Почетна / Фудбал / Супер лига

СТРУЧНА АНАЛИЗА – Раде Ђуровић: Милуновићев гол – регуларан!

„Прекршаја није било, дакле, требало је признати Милуновићу гол!“
ФОТО: В. Марковић

Споран 69. минут у 161. првенственом надметању Партизана и Црвене звезде и фаул Жандера над Владимиром Стојковићем изазвао је бројне коментаре у овдашњој фудбалској јавности и контрадикторне гласове с обе стране Топчидерског брда.

Није и недоумицу некадашњем играчу, арбитру, комесару, председнику ФС Београда... до прошле сезоне члану Судијске комисије ФС Србије Радету - Раку Ђуровићу

– Прекршаја није било, дакле, требало је признати Милуновићу гол!

Ауторитативно уверава и сложен детаљ из петерца црно-белих” појашњава, потанко:

Судије, кад се након центаршута с бока у голманском простору створи гужва, вођене инерцијом „свирају” прекршај у корист вратара. Тако је и Срђан Јовановић... Конкретно: ударац је био упућен из угла с вратарове десне стране, лопта летела ка првој стативи и средишњем делу гола. Жандер је скочио и кренуо ка лопти, не према Стојковићу. Овај с гол-линије иза леђа играчу с намером да избије лопту и закаснио с интервенцијом.

Надарени београдски арбитар олакшавајућу околност нема у заштићености голмана, у петерцу.

Голманова неприкосновеност није била повређена. Играч није ишао уназад или, рецимо, лицем био окренут ка вратару. Да јесте, био би прекршај. Овако, што већ казах: лопта је ишла према Жандеру, он први играо, иза његових леђа се нашао Стојковић, лоше проценио лет лопте, окаснио с интервенцијом и сударио с ривалом. И, ако бисмо терали мак на конац, начинио прекршај.

Контрафаул, дакле.

Играч нема обавезу да се склања голману у петерцу, осим уколико се нађе у његовој путањи кад намерава да избије или ухвати лопту. Кад омета... да не набрајам мноштво детаља, тад је увек прекршај над голманом. Овде, рекох већ: то није био случај.

ЖАО МИ ЈОВАНОВИЋА

Прво што је рекао, након успостављене везе: жао ми је Јовановића.

Добро је водио утакмицу, добро контролисао. Оваква ситуација, као и многе друге, промакле су и хоће многим судијама. Тешко је на малом простору, тачније: у шеснаестерцу код прекида контролисати петнаестак и више фудбалера.

И, придодаје:

Јовановића је прихватила Европа, а мене буни што је пре судио у групној фази Лиге шампиона и финале ЕП у Италији и Сан Марину, него Звезди и Партизану. Невероватно... мени. Прилику да је добио раније, стекао би поверење обе екипе и арбитрирао лакше – искуствено ће, Ђуровић

Коментари81
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Toni
Ovome coveku nemojte da poverujte cak i da se majkom rodjenom zakune.Obraza nema a sram ne poznaje.
Stole
Nagradna pitanja za navijace Zvezde Terzica i Mrkelu.Da li su bili penali protiv Indjije i da li je bio faul nad Stojkovicem.
Drinkwater
Tako je Rako Naručena Ekspertizo! Treba na ovaj način pokušati "ispeglati" onu neviđeno brutalnu i drsku krađu&name;štaljku protiv Inđije. Kako drugačije "stručno" dokazati da je Žander (183cm) glavom viši u skoku od Stojkovića (195cm) sa visoko podignutim rukama osim ovom "ekspertizom" od koje zastaje dah. Da nije tužno bilo bi smešno.
Bivsi F.sudija II lige Fr
Sa kojim pravom G-din Djurovic ovde prica o ponistenom golu, jer je gol postignut posle sudijske pistaljke, igra je bila prekinuta zbog faula nad golmanom koji sekund pre tog gola, G-din Durovic moze da analizira dali je bio faul nad golmanom ili nije, a ne o postignutom golu koji je postignut van igre, i ja sam kotrolor sudjenja, ali nikad mi nebi palo na pamet da analiziram nesto sto se desilo posle prekida igre, ali u Srbiji sve su neka nova pravila koja truju srpski fudbal !!
Zuk
Rako i Radojicicu vi ste bruka.Vase vidjenje spornog momenta faula nad golmanom Stojkovicem je navijacko jer ste poznati kao okoreli zvezdasi a glumite nepristrasnost.Ako vas interesuje istina pogledajte na TELEGRAFU spornu situaciju i videcete kako je igrac Zvezde nabio lakat u grudi Stojkovicu.Osim ako ne tvrdite da je to montaza sto je vas obicaj.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.