Почетна / Фудбал / Супер лига

Партизан жели три бода пред паузу у Сурдулици (недеља, 13 часова, САСТАВИ)

Слушао сам да је Сума у свом свету, да је искључен, незаинтересован, међутим, током јесени је показао да је посвећен клубу и екипи
ФОТО: В. Марковић
Радник – Партизан (недеља, 13 часова)
Стадион Радника. Судија: Срђан Јовановић. Помоћници: Урош Стојковић и Милан Михајловић.
РАДНИК: И. Костић, Ђорђевић, Кричак, Стевановић, Стојановић, Станисављевић, Митошевић, Бојић, Димитрић, Томић, Павлов.
ПАРТИЗАН: Кљајић, Лутовац, Остојић, Вујачић, Урошевић, Натхо, Здјелар, Тошић, Л. Павловић, Асано, Садик.

 

Из Сава Милошевића, шефа струке Партизана, уочи спуштања завесе на 2019. и гостовања Раднику у Сурдулици (заостали меч шестог кола), проговорило је искуство, обогаћено голеадом у Лиги Европе над Астаном (4:1) и у складу с народном – конац дело краси:

- Већина људи, у највећој мери, памти шта се последње догодило.

Отуд, намеће се - није свеједно, без обзира што увек стреми лидерској, на којој ће позицији јесен да оконча Парни ваљак: другој, трећој или четвртој?

- Потребна нам је, за почетак, победа, битно је да завршимо први део сезоне са три бода. Значио нам је, у том смислу, тријумф над Астаном, без обзира што није имао такмичарски значај.

Партизан је, не тако давно, знао и да изгуби у Сурдулици?

- Радник има сијасет искусних играча, највећу снагу тима. Гледао сам њихове мечеве против Вождовца и Чукаричког, изгледали су добро. Екипа кадра свима да направи проблем, посебно у Сурдулици. Чека нас тежак противник, неколико пута нас је казнио на свом стадиону. Сад имамо и ситуацију да гостујемо после европског изазова.

Приде, изостаће и повређени голман Владимир Стојковић?

- Неће да брани, паузираће седам дана. Није озбиљан проблем, међутим, нећемо да ризикујемо због истегнућа мишића.

Чини се – фудбалска јесен баш се одужила, као да сви, укључујући и фудбалере, једва чекају да „утону у зимски сан”?

- Од марта, кад сам дошао, Партизан је одиграо 45 званичних утакмица. Ако додамо припреме: 50 за седам месеци, седам месечно, признаћете, убитачан ритам.

И, кад се подвуче црта?

- С обзиром на околности, морамо да будемо задовољни: могло је боље и у Супер лиги и у Лиги Европе, међутим, да ли је то реално знајући да смо и летос крпили тим током прелазног рока... Било је добро, увек може боље. План је да поправимо игру.

Могуће?

- Партизан има додатни проблем - у нашој лиги немамо право на грешку, свака је скупа, притом, свака утакмица на живот и смрт, што оставља мало простора да побољшавате игру, формирате или форсирате младе. Хтео то неко да призна или не - успели смо, с друге стране, платили смо цену губљењем бодова. Не видим како би могло све да се заокружи: резултат, форсирање клинаца и да екипа више вреди. У постојећим условима - тешко, скоро немогуће. Пробали смо да балансирамо, такмичење је изнело 13, 14 играча. Фрапантно! До проблема с Милетићем успели смо да изнесемо све без повреда, изузев Лазара Марковића... А, знате у каквом је стању дошао.

Фешта на југу Србије: Радник данас, у последњој утакмици јесени, дочекује Партизан!

- Црно-бели су квалитетнији и играју добро, међутим, надам се да ћемо сад, за разлику од претходних мечева, мало да имамо и среће. Београђани имају изузетан напад, што не значи да немају и добру одбрану, али дешавало се да приме несретне голове, те се надамо да ћемо моћи да им одговоримо физиком – каже Симо Крунић, тренер Сурдуличана:

И, резонује:

- Морамо да будемо концентрисани и водимо рачуна о сваком детаљу, да сачувамо одбрамбени простор и њиховим офанзивцима онемогућимо да нам дођу у задњу линију. Плус: будемо мало чвршћи и гушћи. Немамо посебну тактику: за изненађење мора да се намести много ствари.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Labud
Samo napadaj i presing od prvog minuta. U odbrani odgovorno.
Marko Pavlović
Hoćemo pobedu Partizana pogotkom Sadika.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.