Почетна / Фудбал / Супер лига

После два промашена зицера Садика Младост казнила Партизан и славила голом Јовановића

Београдски црно-бели сада за водећом Црвеном звездом заостају седам бодова
ФОТО: partizan.rs

Младост – Партизан 1:0 (0:0)

Лучани - Стадион: Младости. Гледалаца: 3.000. Судија: Новак Симовић. Помоћници: Никола Ђоровић и Милош Симовић. Жути картони: Лековић, Јовановић, Елиомар (Младост). Стрелци: 1:0 Лазар Јовановић у 77. минуту.

МЛАДОСТ: Зечевић, Милошевић, Елиомар (oд 89. Пешић), Јовановић (од 94. Танко), Одита, Радивојевић (од 84. Синђић), Андрић, Лековић, Милошевић, Павловић, Шатара. Тренер: Горан Станић.

ПАРТИЗАН: Н. Стевановић, С. Павловић, Натхо, Тошић, Садик (од 83. Ивановић), Асано (од 72. Лакчевић), Здјелар (од 62. Сума), Шћекић, Остојић, Урошевић, Милетић. Тренер: Саво Милошевић.

 

Фудбалери Младости победили су данас у Лучанима екипу Партизана са 1:0, у утакмици 12. кола Супер лиге Србије.

Једини гол на мечу постигао је Лазар Јовановић у 77. минуту.

Партизан је везао и други пораз у домаћем шампионату и са 23 освојена бода тренутно је пети на табели, док је Младост осма са 15 бодова.

Прво полувреме утакмице у Лучанима није било претерано садржајно. Партизан је држао лопту у својим ногама, али правих шанси за гол није било, док се Младост добро, дисциплиновано бранила.

Ништа се није мењало на терену све до 65. минута када Садик није искористио добру прилику.

Када је очекивао све јачи притисак Партизана, уследио је контранапад Младости који је Лазар Јовановић претворио у водјство свог тима. Лековић је центрирао, а Јовановић је из другог покушаја савладао голмана црно-белих.

Партизан у четвртак очекује меч против Манчестер Јунајтеда у Лиги Европа, док ће у наредном колу Супер лиге дочекати суботички Спартак. Младост наредног викенда гостује Мачви.

 

6. минут: После фаула код десне корнер заставице Лековић је добио жути картон. Скраћени корнер који је извео Тошић није донео ништа вредно пажње.

14. минут: Јовановић је с леђа за дрес вукао Асана у покушају да спречи контру, успео је у томе, али не и да не добије жути картон.

29. минут: Садик је окренуо ривала који се оклизнуо и пао, а онда се и нападач Партизана бацио у казненом, али није то заварало судију Симовића, само је показао да се меч настави.

30. минут: Тошић је шутирао слабијом десном ногом са двадесетак метара, али право у голмана Зечевића.

33. минут: Натхо је заломио ривала на ивици казненог, али је његов пласирани ударац завршио подаље од стативе.

61. минут: Тошић је са двадесетак метара са средине гађао дасену страну Зечевићевог гола, лопта је фијукнула поред стативе.

62. минут: Партизан се определио за офанзивнију варијанту, дефанзивног везисту Здјелара заменио је офанзивни Сума.

65. минут: Садик је добио лопту на 18 метара од гола ривала, заломио је Милошевића на ивици казненог, кренуо сам ка голману Зечевићу, шутирао пласирану лопту по земљи, одбранио је голман Младости, лопта се вратила Садику, а он је потом гађао поред гола.

77. минут: Контра Лучанаца, отворио се простор по левој страни, уследило је убацивање на петерац где је утрчавао Јовановић, одлично је шутирао главом у ћошак, бацио се Стевановић и одбранио, али је лопта остала скоро на гол линији, притрчао је Јовановић и закуцао је у мрежу - 1:0.

80. минут: Сјајним ролингом је отресао Садик чувара Милошевића на 20 метара, а онда из окрета шутирао, по земљи, по средини гола, и опет је Зечевић лако одбранио.

