Почетна / Фудбал / Супер лига

Милојевић: Нећу се водити утакмицом против Олимпијакоса, има времена...

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да је српско првенство веома битно за његов клуб и да је због тога тренутно важнија утакмица са Спартаком од оне која ће се наредне недеље играти против Олимпијакоса у Лиги шампиона
ФОТО: ФК Црвена звезда

"Нећу се водити утакмицом против Олимпијакоса, уопште не размишљамо о њој. Има времена. За нас је првенство јако битно. Не бих волео да дође до пада концентрације", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре у Београду.

Звезда ће у суботу од 15.30 на свом стадиону играти против Спартака у 20. колу Супер лиге Србије. Милојевић је истакао да је Спартак екипа која "изискује много опрезности".

"После тешке, захтевне утакмице у Лучанима дочекујемо екипу Спартака, екипе која игра доста добро и има такве резултате. Нашли су своју форму. Имају добар спој, тренера који добро познаје свој клуб. Биће занимљива утакмица, Спартак игра отворено, незгодан је ривал и морамо да будемо добро припремљени", казао је Милојевић.

Тренер Звезде је навео да га радује професионализам играча и њихов однос према обавезама.

"После сваке победе добијате на самопоузадњу. Радујеме што смо у последње две утакмице имали тај однос, али и први пут изашли у истој постави. Самопоуздање се заснива на констатност, континуираној игри. Био сам принуђен да правим доста ротација, а ја нисам поборник тога. Имамо велики фонд играча, и то смо чинили из разних околности", рекао је он.

Тренер црвено-белих је истакао да је велики физички и психички напор пошто је екипа окупила 10. јуна практично без паузе од тада, али да се играчи добро држе.

"Лига шампиона је на већем нивоу од нашег такмичења, много захтевније у свим сегментима. Не само Лига шампиона, већ и Лига Европа. Можда је много лакше екипама из великих лига који играју на том нивоу, где има и јачих утакмица у Премијер лиги, Бундеслиги, Серији А, него у Лиги Европа. Да постоји разлика, постоји. Али, желели смо да будемо ту и сада морамо да се боримо. Борићемо се колико год будемо могли. Да можемо боље, сигурно можемо", рекао је Милојевић.

Поновио је да је код странаца проблем то што немају континуитет играња, с обзиром на ограничење њиховог броја у Супер лиги.

"Тешко је за њих када играју једну утакмицу, па не играју две. Убија се самопоуздање. Поготово када је реч о шпицевима, играчима који воле да дају голове. Тако је, како је и мораћемо то у будућности да видимо. Покушали смо да имамо конкурентнију екипу за Лигу шампиона. Сви који су код нас имају јако велики квалитет, али много њих баш из тог разлога нису показали могућности и оправдали долазак. Зато се доноси суд да немају квалитет без тога да смо их видели у правом лицу. У фудбалу нема времена, они сваку шансу морају максимално да искористе", казао је Милојевић.

Истакао је и да Звезда не треба да брине за будућност, с обзиром на то шта су омладинци показали у Лиги шампиона, а и они који су на позајмици у Графичару, који је први после првог дела Прве лиге Србије.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

srbijanac
Pa onda ne dovodite toliki broj stranaca i necete imati taj problem po pitanju samopouzdanja
Kralj brzina
"Тешко је за њих (strance) када играју једну утакмицу, па не играју две. Убија се самопоуздање. Поготово када је реч о шпицевима, играчима који воле да дају голове”, reče Milojević! A, šta bi tek rekao ovaj dekadentni trener o sudbini Alekse Vukanovića, kojemu nije davao šansu celo proleće a bio je prvi strelac jeseni. Ubio ga je u pojam, ubio mu je samopouzdanje! Onemogućio ga je da bude prvi strelac!. Ali, tu je nejaki Ben tra-la-la igrač koji ima unapred zagarantovano mesto u timu, što znači da pada u vodu sve ono što je izjavio na početku teksta! Sam sebi skače u usta!
Pepe Iz New Yorka .
Ako Gos Milojevic Pravi Tim sa Ivanicem Jovanicem Tomane La Para i to je Naregjieno iz Uprave ,e ondak barem znamo ali ako pravi tim bez Simicja, Nikolicja Pankova ,onda tu nesto nije u Redu ,Pa Tai Pankov mi Lici i na Bekenbauera i na Zajeca ..
Pepe Iz New Yorka .
Ako milojevic Pravi Tim sa Ivanicem jovanicem Tomane ,pa cak i sa Boacijem ,i ako tako ima Nareginjie ondak barem znamo ,zast? ali ako pravi tim bez Simicja Pankova Garsje ,Nikolica e ondak tu nesto nije u redu ..
FumDe Puce
Izjava Milojevića da je Zvezdi bitnija utakmica protiv Spartaka od one protiv Olimpijakosa, nema veze sa realnošću, jer bilo kakav rezultat protiv Spartaka nema nikakav značaj za poredak na tabeli a utakmica protiv Olimpijakosa je ključ sezone za Zvezdu! Ako izgubimo, onda padamo u ponor još dublji, a ako ne izgubimo, što je ravno planetarnoj senzaciji sa ovim nedoraslim trenerom, onda dobijamo mnogo, da ne nabrajam! Iz ovog naglabanja Milojevića lako je uočiti da se on već unapred pomirio sa porazom u Atini i već sada pokušava da minimalizuje važnost utakmice u Atini! Žurnal je 25. novembra doneo tekst: Milojević: Bajern je veliki ali nikog se ne plašimo! I šta se desilo?! Desila se najveća katastrofa Zvezde u njenoj 70-godišnjoj istoriji! Bajern nas je ponizio u Beogradu sa 6:0!
@JA
Ako imas informacije da je dogovoreno podeli ih sa nama i posalji ih UEFA-i inace ne lupaj. To sto ste vi nesposobni u drugorazrednom takmicenju da prezimite kolo pre kraja, dok mi u prvorazrednoj Ligi Sampiona imamo sansu da se nadjemo na prolece u Ligi Evrope nije nas problem, to je vas.
@Фудбалер 1978
Ne samo u zadnjih 10, vec od Vladice Popovica je pitanje ko je bolji? Niko nije izborio Ligu Sampiona do njega niti je iko prezimio u Evropi do njega niti je iko zavrsavao prvenstva sa po 30 bodova vise od Partizana dva puta za redom, a i ove ima 11 bodova vise. Rezultati govore svoje, a fudbalski nepismeni neka pljuju Milojevica koliko zele. A i losi igraci koji su dovedeni su Mrkelina krivica, ne njegova.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.