Почетна / Фудбал / Супер лига

Раднички отпутовао у Турску, Сићовић појачао везни ред

- Завршили први део припрема који смо почели 10. јануара. Урадили смо у Нишу много важних ствари и то оних најтежих и најнезанимљивијих, а који се пре свега тичу физичке спреме. Потпуно смо спремни за оно што нас чека у наредних 15 дана у Турској - рекао је Косановић
ФОТО: В. Марковић

Фудбалери Радничког отпутовали су данас у турски Белек на главни део зимских припрема, а пред полазак нишки тим је представио још једно ново појачање - Мирослава Сићовића.

Овај 20-годишњи фудбалер средине терена је пре Радничког наступао за Динамо из Врања, Кабел и београдски Синђелић.

Раднички ће у Турској остати 15 дана и одиграће пет контролних утакмица.

Фудбалер Радничког Никола Чумић је пред пут изјавио да је велики оптимиста пред наставак сезоне и да очекује квалитетне припреме у Турској.

- Јако сам срећан што ћу до лета носити дрес Радничког. Мислим да сада имамо за 50 одсто квалитетнију екипу него јесенас, доведени су одлични играчи и верујем да су пред нама добри резултати - рекао је Чумић који је ове зиме прешао у грчки Олимпијакос, али ће као позајмљени играч остати на Чаиру до лета. 

Он је истакао да екипа има довољно времена да се уигра и да ће већ од првог кола пролећног дела "напасти" Европу.

- Имамо два пута, а то су првенство и Куп. Сматрам да у лиги можемо до четвртог места, али за тај подвиг нам је потребно да кренемо с победама веч од меча у Суботици против Спартака, док је у Купу све могуће. Прошле године нас је Партизан зауставио у полуфиналу, па сада свакако желимо да направимо макар корак даље - рекао је Чумић.

Повратник у редове Радничког, голман Боривоје Ристић рекао је да се екипа за шест месеци доста променила.

- Раднички је сада пуно млађи тим, али морам да приметим да квалитета не мањка. Мислим да ће ова екипа уз добро одрађене припреме бити спремна да испуни зацртане циљеве. Неће нам бити лако. Конкуренти у лиги су нам прилично одмакли, али на нама је да се боримо до краја - рекао је Ристић.

- Ту је и Куп Србије и учинићемо све што је до нас да испунимо жеље свих у клубу и наших навијача - додао је он.

Ристић је навео и да зна да је Никола Петровић одлично бранио у јесењем делу сезоне и истакао да је за све боље да постоји конкуренција.

- Што се тиче позиције првог голмана, могу да кажем да се тиме не оптерећујем... Искусан сам, био сам пуно пута у оваквим позицијама током каријере и ја одлично знам која је моја улога у овом тиму и потпуно сам спреман да да преузмем одговорност - казао је Ристић.

На припреме у Турској тренер Милорад Косановић повео је 22 играча: Немања Суботић, Александар Пејовић, Марио Маслац, Филип Кнежевић, Дејан Мелег, Саша Стојановић, Душан Пантелић, Урош Милорадовић, Никола Стевановић, Стефан Митровић, Стефан Илић, Немања Којић, Огњен Бјеличић, Никола Петровић, Стефан Михајловић, Никола Чумић, Александар Тодоровски, Лазар Ђорђевић, Бојан Летић, Боривоје Ристић, Стефан Милосављевић и Мирослав Сићовић.

- Завршили први део припрема који смо почели 10. јануара. Урадили смо у Нишу много важних ствари и то оних најтежих и најнезанимљивијих, а који се пре свега тичу физичке спреме. Потпуно смо спремни за оно што нас чека у наредних 15 дана у Турској - рекао је Косановић за клупски сајт.

Он је додао да је план да се у Турској максимално посвете самој игри.

- Радићемо пуном паром и верујем да ћемо максимално спремни дочекати 15. фебруар и наставак првенства. Веома је важно што смо у претходних 12 дана у Нишу имали лепо време, па смо успели да одрадимо и неке ствари које нисмо планирали, пошто смо очекивали снег и хладноцу. У Турској ћемо сигурно имати добро време и сјајне услове за рад, тако да сам убеден да цемо бити спремни да остваримо све такмићарске циљеве када се вратимо - рекао је Косановић.

На Чаир су у зимском прелазном року стигли, уз Сићовића, голман Боривоје Ристић, штопер Марио Маслаћ, нападач Немања Којић, фудбалери средине терена Огњен Бјеличић, Александар Пејовић, Немања Суботић и Стефан Милосављавић, те леви бек Бојан Летић.

Клуб су за сада напустили Нермин Хаскић, Марко Кнежевић, Ребин Сулака, Иван Остојић, Тарас Бондаренко, Ерик Јирка и Риота Нома.

- Задовољан сам прелазним роком. Сада имамо 20-ак играча који су приближно истог квалитета. Имаћемо једну компактну целину, а успоставили смо и бољи баланс у свим линијама тима него што је то било јесенас. Отприлике смо завршили сав посао око екипе, али цемо покушати да доведемо још једног играца. Ако успемо да доведемо тог фудбалера то ће бити јако јако добро по нас. Једино што није добро је, према мом мишљењу, одлазак Ерика Јирке. Ја бих много волео да је он остао, али у његовом случају није било ништа до нас, пошто је он фудбалер Црвене звезде и тај клуб се искључиво питао о његовом статусу, тако да ми ту ништа нисмо могли да одлучујемо. Све остало је урађено према унапред направљеном плану и ми са пуно оптимизма одлазимо у Турску - закључио је Косановић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.