Почетна / Фудбал / Супер лига

Нападач Војводине Матић: Никоме није лако против Чукаричког, па неће бити ни нама

Ко ће бити успешнији: домаћин, који се може похвалити одличним досадашњим учинком на свом терену, или гост, стопостотан у сусретима ван свог „Карађорђа”?
ФОТО: М. Ивановић

За голгетера Бојана Матића предстојећи окршај на Бановом брду за Војводину је најтеже искушење у овом првенству:

Пред нама је вишеструко компликован испит против негостољубивог ривала. На свим претходним гостовањима били смо сјајни, али ово је из више разлога нешто посебно и изазовно. Прави тест на којем треба да покажемо колико вредимо.

Меч је интересантан и по томе што у оба тима има појединаца који су се у прошлости опробали на обе стране?

Да, почев од тренера Александра Веселиновића и Ненада Лалатовић, па све до играча који ће сигурно имати повећане мотиве да се покажу у двобоју са клубом чији су некада били чланови. То даје још једну димензију мечу који је с правом проглешен дербијем кола.

После кикса против Вождовца на свом терену, Војводина делује да је брзо стала на ноге?

Опаметио нас је тај пораз. Искупили смо се тријумфом у Лучанима и наставили у истом ритму као пре поментог пораза од Београђана. Ако се то већ догодило, за мене је брзи опоравак Војводине доказ психолошке чврстине и непоколебљиве вере у себе. Оно што смо у претходном периоду искусили само је потврда да заиста у сваком злу има и зрно доброг.

По чему је Чукарички тежак ривал?

По много чему. Најпре, по индивидуалним квалитима играча, а онда и што су јак колектив. Затим, предводи их одличан тренер и краси их повољна атмосфера, као и врхунска унутрашња организација. Добри резултати у континуитету омогућили су да се опробају и на европској сцени... Све то донело је оправдано наглашено самопоуздање. Никоме није лако против Чукаричког, па неће бити ни Војводини да изађе на крај с таквим домаћином.

А који су адути Војводине?

На првом месту, ефикасна игра, права победничка. Београдска публика моћи ће да ужива у обострано отвореном надметању, надам се са доста голова. По профилу својих играча, Војводини такав садржај одговара.

Опрезни сте, не обећавате победу?

Уместо да претим, могу само да кажем да ћемо се борити за победу. Војводини је, ко год да је противник, то увек главни циљ – каже Бојан Матић, са Стефаном Михајловићем из нишког Радичког, са седам голова водећи на суперлигашкој листи стрелаца.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
2 ko tvrđava Petrovaradin
008
nije zuka u roster, tesko bez njega ne igra ni arandjel
Karma
X ko kuca
refleks ili trag
1-0, tedic, 63 minut, gruji za ljubav....

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.