Почетна / Фудбал / Супер лига

Томане: Даћу све за гол и у Атини

Звездин Португалац Томане, после мајсторских маказица, жељно очекује среду и утакмицу са Олимпијакосом
ФОТО: В. Марковић

Магија на Маракани, сва светла уперена су према Томанеу. Коначно! Португалски центарфор урадио је оно због чега је и стигао у Црвену звезду, голом за памћење најавио бољи други део сезоне, али пре свега да би могао да буде велики адут у одлучујућој утакмици за пролеће у Европи. После маказица против суботичког Спартака дефанзивци Олимпијакоса мораће више да мисле о нападачком потенцијалу српског првака.

Гол за ТВ шпице није новост у репертоару Томанеа. Погодак у победи Тонделе над лисабонским Спортингом, 7. јануара ове године, изабран је за најлепши у португалском шампионату за такмичарску 2018/19. Прекјучерашња мајсторија на мечу са Суботичанима могла би да постане лепотица сезоне на суперлигашким теренима у Србији.

Тај гол против Спортинга остаје у дивном сећању, а био бих пресрећан и да овај буде проглашен за најлепши у сезони у Србији. Сматрам га једним од најефектнијих у каријери. Трудим се на такав начин да шутирам на утакмицама, против Спартака сам имао покушај и у првом полувремену, али ми је лопта била превисока – коментарише Томане после мајсторије.

Португалци су наслов за видео запис како центарфор Црвене звезде даје гол у Супер лиги Србије назвали: „Томане погодио као Кристијано Роналдо”. Журналово питање креатору маказица било је да ли инспирацију за такве потезе налази у делима славног земљака који је на тај начин погодио за Реал против Јувентуса у Лиги шампиона.

У моментима кад се постижу овакви голови, нико не размишља да ли је исти као неки други. Кад се погледа, сличан је Роналдовом, али његов има далеко већу тежину јер је у Лиги шампиона.

Томане ће имати прилику у Атини да забележи првенац у Лиги шампиона. После сјајне увертире, нема навијача Црвене звезде који не очекује бљесак и у Пиреју. Одмерен је и чврсто стоји на земљи, без жеље да еуфорише у тренуцима кад се у фудбалској Србији бруји о његовом потезу.

Могу ли да постигнем гол и у Атини? Ако будем играо, сигурно је да ћу дати све од себе да дођемо до повољног резултата. Задатак нас нападача су погоци, желим их на сваком мечу, али тимски успех је увек испред. Извесно је да нас чека баш тешка утакмица, са великим улогом и очекивањима.

Утакмица са Олимпијакосом у Атини има етикету најбитније у Лиги шампиона ове сезоне за Црвену звезду, испоставиле су се тачним прогнозе да ће се управо у Пиреју, у директном дуелу, одлучивати о путнику у шеснаестину финала Лиге Европе. Српски клуб би могао да примени београдски рецепт, кад је после прекида дошао до одговарајућег резултата.

Не знам како би било најлакше да дођемо да циља, у суштини најбитније је да на било који начин остваримо резултат који нас води даље. Имамо две опције, одговарају нам и реми и победа. Морамо да имамо максималан фокус, јер је ово најбитнија утакмица у актуелном циклусу. Очекујем другачију него у Београду, кад смо имали успоне и падове, па на крају дошли до победе.

Олимпијакос је у ситуацији да му одговара само победа, али и предност да је на свом терену. Без обзира на братски однос навијача, већина присутних на стадиону желеће тријумф домаћих.

Имаће Олимпијакос за нијансу већи притисак на домаћем терену, али зна се да утакмица много важна за оба клуба.

Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Bravo.
maestro
Majstore,pokazao si klasu par puta u dresu Zvezde,pokazi je i u sredu,pa da slavimo evropsko prolece ponovo.
Miki
Tomane se nada da će igrati, ali za džaba! Ne zbog toga što neće dati gol, već zbog toga što zbog eventualne prodaje mora da igra Boaći a Boaći će imati isti učinak kao i protiv Totenhema (2x) i Bajerna kada ni dres nije oznojio. Milojeviću je prioritet prodaja Boaćija a ne dobri rezultati Zvezde! Boaći je rešio sve svoje finansijske probleme i tamo u Gani je na društvenoj lestvici, već na nivou Ministra za sport i rekreaciju Gane. Pored toga što poseduje veoma upitno fudfbalsko znanje, Boaći je spor, neborben, indolentan. Sa njim i Milojevićem. to će biti još jedna katastrofa Zvezde u nizu!
РЕАЛИСТА
Ај не с*ри мајке ти твоје. И сам не верујеш у оно што булазниш а да ти верује неко други! Ниси ти Дарко Панчев који је тако обећавао гол (али ретко) па нас све слаже јер постигне 2-3 гола а не 1 колико је и обећао. А ти сине Томане... ни у нашој циркус лиги ниси у стању да постигнеш гол на свакој петој утакмици!!
Milos
Pa sine Tomane, ako je tako dogovoreno daces, a ako nije do sledece namestaljke.
Milka Noisette
To nije pobeda. To je poklon grckog Boga Olimpa prilikom dolaska u Bgd. Sada je vreme da se usluga uzvrati. Nazalost...
bolesno...
Koliko samo vas boli svaka zvezdina pobeda... covece

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.