Почетна / Фудбал / Супер лига

Везиста Војводине Петар Бојић: Најтежи испит против Чукаричког

На досадашње врло добре партије у дресу Војводине, коју је појачао прошлог лета, Петар Бојић је на претходној утакмици против Спартака на „Карађорђу” додао и првенац у црвено-белом дресу
ФОТО: Бета

Тако је, да задовољство Петра Бојића буде потпуно, водећим поготком у 30. минуту, отворио пут до коначног тријумфа над Суботичанима (2:0).

Коначно се, ето, догодило да и ја погодим, али не бих ту да станем. Биће, надам се, тога још у овој сезони – каже задовољни првотимац Војводине, у овом првнеству већ доказан као вешт пакер.

Да ли сте летос, кад је стигао позив из Новог Сада, замишљали овакву Војводину, која је после очајне сезоне поново у врху нашег суперлигашког фудбала?

Искрено, јесам. Зато сам на неке могућности да каријеру наставим у Грчкој или Казахстану одлучио да се из Лучана преселим у Нови Сад. Знам где је Војводини место и био сам убеђен да ће се ту вратити. Поготово кад смо се појачали Ненадом Лалатовићем и искусним зналцем Николом Дринчићем. За Лалатовића сам знао да се, као тренер, не задовољава просеком, а Дринчић је познат по свом значају за екипу у којој игра. И један и други су темељ данашње Војводине.

Било би још боље да се није догодио неочекивани пораз од Вождовца у Новом Саду?

То не могу да прежалим. Догодило се нешто просто невероватно, да нам онаква два еврогола пресуде... Али, кад боље размислим, све се у фудбалу враћа и плаћа. Војводина је пре тога на сличан начин, заиста нестварним пројектилом Деветака, победила у Нишу.

Чиме вас је Војводина до сада највише изненадила?

Пре свега, одличном релизацијом. Нисам, признајем, очекивао да ћемо на 11 утакмица погодити 25 пута.

А стопостони учинак у гостима?

То јесте податак за поштовање, али за мене, ипак, не представља посебно изненађење, јер знам да добре партије у гостима прате све Лалатовићеве тимове. Просто, он зна да „намести” екипу кад има више простора за игру.

Свакако, то је значајна околност у борби за највиши пласман?

Војводина ће у овом првенству наставити са одличним учинком на гостовањима, али не смемо себи да дозволимо олако расипање бодова на домаћем терену. Да не буде као у оној изреци о мосту и ћуприји. И неће, биће Војводина још боља и успешнија у наставку првенства – оптимиста је Петар Бојић.

Старо друштво у Чукаричком

У наредном првенственом колу Војводина ће бити на тешком искушењу против Чукаричког у гостима. Тај меч посебан је за Петра Бојића:

Пет година сам провео у Чукаричком. Доста играча познајем и добро знам шта нас чека. За Војводину, која је до сада била сјајна на гостовањима, то ће свакако бити најтежи испит – упозорава везиста Новосађана.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.