90. минут: Судија Симовић надокнадио је седам минута.

90+6. минут: Тошић је са 23 метра из слободног ударца гађао под пречку, али је Зечевић лопту избоксовао у корнер.

Семафор 12. кола Супер лиге:

Петак:

Чукарички - Војводина 0:0

Црвена звезда - Рад 3:1 (Павков 6, Марин 39. једанаестерац, Гобељић 75 - Перендија 66. једанаестерац)

Субота:

Младост - Партизан 1:0 (Јовановић 77)

18.00: Јавор - ТСЦ

18.00: Пролетер (НС) - Радник

18.00: Раднички (Ниш) - Напредак

18.00: Спартак - Инђија

18.00: Вождовац - Мачва

Коментари30
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Djeneral Draza@Karlo veliki
Jeste, gledao sam i ja to, volim te stare utakmice, pogotovo zvezdine. Mislim da ste potpuno u pravu, ali nije to samo u Partizanu, u celom nasem fudbalu je tako. Izgleda da sada selekciju prolaze samo koji mogu platiti, uz poneke izuzetke. Pola ih je zgoljavih, slabih, ostali spori, dribling je misaona imenica. Kako je moguce da su skoro svi igraci iz holandskih skola munje, a nasi puzevi. Da nismo genetski spori? Kako onda nekad nismo bili. A opet gledam Garsiju i La Paru, krilni igraci, brzi, ali kad se neko ispreci ajmo nazad. Ako ne mogu proci 1 na 1 sta ce nam onda. Partizan ce tek uci u velike probleme sa igrackim kadrom do kraja jeseni, razlika ce se bar udvostruciti, ali ko je zeleo gledati to je mogao lako uociti, mada je mnoge zavarala Malatija, pa i zvezdin kilavi derbi. Pozdrav.
Karlo Veliki
Tokom vikenda SOS kanal je prikazivao igre Partizana od pre 30 godina. Uzivanje je bilo gledati igrace koji sprintaju 50 metara sa loptom i u trku driblaju. Ovo sto je Savo izselektirao je na nivou nize republicke lige od pre 50 godina. Ko sumnja neka analizira golmana Stevanovica, Miletica, Scekica, Zdjelara, Asana, Sadika, Gigica, Tosica, Smiljanica, Vujicica,Pesukica, i dr..A svi su oni solidno placeni. Doduse tada je FKP imao sposobnije trenere a na celu kluba nije mogao da dodje bilo ko, poput Vucelica i Vazure.
Figaro
Sadik mora da prodje 40-to dnevnu obuku pa ako bude dobar da se prikljuci prvom timu. Dati mu literaturu pocev od bukvara, kako bi razvijao i mozdane vijuge..
Karlo Veliki
Na poslednje dve utakmice Savo pokazuje kako ne treba voditi tim. Oba puta golovi su pali zbog njegovih eksperimenata. U prvoj zbog Urosevica na desnom beku a danas golmana. Nije mi jasno zasto je protiv Vozdovca odmarao Nikolica kad covek niti igra beka niti zna da igra beka a i uopste, sem snage sve ostalo DRVO. Golman Stevanovic ko zna kada je zadnji put branio i inace nije za Partizan. On je jedan od onih iz Cuke koji su dosli poput Ozegovica. Sam Savo nije sposoban da formira igru gde se iz jake odbrane dolazi do pobede. Forsirajuci Asana i Sadika, koje je licno doveo on ne dokazuje svoju genijalnost vec povrsnost. Istovremeno gasi Stevanovica koji ume da driblingom udje u sesnaesterac za razliku od Asana. Sadik je prica za sebe. O promasaju zbog Sava upozoravao sam pre 2-3 meseca. Partizan nema ni tim ni trenera za vrh tabele. Da zlo bude vece sudija nas je ponizio sa 7 minuta produzetka.
Elwood Blues
Ko je Nikolic?
surcin pfk
uprava napolje

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.