Почетна / Фудбал / Супер лига

Аничић: Шапчани, без бриге, остајемо у елити

После прве овојесење победе, Шапчани верују у себе и пред гостовање у Крушевцу
ФОТО: М. Спасојевић/penal.rs

Драган Аничић, шеф стручног штаба Мачве у првом мандату, био је више него успешан и крај Саве провео лепе две године. Шапчани су уживали у фудбалу, трибине знали да редовно пуне бодрећи црвено-црне и дочекали да после много година на делу уживају и гледају Црвену звезду, Партизан, Војводину, Чукарички...

А ове јесени Мачви не цветају руже. Одласком Дарка Тешовића са ужарене тренерске клупе, Аничић је по други пут сео на клупу тражећи рецепт како да Шапчане задржи у елити. У минулом колу, Мачва је изборила прву победу савладавши Јавор са 2:1 и навијачима крај Саве колико-толико вратила осмех на лице и пољуљано самопоуздање.

– Дуго смо чекали да се радујемо, мада смо морали много раније. Стицајем разних околности губили смо тешко, пет утакмица одиграли нерешено, уз евидентан проблем реализације. Нисмо имали ни среће. Јавор смо заслужено победили, постигли два гола за нашу прву радост – сталожено вели тренер Шапчана.

Да ли Мачва може да изненади сутра у Крушевцу и направи репризу из минулог кола?

– У последњих пет утакмица евидентан је помак у игри. Одиграли смо коректно, победили Јавор и то нам даје за право да против одличног Напретка верујемо у успех. Крушевљани су победом против Партизана све рекли о себи, међутим, шансе увек има за изненађење. Биће то тежак и неизвестан меч.

Прва победа је коначно обрадовала „озебле” навијаче Мачве?

– Све говори да је против Јавора, по великој хладноћи, било преко хиљаду гледалаца, што је јасан сигнал да Шабац воли Мачву и фудбал.

И за крај неизбежно питање: да ли ће Шапчани изборити опстанак ?

– Да не верујем, можда је за неког и (не)могућа мисија. Оптимиста сам да ће Мачва изборити опстанак у елити. Јесмо фењераши, али ни ривали нису много одмакли. Ми, Рад , Инђија, па и Пролетер су ту. Биће на пролеће велике борбе, предаје нема, уз зимска квалитетна појачања, Шабац ће имати шта да гледа. Биће боље на пролеће, убудуће ће наши навијачи гледати Црвену звезду, Партизан, Чукарички и остале суперлигаше на стадиону крај Саве – са оптимизмом је закључио Драган Аничић, шеф стручног штаба Мачве.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Чивијаш
Сланинари, немојте бити љубоморни, и Мачва има свог "пумпаџију".
Српска естетика
Завршите стадион. Бетонирајте 1 ред месечно бар и некада ће бити завршен.
Објективна шабачка публика
Добар си човек Аничићу, то се види по твом понашању и изјавама, мени је драго да у нашем фудбалу има и пристојних људи. Али што се тиче струке још увек немаш квалитет за овај наш највиши ранг. Више све три трибине на стадиону учествују у утакмици него ти, тајминг измена ти је ужасан, игра мање више увек иста и прочитана од свих. У 19. колу добијамо прву утакмицу у сезони и то намештену и ти одмах причаш неке нереалне приче. Каквих хиљаду људи, у то може да поверује само неко ко никад није био на нашем стадиону. Публика се разбежала, јер неће више да гледа овај криминал од лиге. Више би људи долазило да гледа бетон лигу, али да се игра поштено. Која појачања очекујеш, кад и ови рекреативци што су летос дошли не примају плату, ко ће да дође да игра бесплатно? Можемо остати ако се тако одлучи тамо где се одлучује или ако се прошири лига. Нас на поштено једино Роган може да спасе, мада он избегава Мачву, јер зна како је радити са нашом неспособном управом.
Djokica
Da nemas I neki plan za Kosovo?
Mile
Aj svega ti kad opet bude namestena Javi Dan ranije da uzmem bar na kladionici nesto. Kako svi znaju da je namesteno tek kad se zavrsi utakmica

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.