Почетна / Фудбал / Супер лига

Партизан славио на Бањици головима Суме и Садика

Тренер Партизана је после меча рекао да је резултат једино што је било добро
ФОТО: В. Марковић

Рад – Партизан 1:2 (1:1)

Београд - Стадион: Краљ Петар први. Гледалаца: 1.500. Судија: Mилош Милановић. Помоћници: Немања Петровић и Слободан Павловић. Жути картони: Ковачевић, Буснић (Рад), Сума, Садик, тренер Милошевић (Партизан). Стрелци: 0:1 Умар Садик у 33, 1:1 Бранко Ризнић у 35, 1:2 Сејдуба Сума у 53. минуту.

РАД: Марковић, Башановић, Трифуновић, Јагодић, Петровић, Милошевић, Буснић, Шака (од 81. Зоговић), Стевић, Ризнић (од 72. Ковачевић), Илић (од 56. Бједов). Тренер: Драган Радојичић.

ПАРТИЗАН: Стојковић, С. Павловић, Натхо (од 75. Шћекић), Садик (oд 86. Ивановић), Асано, Здјелар, Сума, Остојић, Урошевић, Ф. Стевановић (од 64. Тошић), Лутовац. Тренер: Саво Милошевић.

 

Црно-бели су после неколико шокантних завршница коначно дошли до целог плена, победили су Рад 2:1, мада ни на Бањици није мањкало драме у финишу, нарочито приликом последњег напада Грађевинара и изгледне прилике после које је бес на стативи искалио голман црно-белих Стојковић.

Око пола сата игре ништа се битниј није догађало, ако се не рачунају претварања из америчког фудбала.

Онда је Сума био љут јер му је свиран офсајд, напуцао је лопту и добио жути картон.

Прва добра акција донела је и гол. Изблокиран је први покушај центаршута Стевановића са десне стране, лопта је дошла до Лутовца, убацио је лопту на осам метара, тамо су била два играча Партизана, главом је шутирао Садик у 33. минуту и погодио даљи угао - 0:1

Није се дуго чекало на изједначење. Корнер у 35. минуту за Грађевинаре, центаршут Милошевића на прву стативу, у скоку су били Ризнић и Здјелар, чини се да је лопта последњег закачила везисту црно-белих и завршила у даљем углу, док је голман Стојковић само испратио погледом - 1:1.

Убрзо по почетку другог полувремена Партизан је поново повео. Са леве стране убацио је Урошевић, Сума је утрчао у казнени и на 14 метара ухватио полуволеј, не јако, али прецизно да лопта иде далеко од руку голмана Марковића - 1:2.

Семафор 20. кола Супер лиге:

Субота:

Црвена звезда – Спартак 3:1 (Жандер 31, Текијашки аутогол 40, Томане 50 - Денковић 21)

Недеља:

Рад – Партизан 1:2 (Ризнић 35 - Садик 33, Сума 53)

ТСЦ - Војводина 2:0 (Дуроњић 33, Силађи 85)

Јавор - Вождовац 1:2 (Петковић 23 - Станисављевић 43, Ђорђијевски 60)

Напредак - Мачва 2:1 (Бјелош 17, 70 - Божић 48)

Пролетер - Чукарички 2:1 (Миросављев 33, Бабић 72 - Доцић 67. пенал)

Раднички Ниш - Младост Лучани 3:0 (Ђорђевић 21, Остојић 70, Нома 87)

Радник - Инђија 2:0 (Павлов 46, Томић 61. пенал)

Табела: Црвена звезда 52 бода, Војводина 42, Партизан 41, Чукарички 40 ТСЦ 36, Вождовац 35, Раднички Ниш 31, Спартак 28, Младост 25, Напредак 24, Јавор 20, Радник 19, Пролетер 19, Инђија 14, Рад 11 Мачва 8.

Коментари21
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

teren?
A kada ce njima drzava da da nase pare da se ne bi igralo po ovakvoj oranici?
Brazilac 11
F.K.Partizan lagano, ali sigurno postaje ozbiljan evropski klub.Ukoliko bi postojali realni komentari i fudbalski znalci, ambijent oko F.K.Partizan i Srbije bi bio mnogo uspešniji i bolji.Ovako, ne priznaje se ono malo dobrog što donosi F.K.Partizan, već se favorizuje zvezda, nekada veliki sportski kolektiv, a danas...ko zna zna, ko živi u zabludi, onda ga, pomalo, otrezne šest golova, ali ni to nije važno...Savo Milošević je počeo da gradi veoma interesantnu igru i ekipu.Za sada nije uspeo više u evropi zbog loše odbrane i nekreativne sredine terena.Dolaskom Jojića, nadam se i još par mladih tehničara kao i iskusnog špica, na primer Tavamba, ili nekog sličnog razbijača, F.K.Partizan će postati veoma ozbiljan evropski klub, jer ima ono nešto, a što nije vezano samo za pare, muvanje i slično.Dakle, jedan skromni klub, ali iz velikog svetskog sportskog kolektiva, izlazi lagano iz blata u koga su ga ciljano doveli.Proverićemo ove tvrdnje za neko vreme.NAPRED PARTIZAN !!!
Pigeon
Podrzavam.
toma
Gledalaca 1 500! Vau kolika poseta! Pa moj lokalni klub dodje da gleda vise ljudi sto je zonas.
Dejan
Beton liga, liga u rangu sa nekom Africkom.
Луциано
Партизан се вратио игром у период од маја месеца толики пад уназад то нисам очекивао .и сад се сећам изјаве после молдеа Милошевића да је ово врх овог тима .али порасле су амбиције а није се дало и кад је дошао алкмар и нерешено пало је све у водуу.најсветлије шта се десило под Савом је то што су успели да продају Павловића и што су успели да уђу у групу . УЕФА имали су парблиставих утакмица без континуитета у нашем првенству и што је Стевановића убацио а гомилу играча нема у ротацији ..пешукић..динга..Вујачић..брежанчић..Шеховић..Смиљанић..Ивановић..Гогић..итд.од Павловића десетак милиона и од уефе пет то је успех све остало релативно .немамо играча за репрезентацију нашег .ову зиму и прелазни рок треба искористити за нову реконструкцију тима .
Brazilac 11
Ti si klasičan primerak "mangupa iz naših redova".Ili si potpuna neznalica, ili si "trojanski konj".Šta su, bre, zvezda i Partizan u svetu fudbala, pa da ti i slični, očekujete od bilo kog trenera, da napravi za par meseci neki veći uspeh u Evropi ?Pogledaj samo koliko šta si naveo kao uspehe i videćeš kako je komentar nelogičan, nezreo, da ne kažem glup ?Dođe jedan Murinjo u klub čiji igrače vrede 200-300 miliona i nastavi rad posle jednog super trenera, to je jedna životna situacija.Dođe Milošević posle onog štopera i šta zatekne ? Sa koliko para na raspolaganju ? I za par meseci razbije Mančester United u Beogradu, koji juče pobedi Mančester Siti i ti nisi zadovoljan, nego bi hteo šta ? Šta želiš ti i ostali od Save ? Čovek nije stigao da zameni golmana bekovi, srednji red...ali stići će, ako mu se dozvoli i ako navijači F.K.Partizan budu navijači !

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.