjem posto ovo sigurno nije novost za bilo koju normalnu i postenu osobu. Jos samo da u Srbiji postoji neka odgovornost i neki zakon, ali taj film, naravno, necemo gledati. Jeste Lalatovic izjavio – u afektu, sto samo potvrdjuje istinitost izjavljenog jer da nije bilo u afektu nebi to nikad ni rekao javno – da je Radnicki namjestao prosle godine, ali kao da je to kod nas vazno. Koliko smo vec puta imali ovakve situacije, pa se nikad nista nije ni desilo ni promjenilo? Milion puta. Pa, nama, ljudi, osoba koja je bila na Interpolovoj potjernici vodi jedan od dva najveca fudbalska kluba u zemlji! Gdje to jos ima? Evo, smijem se samome sebi koliko je samo ta informacija/cinjenica zalosna. Kad tako nesto stavis u perspektivu onda ovakvi cirkusanti kao Lalatovic postanu totalno nevazni i sporedni.
Tralalala
Pa obecao Lalat da ce reci samo nije rekao kad? Verovatno na samrti svome popu.
Ivan 86
Nerazumem o cemu pricaju....kao niko nista nezna....zna samo Lalatovic...zna cela Srbija kako je igrao Radnicki prosle godine i koliko je namestio utalmica...kako su se sklanjali igraci i Novom sadu da daju gol...i auto gol kakav je bio...sad ce biti kao Lalatovic daje izjavu da nike tako mislio...i da hoce da kaze da su namestali,kako bi to dokazao....pisi propalo
8 PUTINK
Ne bi ste vi saucesnici ovakvog sporta u Srbiji rec jednu napisali protiv Lalatovica, da se nije Lalatovic krstio i obecao ! Sve sto ste nabrojali nije bilo ni sa vase strane kritikovano a sa strane FSS kaznjeno ! Evo sada toplog zeca jer je obecao pricu !

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.