Почетна / Фудбал / Супер лига

Чукарички добио велико „појачање”: Стевановић поново на терену

Лепе вести стижу са Бановог брда. Некадашњи млади репрезентативац Србије и један од најбољих играча Чукаричког, после шест месеци од тешке повреде (предњи укрштени лигаменти), Миладин Стевановић вратио се на терен
ФОТО: Н. Неговановић

Иако су почетком маја, односно после утакмице са Напретком прогнозе биле поражавајуће за младог дефанзивца Миладина Стевановића по питању повратка у стартних једанаест, срећом период опоравка је прошао боље и брже од очекиваног.

У финишу јесење сезоне Чукарички је добио велико појачање, што може да радије и тренера Александра Веселиновића.

Пре два месеца сам био у Италији, где сам и оперисан и већ тада су ми дали дозволи да радим нормално са екипом. Ипак, нисам желео да журим, у договору са Андром Милутиновићем одлучио сам да сасвим ојачам и да се тек онда прикључим екипи – истакао је Миладин Стевановић, један од најбољих играча екипе са Бановог  брда.

Да ли сте прошли све лекарске прегледе и када ћете коначно моћи да будете у конкуренцији за првенствене утакмице?

Пре десетак дана почео сам да тренирам са екипом сто одсто, а у понедељак сам завршио и прегледе у Заводу за спорт и медицину. Добио сам „зелено светло” да могу да играм, верујем да ћу постепено добијати шансу. Прво на пријатељским утакмицама, надам се већ следећег уторка против Крупе у Пазови. Играћу колико могу, да не силим превише. Верујем да ћу постепено када се укаже прилика улазити у игру и у првенственим мечевима до краја јесењег дела сезоне. Спреман сам.

Има ли страха од повратка на терен, једно су тренинзи, нешто сасвим друго утакмице?

Мислио сам искрено да ће бити страха, међутим не осећам га, али сам опрезан. У сваком случају све је изнад очекивања. Чак је и нога боље него раније.

Опоравак је трајао много краће од првобитне прогнозе, када вам је било најтеже и да ли сте клонули духом у неком тренутку?

Многи су били изненађени како сам позитивно прихватио све што ми се десило. Искрено ништа ми није било тешко. Мислио сам само да ћу се угојити после операције, а испоставило се да сам смршао пет или шест килограма. Брзо ми је прошло време од интервенције у Риму. Можда ми се овај крај пред повратак на терен мало одужио. Једва сам чекао да се прикључим екипи, а чини ми се као да је цео тај процес трајао три месеца.

Коју утакмицу сте најтеже поднели да гледате са трибина?

Против Младости из Лучана. Било је неизвесно до краја, катастрофа напета утакмица, али је Теда (Слободан Тедић) дао гол у финишу меча за победу.

Да ли сте задовољни резултатима и игром саиграча у вашем одсуству?

Одлични смо, само да наставимо тако до краја сезоне. Добро је што смо сада били на паузи да се екипа одмори и заборави последња два кола, односно онај пораз од Напретка и реми са Мачвом, мада нам је на гостовању у Шапцу било тешко и прошле године. Не леже нам. Судећи по атмосфери, а она је одлична у Чукаричком, не сумњам да ћемо наставити тамо где смо стали пре ова два гостовања.

Како се снашао Никола Ћирковић на вашем месту?

Супер. Није ни Ћирковићу било лако на почетку као новајлији, али одлично се снашао. Дружимо се, добар је момак и лепо се уклопио у наш тим. Игра сјајно што се и види, баш као и цела екипа Чукаричког – закључио је Стевановић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zuk
Nije mi jasno zasto igraci koji su ponikli u Partizanu igraju za Cukaricki a nisu prodati vec za dzabe.Neko se iz rukovodstva kluba tu debelo ugradjuje.
Misa Tumbas
Ajde Boske! cekamo te brzo u A reprezentaciji!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.